Tradice KO pokračuje! Škvor v úvodním zápase Oktagonu na Štvanici zdemoloval Ukrajince

Tradice KO pokračuje! Škvor v úvodním zápase Oktagonu na Štvanici zdemoloval Ukrajince Daniel Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Stalo se již nepsaným pravidlem, že úvodní zápasy na turnajích Oktagon končí hned v prvním kole, nejinak tomu bylo i tentokrát.

Již potřetí vysílala organizace Oktagon úvodní zápas svého turnaje zdarma na Youtube. Ani tentokrát to ale netrvalo moc dlouho. Stejně jako Matěj Peňáz a Jakub Bahník na minulých turnajích, se ani Daniel Škvor se svým soupeřem nepáral a souboj skončil opět už v prvním kole.

Očekávala se bitka v postoji, ale Ukrajinec Ilya Lupinov si zřejmě dobře uvědomoval, že oproti vyššímu a mnohem zkušenějšímu českého bojovníkovi nebude mít na nohách nejmenší šanci, takže se od začátku snažil zkracovat vzdálenost. Pokusy o přenesení boje na zem, mu ale Škvor dobře bránil. V klinči navíc jeho kolena jen svištěla okolo Lupinovy hlavy a KO doslova viselo ve vzduchu.

Problém přišel ve chvíli, kdy šel Ukrajinec do kolen a rozjetý Škvor ho trefil kolenem. Ihned si svůj faul uvědomil a chytil se za hlavu. Lupinov ležel na zemi a s bolestnou grimasou se držel za hlavu. Opakované záběry však ukázaly, že koleno inkasoval kamsi do podpaží, takže patrně přehrával. Nakonec se ale postavil a chtěl pokračovat. Škvor sice dostal mínusový bod, ale bylo jasné, že to s největší pravděpodobností nebude mít na výsledek vliv.

Lupinov opět zkoušel takedown, ale Škvor ubránil a na oplátku soupeřovi přidal kolena a lokty. Ukrajinec šel k zemi a držel se za hlavu. Dan sice v domnění, že vyhrál, odešel, ale rozhodčí zápas neodmával, a tak se musel vrátit a přidat pár potvrzujících úderů.

Po zápase si Škvor řekl o místo na dalším "postojářském" turnaji Oktagon Underground, který je naplánován na začátek příštího roku a mezi hlavní lákadla budou patřit boxerské souboje Vémola vs. Rytmus a Štáfek vs. Borárosz.

Celý zápas Škvor vs. Lupinov můžete zhlédnout zde:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články