Martínek se na turnaji ACA 122 utká se svým litevským dvojníkem a Rajnocha čeká střet s běloruským veteránem

Martínek se na turnaji ACA 122 utká se svým litevským dvojníkem a Rajnocha čeká střet s běloruským veteránem Michal Martínek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

České MMA má dvě želízka v ohni a na turnaji ACA 122 v Bělorusku můžeme očekávat pořádnou válku.

Tento týden mají MMA fanoušci naprosté žně. Včera jsme mohli vidět další turnaj ONE Championship a o víkendu nás čeká UFC 261 a také turnaj organizace PFL. Už v pátek by ale měli čeští fanoušci zbystřit, protože na turnaji ACA 121 se utkají hned dva čeští bojovníci – Michal Martínek a Vítězslav Rajnoch.

Bývalého šampiona Oktagonu, Michala Martínka, čeká v kleci litevský bijec Tomas Pakutinskas. Pro českého borce to bude určitě výzva, ale je to rozhodně soupeř, který by Martínkovi mohl sedět a na kterého určitě má. Martínek však nechce nijak taktizovat a rád by předvedl skvělý zápas, jak to po něm chtějí promotéři:

„(V ACA) nejsou moc fandové taktizování na body, spíše chtějí, aby se šlo k věci. Říkají ‚kluci, chceme vidět pořádnou válku, náš respekt si získáš ne utíkáním, ale válkou, ať dopadne jakkoliv‘,“ řekl Martínek pro Sport.cz. „Já si myslím, že válka to bude už jenom z hlediska našeho stylu boje. Vidím, že jde rád dopředu, že má rád ty první kola, když se to ukončí v tom prvním kole, že je spíš takovýto typ. Myslím si, že mu moc nechutnají ty pozdější kola, takže dá maximum do toho prvního. Takže proto si myslím, že to bude atraktivní. Samozřejmě, já taky chci udělat atraktivní zápas, mě taky baví první kola, taky moc na nic nečekám, takže si myslím, že by to mělo mít pořádné grády.“

Posledním Martínkovým soupeřem byl americký obr, Daniel James, který Martínka převážil o více než 16 kg a v zápase to bylo znát. I přes dobré první kolo, kdy Martínek amerického obra srazil na zem tvrdými údery a nebyl daleko od ukončení, nakonec český borec prohrál ve druhém kole na TKO. Teď se však utká s podobně těžkým soupeřem - Pakutinskas oficiálně navážil 112,55 kg a Martínek 106,85 kg.

„Tady ten soupeř je vysoký jako já, má v podstatě menší rozpětí, což je pro mě příjemná změna, vzhledem k tomu, že jsem měl poslední zápasy celkem s obrama,“ dodal Michal Martínek. Zajímavé je, že oba borci vypadají téměř jako dvojníci. Oba mají stejný „účes“, oba mají velký černý plnovous a i postavou si jsou velice podobní.

Litevec není žádný rozený gladiátor, svých prvních 7 zápasů prohrál všechny před limitem (6 na submisi a 1 na TKO). Pak ale začal vyhrávat a stal se z něj poměrně komplexní bojovník, který dokáže zápasy ukončovat jak v postoji (8 KO), tak i na zemi (9 submisí) a jeho skóre je 19 vítězství a 13 porážek.

Michal Martínek je ale technicky o úroveň výš. Svěřenec Andrého Reinderse má skvělý boxing a rychlé a tvrdé údery, které doplňuje vynikajícím pohybem na nohou. Je velice pravděpodobné, že bude chtít zápas udržet v postoji, kde by měl mít rozhodně výhodu.

Dalším českým želízkem v běloruském ohni bude Vítězslav Rajnoch, který se utká s domácím Artemem Damkovskym. Tento druhý hlavní zápas večera proběhne  v lehké váze, a oba borci úspěšně navážili 70,8 kg.

Pro 26letého Rajnocha, který trénuje v JMFS gymu Jakuba Müllera, to bude druhý zápas v ACA. První souboj vyhrál minulý rok v srpnu a jeho celkové skóre je 9 vítězství a 3 porážky. Jedná se o komplexního bojovníka, který rád tlačí své soupeře a v zápase sází především na svoji tvrdost, urputnost a solidní grappling.

Jeho soupeř, 37letý zkušený veterán Artem Damkovsky, za svoji kariéru nasbíral 23 vítězství a 13 porážek. Své poslední dva zápasy prohrál a určitě bude chtít nad Rajnochem vyhrát. Jedná se o dobrého strikera se solidním pohybem, který pravděpodobně nebude chtít vzít zápas na zem. A právě tudy by mohla pro Rajnocha vést cesta k vítězství, protože to vypadá, že Damkovsky se na zemi necítí příliš komfortně.

Turnaj ACA 122 začíná v už dnes v pátek od 5 hodin odpoledne, přičemž PPV stojí lidových 2,26 eura.

Zdroje:  Sport.cz , aca-mma.com

Nejnovější články