Nurmagomedov věnoval Poirierově nadaci sto tisíc dolarů za prodej trička

Nurmagomedov věnoval Poirierově nadaci sto tisíc dolarů za prodej trička zdroj: Profimedia

Jak Khabib řekl, tak splnil a všechny utržené peníze z dražby Poirierova trička putují do jeho nadace.


O hlavním titulovém zápase lehké váhy na nedávno uskutečněném turnaji UFC 242 mezi Khabibem Nurmagomedovem a Dustinem Poirierem se toho napsalo už opravdu hodně. Jedna část má ale daleko větší přesah než všechny ostatní. Poirier tuto situaci využil také k propagaci jím založené nadace "Good Fight Foundation", jejíž logo měl i na triku. To si po duelu vyměnil s Khabibem, který slíbil, že využije svých 17 milionů followerů na sociálních sítích, triko prodá a utržené peníze věnuje na účet zmíněné nadace.

Poirier celý život žije v americkém Laffayette. Jak často zmiňuje v různých rozhovorech, dětství strávil na té horší straně města, byl vychovávaný pouze matkou a babičkou a často se nacházeli v tak svízelné situaci, že byli odkázáni na charitu a potravinové lístky. To ho později motivovalo k založení vlastní nadace, která původně podporovala mladé bojovníky a jejich sportovní výbavu. Momentálně už má kromě původního záměru ještě větší ambice a financuje různé projekty v zemích čtvrtého a pátého světa.

Samotné triko se nakonec prodalo za úžasných sto tisíc dolarů, které poputují do Ugandy na výstavbu studní, sirotčince a školy a také na opravu zničeného vodovodu. Vše pro server MMA Junkie potvrdil sám Poirier, ktetý také prozradil, že se přidalo i plno dalších lidí, kteří začali přispívat přímo skrz stránky organizace. "Je to skvělé, protože to pomůže mnoha lidem. Jsem opravdu hrdý. Oceňuji, kolik lidí chce pomoct charitě. Stále to roste a já jsem za to opravdu velice vděčný. Kromě šestimístného příspěvku od Nurmagomedova jsme překonali i náš cíl pětadvaceti tisíc dolarů, momentálně nám skrz naše stránky lidé zaslali už více než třiatřicet tisíc."

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články