Khabib nechce bojovat ani s McGregorem, ani s Poirierem. Existuje ale něco, co by ho možná do klece dostalo

Khabib nechce bojovat ani s McGregorem, ani s Poirierem. Existuje ale něco, co by ho možná do klece dostalo zdroj: Profimedia

Dagestánský šampion tvrdí, že nemá zájem s nikým bojovat. Rozjel řadu vlastních projektů a do klece by jej mohla dostat jen „nabídka, která se neodmítá“.

Kolem Khabibova možného návratu do oktagonu koluje spousta spekulací, ale vypadá to, že Khabib se k ničemu takovému nemá. I když na tiskové konferenci v Uzbekistánu, kde promluvil o svých obchodních plánech přece jen prozradil, že možná existuje způsob, jak jej do klece znovu dostat.

Na tiskové konferenci dostal otázku, jestli by chtěl sám odevzdat šampionský titul. „Nevím, je skvělé být šampionem, nebudu vám lhát. Ten titul bude k dispozici a bude tady nový šampion. Nechte mě si to užít, proč ode mě chcete ten pás brát,“ odpověděl s úsměvem dagestánský šampion.

„Moc jsem o tom nepřemýšlel, pravděpodobně budu šampionem do té doby, než se potkám s Danou (Whitem).“  S tím se má Khabib brzy sejít a diskutovat s ním svoji další budoucnost a také společný business. Khabib totiž nedávno koupil ruskou MMA organizaci GFC za 1 milion dolarů, kterou přejmenoval na Eagle Fighting Championship. A s šéfem UFC by se chtěl domluvit na vzájemné spolupráci.

A co by mu Dana White mohl nabídnout, aby jej dostal zpátky do oktagonu?

„Pravděpodobně by mi nabídl peníze. Bude těžké mě zaujmout nějakým soupeřem,“ řekl Khabib, který vzápětí odmítl, že by měl zájem bojovat s vítězem mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem: „Oba dva jsem uškrtil. S oběma jsem bojoval a oba jsem uškrtil. Proč bych s nimi bojoval?“

Khabib Nurmagomedov vs Justin Gaethje Justinovy kopy na šampiona nestačily. | zdroj: Profimedia

Khabibův vysněný soupeř, kanadská legenda Georges St. Pierre nemá v plánu vracet se ze svého důchodu, a tak jediná věc, která by mohla neporaženého šampiona vrátit do oktagonu, se zdají být peníze. A to hodně peněz.

„Tohle je o penězích, není tady žádný soupeř, který by mě zajímal. Oba jsou bývalí šampioni a oba jsem donutil odplácat. Nemám zájem s nimi bojovat. Je to o penězích. Pokud mi nabídnou 100 milionů dolarů, tak potom mám problém (zůstat v důchodu). Ale co se týče soupeřů, nikdo pro mě není tolik zajímavý, abych s ním bojoval.“

Vypadá to, že i Khabib má tedy svoju cenu, ale je dost nepravděpodobné, že by mu UFC takovou sumu za zápas zaplatilo. Je sice pravda, že odveta s Conorem McGregorem by mohla být dosud nejsledovanějším zápasem v historii MMA, ale 100 milionů dolarů by asi Dana White za tuto podívanou nedal.

Navíc Khabib prozradil, že poslední slovo by měla jeho matka, které slíbil, že bez svého zemřelého otce už nebude bojovat. Ta by musela dát Khabibovi svolení. A na to možná ani pohádková suma nemusí stačit.

Zdroje:  tisková konference , Sportbible.com

Nejnovější články