Ige stvrdil svou novou bojovou přezdívku a připsal si bonus za KO večera

Ige stvrdil svou novou bojovou přezdívku a připsal si bonus za KO večera Dan Ige | zdroj: Profimedia

Ihned po zápase prý Ige raději volal své těhotné manželce, jestli je vše v pořádku a nepřivolal ji šokem předčasný porod.

Přezdívky bojovníků, to je kapitola sama pro sebe. Zatímco jedni se jimi snaží nabudit hrůzu a říkají si třeba "Lamač kostí", jiní naopak skrz ně chtějí světu vyjádřit něco komplexnějšího. To je třeba příklad aktéra hlavního zápasu UFC Vegas 21 Belala Muhammada, který si říká "Remember my name" (Zapamatujte si moje jméno). Zajímavý příběh má i Havajec Dan Ige, ten si totiž nejprve předzíval "Dynamit", ale nově si to změnil na "50k", což odkazuje k výši finančních bonusů v UFC.

Ige rozhodně patří k bojovníkům, které se vyplatí sledovat, protože takřka vždy předvede skvělou podívanou. Finanční prémii za svůj výkon však dostal pouze jednou, když v Londýně uškrtil Danny Henryho. Novou přezdívku ale stvrdil ve velkém stylu, Gavina Tuckera totiž sestřelil jedním úderem hned po 22 vteřinách a bylo okamžitě jasné, že tentokrát ho bonus 50 tisíc nemine.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA | SPORT (@thesportrus)

"Neměl by ses vrátit ke své staré přezdívce Dynamit, protože ty si tam prostě explodoval?" ptal se ihned po zápase Igeho komentátor Daniel Cormier. "Nevím, budu se na to muset podívat, ani nevím, co se stalo, měl jsem výpadek." Po poslední pětikolové bitvě s Kalvinem Kattarem, kde tahal za kratší konec, si prý potřeboval dát pauzu. "Chtěl jsem všem ukázat, na čem jsem pracoval a kde všude jsem se jako bojovník zlepšil, ale však víš, KO v prvním kole je pěkné, to nepřekonáš. Cítím se skvěle, doma na mě čeká syn. Jen doufám, že manželka neporodila, když jsem bojoval."

Ačkoliv se Ige takřka nezapotil a mohl by tedy teoreticky rychle naskočit zpět do boje, nyní si prý dá krátkou pauzu a bude trávit čas s těhotnou ženou. Tento rok by ale rád bojoval ještě alespoň dvakrát. V hledáčku má Chan Sung Junga, který je známý jako "Korejská zombie" a takřka za všechny své zápasy v UFC získal bonusy, což by se Igemu s novou přezdívkou asi též líbilo.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články