Boxerské KO roku? Oscar Valdez tvrdě vypnul Miguela Berchelta a vzal mu titul šampiona

Boxerské KO roku? Oscar Valdez tvrdě vypnul Miguela Berchelta a vzal mu titul šampiona Oscar Valdez sráží Miguela Berchelta na zem. | zdroj: Getty Images

Všichni o něm pochybovali. Boxer Valdez ale předvedl nádherné KO, kterým ukořistil další šampionský titul.

O víkendu jsme byli svědky jednoho z nejlepších knockoutů v boxu za poslední dobu a nepochybně horkého kandidáta na boxerské KO roku. Stalo se tak v zápase mezi dvěma mexickými bojovníky, Miguelem Bercheltem a Oscarem Valdezem.

Valdez je neporažený boxer, který ve svých 30 letech dokázal vyhrát 29 zápasů, z nichž 23 ukončil knockoutem před limitem. Už v 17 letech se kvalifikoval na olympiádu a po bohaté kariéře jako amatér, se dal ve 22 letech na kariéru profesionálního boxera. Do zápasu nastupoval jako šampion pérové váhy organizace WBO a chtěl Bercheltovi ukořistit jeho titul o váhu výš.

Berchelt ale taky není žádný otloukánek a do zápasu s Valdezem byl poražen jen jednou, před 7 lety. Jinak vyhrál 38 zápasů, z nichž 34 na KO. Berchelt byl v zápase pasován do role favorita, zatímco Valdezovi, i přes jeho nesporné úspěchy, nedávali experti moc šancí na vítězství. Ten ale všechny pochybovače velice rychle přesvědčil o opaku.

První 3 kola byla ještě relativně vyrovnaná, ale jinak Valdez dominoval Bercheltovi v podstatě celý zápas. Byl rychlejší, tvrdší a měl lepší strategii. Neustále ostřeloval Berchelta svým ostrým jabem a dokázal svým pohybem neutralizovat většinu Bercheltových útoků. Ve čtvrtém kole poslal Valdez svým levým hákem a následnými údery Berchelta do počítání, ale ten se zvládl sebrat a zápas pokračoval. V devátém kole Valdez pomocí kombinace tvrdých úderů znovu poslal Berchelta do počítání a i když se pak snažil ukončit zápas, Berchelt znovu přežil.

V desátém kole ale Valdez předvedl neskutečnou parádu. Berchelt se na něj rozjel kombinací levý – pravý – levý hák, přičemž se snažil Valdeze za každou cenu trefit. To způsobilo, že do úderů přepadával a ztratil tak možnost reagovat na Valdezův protiútok. A ten také přišel. Valdez uhnul prvním dvěma úderům dozadu a pod třetí se potopil, přičemž zároveň vyslal na Bercheltovu bradu tvrdý levý hák. Berchelt šel okamžitě bezvládně k zemi a zůstal tam ležet.

Rozhodčí okamžitě zápas ukončil a Valdez šel hlasitě oslavovat. Z vítězství měl obrovskou radost, ale více než to pociťoval zadostiučinění, že ukázal všem, kdo o něm pochybovali, že to byl velký omyl:

„V životě není nic lepšího, než dokázat lidem, že se spletli. Měl jsem seznam lidí, kteří o mě pochybovali. Moji idolové o mě pochybovali, boxerští analytikové o mě pochybovali. Říkali, že mě Miguel Berchelt knockoutuje. Ale já mám pro všechny zprávu: ‚Nenechte nikoho, aby vám říkal čeho můžete nebo nemůžete dosáhnout. Vždy tvrdě pracujte a buďte disciplinovaní. Snažte se udělat to nejlepší, zůstaňte disciplinovaní  a nikdy nenechte nikoho říkat, že něco nedokážete. Dokažte jim opak.‘“

Zdroje:  thebadlefthook.com

Nejnovější články