Derek Brunson zkušeně porazil ukecaného Kevina Hollanda, který chtěl o přestávce radu i po Khabibovi

Derek Brunson zkušeně porazil ukecaného Kevina Hollanda, který chtěl o přestávce radu i po Khabibovi zdroj: Getty Images

Souboj zkušeností vs. ukecaného mládí vyhrál Derek Brunson a ukázal, že patří mezi elitu.

Hlavní zápas na turnaji UFC Vegas 22 obstaral veterán Derek Brunson s vycházející hvězdou Kevinem Hollandem. Zatímco Derek Brunson, který je v žebříčku středních vah na 7. místě, je ve svých 37 letech považován spíše za hlídače brány k elitě bojovníků, 28letý Kevin Holland je mladá a nadějná hvězda od které se v tomto zápase očekávala výhra a vstup mezi tuto elitu. To se však nestalo a Derek Brunson ukázal že není ještě za zenitem a připsal si čtvrtou a cennou výhru v řadě.

První kolo začalo podle očekávání rychlými útoky Hollanda, který měl v postoji očividně navrch. Po pár dobrých akcích ale uklouzl a Brunson na něj okamžitě skočil. V guardu jej pak kontroloval v podstatě celé kolo a sice Hollandovi nezpůsobil žádnou větší škodu, ale rozhodně začal zápas dobře. Kevin Holland si zápas i tak užíval a na svého soupeře neustále mluvil a dělal vtípky. „Proč jsi tak naštvaný, já tady mluvím za nás za oba, hoď se do klidu,“ řekl mu při inkasování úderů Holland.

Vtipné bylo, že v pauze mezi koly, místo aby si Holland odpočinul, začal mluvit na Khabiba Nurmagomedova, který jako host šéfa UFC sledoval zápasy: „Khabibe, brácho, cesta za vítězstvím je „smash“ (v překladu rozmlátit, což je Khabibova oblíbená hláška). A on mě teď mlátí, což není v pohodě. Dej mi nějakou wrestlerskou radu.“ Khabib mu poradil, ať se uklidní, na což mu Kevin odvětil, že je klidný, ale ocenil by, kdyby ho šel Khabib koučovat. Bývalého neporaženého šampiona ale nepřemluvil a musel nastoupit do druhého kola. 

Tam hned ze začátku Holland zahnal Brunsona ke kleci, kde jej dostal do velkých problémů, Několikrát jej dobře trefil svými direkty a dokonce jej poslal na zem svým zadním hákem. Brunson ale ukázal svoje zkušenosti. Okamžitě se postavil zpátky na nohy a sám rozdal Hollandovi několik dobrých úderů, aby jej následně svázal do klinče a hodil na zem. Tam jej začal po chvíli škrtit arm-trianglem, ale Kevin Holland nepanikařil a ve vhodném momentu dokázal uniknout a zápas byl znovu na nohou. Ovšem jen na chvíli, než se Brunson rozhodl pro další takedown a do konce kola kontroloval Hollanda na zemi.

Ve třetím kole sice Holland začal dobrým pravým direktem, ale Derek Brunson se okamžitě potopil pro jeho nohy a znovu jej strhl double-leg takedownem na zem. Znovu se dvojice ocitla v guardu, odkud si oba borci dávali krátké údery i lokty, ale nic jiného se nedělo a Brunson svého soupeře kontroloval.

I čtvrté kolo začal Holland skvěle v postoji, kde svého soupeře očividně přehrával. Trefoval Brunsona svými direkty a donutil jej k ústupu. Jenže po chvíli už to Brunsona přestalo bavit a šel dopředu jako tank. Několikrát Hollanda trefil dobrým úderem a následně jej vzal znovu na zem. Odtamtud mu Holland sice vstal, ale Brunson jej okamžitě hodil zpátky.

Podobně jako v předchozích kolech si Brunson i v pátém kole počkal na Hollandův hák, pod který se potopil a dostal svého soupeře znovu do klinče. Tentokrát to byl ale Holland, který dokázal vzít Brunsona na zem za pokřiku „říkal jsem, že ho vezmu na zem,“ čímž se stal prvním, kdo to wrestlerskému veteránovi udělal a vykouzlil tak Brunsonovi lehký úsměv na tváři. Z guardu dával Holland dobré rány, ale po chvíli jej Brunson odkopl a pokračovalo se v postoji, odkud jej Brunson hned vzal zpátky na zem. Do konce zápasu už se ale nic v podstatě nestalo.

Derek Brunson tak porazil Kevina Hollanda na body a v příštím zápase by si zasloužil někoho výše postaveného, aby ukázal, že není jenom hlídačem brány do elitní desítky.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články