Rychlý knockout ukázal, že nová hvězda pérové váhy možná přichází z Jižní Koreje

Rychlý knockout ukázal, že nová hvězda pérové váhy možná přichází z Jižní Koreje Jihokorejskému bojovníkovi Seung Woo Choiovi se "Sting" nepřezdívá pro nic za nic. | zdroj: Profimedia

Vizáží připomíná spíše člena boybandu, jeho údery mají ale pořádnou razanci. O víkendu se o tom přesvědčil jeho soupeř, který dostal KO už po minutě a půl.

Osmadvacetiletého Seung Woo Choie z Jižní Koreje by na první pohled na bojovníka tipoval jen málokdo. Vizáží totiž připomíná spíše člena chlapecké skupiny. Nenechte se však zmýlit pečlivě střiženým účesem a vlasy obarvenými na blond, Choi je totiž šampionem své země v thajském boxu a válí také v UFC.

Vstup mezi MMA elitu mu ale před 2 lety nevyšel vůbec podle představ a stačilo málo, aby si hledal angažmá jinde. Ve svém úvodním zápase narazil na ruského wrestlera Evloeva, který ho nenechal bojovat v postoji. V následujícím souboji sice dominoval v postoji, ale boj na zemi se ukázal jako jeho achilova pata, Gavinu Tuckerovi musel odplácat pevně utaženou páku rear naked choke.

Před domácím publikem v jihokorejském Busanu se Choi ale naštěstí dokázal vyhoupnout zpět do vítězného sedla. Blýskl se navíc hodně povedeným a divácky atraktivním výkonem. Svého soupeře zasypal například touto nekonečnou salvou úderů.

Po více než roční pauze se Choi do oktagonu vrátil až letos v únoru. I tentokrát předvedl dobrý výkon a připsal si výhru na body. Nijak výrazně na sebe ale neupozornil a na svou chvíli slávy si musel počkat až do tohoto víkendu. 

Na druhou stranu oktagonu se postavil zkušený Američan Julian Erosa (25-9), který takřka všechny své vítězství posbíral před limitem. Choi, kterému se přezdívá "Sting" (žihadlo), ale od začátku ukazoval, že tuhle přezdívku nedostal jen tak pro srandu. Jeho dopadající tvrdé údery a kopy rezonovaly prázdnou arénou. Po minutě a půl dopadl jeho zadní hák na Erosovu bradu a bylo vymalováno. Američan se poroučel k zemi, kde ho Sting rychle zasypal doslova rojem úderů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Kombatime (@komba.time)

Za perfektní výkon si Choi odnesl ocenění za výkon večera a finanční prémii 50 tisíc dolarů. Po zápase si upravil účes a lámanou angličtinou fanouškům sdělil, že teď bude kromě svých bojových schopností trénovat taky ty jazykové, aby s nimi mohl lépe komunikovat. Nutno uznat, že pokud bude v podobných výkonech pokračovat, angličtina se mu bude určitě hodit, protože by mohl brzy převzít štafetu po svém slavnějším kolegovi Chan Sung Jungovi, který je znám pod přezdívkou "Korejský zombie" a zápasí také v pérové divizi (-66 kg), kde po výhře nad nebezpečným Danem Igem stojí už zřejmě jen krůček od titulového zápasu.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články