Jon Jones má strach z Francise Ngannoua, tvrdí legendární kanadský bojovník GSP

Jon Jones má strach z Francise Ngannoua, tvrdí legendární kanadský bojovník GSP Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

GSP se vyjádřil na adresu Jona Jonese i Francise Ngannou, kteří by se spolu mohli utkat o šampionský titul.

Dominantní a trochu i strašidelný výkon Francise Ngannoua v zápase se Stipem Miocicem rozvířil debatu, jestli vůbec existuje nějaký bojovník, který by měl šanci jej porazit. O zápas se ale ihned přihlásil Jon Jones, který však záhy naznačil, že jeho cena za tento zápas bude vysoká. To se nelíbilo šéfovi Dana Whiteovi, který ihned na Jonese vypálil, že má z Ngannoua strach a tak začala malá válka mezi Jonesema UFC, která se táhne doteď.

Jones samozřejmě vzkázal, že Francise bere jako velkou výzvu, ale úvahy o tom, že by z něj měl mít strach pokládá za směšné a bral si Whiteovy útoky dost osobně.

Na téma jak je to se strachem MMA bojovníků před zápasem se vyjádřila další legenda MMA a UFC, Georges St. Pierre, podle kterého není pravda, že by MMA bojovníci neznali strach:

„Ano, Jon Jones má strach z Francise. A Francis má strach z Jona Jonese, protože kdyby neměli strach, znamenalo by to, že je jim to lhostejné.

Jsem si jistý, že bojování je pro ně důležité. Úspěch je pro ně důležitý a když to dáte všechno všanc, je normální mít strach. Jestli dostane dobrou odměnu, i přestože má (Jones) strach, nehledě na to jak se cítí, půjde a udělá svoji práci. Zakousne se do chrániče a udělá tu práci.“

Georges St. Pierre zdroj: Profimedia

Dá se říct, že GSP ví o čem mluví. Jako bývalý šampion welterové a střední divize UFC odbojoval nespočet bitev proti těm nejlepším a 13x vyhrál titulový zápas. V minulosti se navíc velice otevřeně vyjadřoval ke svým pocitům před zápasem a několikrát dokonce přiznal, že sám strach ze zápasu měl. Nikdy však svému strachu nepodlehl a dokázal jej kontrolovat.

Jak Jones, tak i Ngannou zápasili s těmi nejlepšími ve svých divizích a dokázali jej porazit. Ani jeden z nich neví jaké to je být knockoutován a Jones doposud nepoznal ani porážku (když nepočítáme jeho nesmyslnou diskvalifikaci proti Mattu Hamillovi). I přes odborný názor St. Pierra je tak těžké si představit, že by tito bojovníci měli mít ze sebe strach. Možná, že přesnější by byla „nervozita“, kterou pravděpodobně opravdu cítí každý bojovník, který se vydá do oktagonu nebo ringu.

I přestože by zápas mezi Francisem a Jonem byl pro všechny fanoušky bezesporu velice žádanou podívanou, jejich střet je zatím stále velice nejistý. Jones chce za tento zápas po UFC pořádnou odměnu (pravděpodobně kolem 30 milionů dolarů) a ani šéf Dana White, ani Jones nehodlají ze svých požadavků jen tak ustoupit. Do hry by tak mohl vstoupit dvojka těžké váhy, Derrick Lewis, který před 3 lety dokázal v bizarním (a nudném) zápase porazit Ngannoua na body.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články