Oktagon Underground 3 nabídl večer plný překvapení a ukázal, že být favoritem nic neznamená

Oktagon Underground 3 nabídl večer plný překvapení a ukázal, že být favoritem nic neznamená zdroj: Profimedia

Živý report z právě probíhajícího třetího kola turnaje Oktagon Underground 3.

Luboš Lesák vs. Jan Pajtaš

V tomhle zápase byl jasný favorit Lesák a hned od začátku to ukazoval. Byl mnohem rychlejší a tvrdší než Pajtaš a jeho přímé údery udělali hodně práce, nabodoval také takedownem. Na konci kola pak Lesák poslal sérií úderů soupeře k zemi. Ve druhém kole neměl důvod nic měnit. Pajtaš mu zůstával stát a čekal na nějaký "lucky punch" v kontru, ten ale nepřišel a Lesák pokračoval v demolici. Bylo jasné, že Pajtaš už může ve třetím kole zvrátit výsledek jedině knockoutem, ale soupeře nijak výrazně ohrozit nedokázal.

Lesák se po zápase na Pajtaše ještě hodně škaredě podíval, v rozhovoru ale vysvětlil, že byl jen naštvaný, že nestihl KO. I bez něj ale ukázal, že je velkým favoritem na celkové vítězství. 

Vítěz: Lesák na body

Lesák vs Pajtaš zdroj: Profimedia

Václav Holota vs. Jakub Klauda

Slibný "začínající" MMA bojovník versus veleúspěšný thaiboxer. Klauda začal po thajsku velmi pozvolna a toho málem Holota dokázal využít, protože do zápasu vlétl ve velkém stylu. Vypadalo to, že trutnovského Highlandera zaskočí, ale ten se dokázal dostat do tempa a rozjel svoji hru plnou kolen. Holota šel na konci kola do počítání. A hned od začátku druhého kola v thajské demolici pokračoval, bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy Holota padne a to se brzy stalo, ukázal ale, že má tvrdou hlavu, protože kolen vydržel nesmyslně hodně. Nádherný výkon Klaudy a rýsuje se nám finále proti Peňázovi.

Vítěz: Klauda TKO

Jakub Klauda vs Václav Holota zdroj: Profimedia

Tadeáš Růžička vs. Štěpán Guba

Růžička do zápasu vlétl, ale Guba se rychle dostal do rytmu. V postoji byl zápas celkem vyrovnaný, přerušila ho akorát Růžičkova otočka do rozkroku. Guba pak trefil krásný kontr ze zadní, když zachytil soupeřův kop a kolo nejspíš šlo za ním. Druhé kolo bylo opět vyrovnané, Tadeáš bodoval tvrdými lowkicky, zatímco Štěpán svazoval do klinče a v něm skvěle pracoval. Ve třetím kole mu ale značně ubyly síly a Růžička začínal mít navrch, díky tomu si vybojoval extra kolo, které rychle ovládl a úderem na spodek poslal Gubu k zemi.

Vítěz: Růžička KO

  Guba vs Růžička Tadeáš Růžička versus Štěpán Guba, to byla bitva jako řemen. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Matěj Peňáz vs. Adam Dvořáček

Podle předpokladů Peňáz od začátku dominoval, hrozivě zněly především jeho kopy a dokonce si vyzkoušel dva takedowny. Občas ale trefil i Dvořáček, takže teoretická šance na nějaký lucky punch pořád existovala, bylo ale vidět, že když se Matěj rozjede, je těžké mu odolat. Ve třetím se ale stalo přesně to, co čekal jen málokdo, zadním capákem poslal Peňáze natvrdo k zemi. Matěj vypadal otřesený, ale zbytek kola zkušeně přečkal díky svazování do klinčů. Opět se ale ukázalo, že být favoritem nic neznamená. Za dva týdny nás čeká ale parádní zápas Peňáz versus Klauda a to bude velká jízda.

Vítěz: Peňáz na body

Matěj Peňáz vs Adam Dvořáček zdroj: Profimedia

Tereza Dvořáková vs. Magdalena Šormová

Dvořáková měla navrch v postoji, ale Šormová podle očekávání bodovala takedowny. V druhém kole se navíc při práci na pletivu vytasila s nečekaným loktem. Ve třetím se jí už sice takedowny moc nedařily, ale na výhru to stačilo. Magdu tedy uvidíme za dva týdny ve finále. Dvořáková ale předvedla pěkný výkon a po zápase si řekla o angažmá v Oktagonu.

