O’Malley vysvětlil, jak se to má s jeho "neporažeností". Soupeři vzkazuje: "Promiň, ale půjdeš do Bellatoru."

O’Malley vysvětlil, jak se to má s jeho "neporažeností". Soupeři vzkazuje: "Promiň, ale půjdeš do Bellatoru." sean O’Malley se nezdá, ale na kontě má už několik parádních KO. | zdroj: Profimedia.cz

Američan s přezdívkou "Sugar" se nenechal rozhodit porážkou a plánuje svého soupeře vykopnout z UFC.

Sean O’Malley aktuálně patří mezi nejvýraznější bojovníky UFC, přestože jeho jméno ještě ani nefiguruje v TOP 15 bantamové váhy. "Cukřík" jakoby do MMA světa ani nepatřil, hubený milovník počítačových her a marihuany, ale zřejmě dokáže oslovit i fanoušky, které většina jiných bojovníků nezajímá. S velikostí jeho fanclubu pak samozřejmě roste i počet haterů, kteří doufají, že tenhle "hype train" už někdo konečně zastaví.

"Sugar" se ještě donedávna mohl chlubit dokonalým neporaženým skóre 12-0. V posledním zápase však na něj pomocí calf-kicků do lýtek vyzrál Ekvádorec Marlon Vera, protože jejich vinou O’Malleymu v podstatě přestala fungovat noha. První prohru ve své kariéře nepřijal vůbec dobře a neustále opakoval, že zůstává neporažený. K tomu se vrátil i během předzápasové tiskové konference.

Necítím se tak, že bych prohrál, protože byl lepší než já. Byla to jen blbá nehoda. Vždyť kolik takových kopů bylo od té doby, tisíce, a kolikrát se to stalo? Nebyl to ani calf-kick, trefil mě palcem," nabídl "Cukřík" svůj pohled.

"Pokud by před zápasem řekl, že mě palcem kopne do nervu, a pak se to stalo, tak bych si řekl: sakra, ten týpek je fakt dobrý. A on je dobrý, byl to dobrý soupeř. Ale když se na ten zápas podíváte, tak jsem byl až do toho kopu lepší, dělal jsem si, co jsem chtěl. Nevzal mě dolů a nezloktoval, ale moje noha přestala fungovat. Čtyřikrát nebo pětkrát jsem si zvrtnul kotník a pořád jsem ho v postoji rozebíral, dokázal jsem ho zatlačit, ale pak to nevydržel můj kotník. Pokud by mě porazil na body nebo jakýmkoliv jiným způsobem, než tím, že se zraním, tak bych neměl žádný problém říct, že to mám 12-1. Na tréninku prohrávám pořád, ale vstanu, podáme si ruce a bojujeme dál. Nemám s tím problém, jednoho dne prohraju i v zápase."

Zápasu s Verou by samozřejmě slušela odveta, ani jeden z bojovníků se k ní však nemá. Sám O’Malley si však myslí, že k ní v budoucnu dojde a s Verou se na své cestě k titulu ještě potká. Nyní ho čeká Brazilec Thomas Almeida (22-4, 17 T/KO), kterému se v posledních zápasech moc nedařilo a aktuálně má 3 porážky v řadě. Ještě donedávna přitom jako neporažený mířil mezi elitu bantamové divize, kde ale tvrdě narazil na rozjetého Codyho Garbrandta.

"Cukřík" byl prý ze souboje s Almeidou nadšený. "Je to dobrý kickboxer a v posledních třech zápasech sice prohrál, ale proti dobrým soupeřům. Je to pořád nebezpečný chlapík a ty tři prohry ho dělají možná ještě nebezpečnějším." Zároveň měl pro svého protivníka sebevědomý vzkaz. "Promiň, ale půjdeš do Bellatoru, omlouvám se." Je samozřejmě možné, že s brazilským bojovníkem UFC v případě prohry rozváže smlouvu. Vše ale bude záležet také na průběhu zápasu. To si uvědomuje i O’Malley

"Bantamová divize je teď našlapaná. Pokud vyhraju na body, tak mě to nikam moc neposune, ale pokud ho vypnu podobně jako Eddieho Winelanda, tak tím vyšlu jasný signál. Momentálně nejsem ani v TOP, ale když ho knockoutuju, tak se tam dostanu."

Hlavní karta UFC 260, na níž se souboj odehraje, začíná už v neděli ve 4:00 ráno. Hlavním zápasem bude očekávaná titulová bitva v těžké váze mezi Stipe Miocicem a Francisem Ngannou.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články