Vítězka: Šormová na body

Magdalena Šormová vs Tereza Dvořáková zdroj: Profimedia

Melvin Mané vs. Tomáš Hron

Velká převaha zkušeností na straně Hrona, ale Mané do zápasu vstoupil bez respektu. V postoji využíval toho, že Tomáš zůstával ve dvojáku, a otevřel ho loktem. Navíc zvládal bodovat takedowny a začínal si věřit natolik, že ruce nechával často spuštěné u pasu. Ve druhém kole ale bylo vidět, že už mu ubývají síly, přesto mu stejná technika plná loktů a takedownů vycházela a kolo šlo za ním. V posledním kole tedy potřeboval nejlépe KO, ale Mané ukázal, že by možná měl vyzkoušet regulérní zápas podle MMA pravidel, protože brát boj na zem rozhodně umí. Nedal Hronovi tedy žádný prostor, aby ho nějak zásadně ohrozil a překvapení roku bylo na světě.

Vítěz: Mané na body 

Melvin Mané vs Tomáš Hron zdroj: Profimedia

Matouš Kohout vs. Jakub Bahník

Očekávaná odveta z loňského roku, během nějž se oba hodně posunuli. Bahník ale ukázal, že jeho ruce můžou zatopit každému. Rozjížděl dlouhé kombinace a taky krásně Kohouta trefil zvedákem, když se pokusil potopit pro takedown. Kohout tedy do druhého kola změnil taktiku, svazoval soupeře do klinče a tam mu koleny rozbíjel stehna, čímž nejspíš těsně vyhrál kolo. Fungující taktiku tedy uplatnil i v posledním kole a nenechal Bahníkovi takřka žádný prostor na rozjetí jeho kombinací. A tahle strategie vysloužila Matoušovi postup do českého finále. Sám ale přiznal, že čekal extra round.

Vítěz: Kohout na body

Kohout vs Bahník Turnaj Oktagon Underground proti sobě svedl Matouše Kohouta a Jakuba Bahníka. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Daniel Škvor vs. Jan Gottwald

Velmi rychlý zápas. Gottvald zkusil pracovat na pletivu, ale Škvor mu skvěle zabránil z toho cokoliv vytěžit. Následně to už byla v postoji jeho hra. Koleno na žebra, loket a "Jay Jay" šel k zemi. Na to, že se Škvor přihlásil pouze "ze srandy" a moc netrénoval, protože má prý hodně práce, tak ukázal, že je horkým favoritem na celkové vítězství, pokud zvládne v příštím kole ubránit Melvinovy takedowny.

Vítěz: Škvor KO

Škvor vs Gottvald Daniel Škvor vs. Jan Gottvald | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA  

Matěj Kozubovský vs. Leo Brichta

Hodně pozvolný rozjezd. Brichta kroužil po obvodu klece a Kozubovský se ho dlouho snažil nahánět. Když už se ale rozjela akce, stálo to za to, protože oba borci dávali do úderů všechno. Leo ale kolo urval na svoji stranu díky takedownům, které Kozubovský stejně jako v prvním kole s Jankou příliš nebránil. Ve druhém kole ale Brichtovi začínali odcházet síly, avšak stále si držel vedení na body. Do třetího kola tedy zněl úkol pro Matěje jasně - ukončit soupeře. Rozjel doslova kanonádu, ale Brichta i přes počítání došel pro vítězství na body. "Kdyby to byl postoj, tak mě rozštípe, je to strašnej frajer," uznal sel Brichta po zápase kvality soupeře. "Bomby má jak ***, to jsem čuměl." Na Matouše Kohouta si ale ve finále věří.

Vítěz: Brichta na body

Kozubovsky vs Brichta zdroj: Profimedia  

Lucie Pudilová vs. Tereza Bledá

 Bledá vlétla do zápasu bez respektu, zkusila kop na hlavu, několikrát s Pudilovou doslova praštila o zem. Pudilová naopak vypadala dost rozpačitě. Ve druhé polovině kola ale chytla dech a trápila soupeřku v gilotině a trefila několik čistých kolen. Bledá ale měla stále navrch, i když začínala vypadat víc a víc unaveně. V posledním kole pak Pudilová udělala taktický nesmysl, když se snažila snad minutu na zemi Bledou uškrtit, i když jí ubíhal drahocenný čas na KO. Lepší start profi kariéry si asi Tereza "Ronda" Bledá nemohla přát a tahle holka to ještě dotáhne hodně daleko.

Vítěz: Bledá na body

"Česká Ronda" dostála své přezdívce a s Pudilovou doslova házela. zdroj: Profimedia  

Nejnovější články