Omylem jsem ho knockoutoval na tréninku, prozradil Ngannou před zápasem s Ganem. Jak tipuje výsledek?

Omylem jsem ho knockoutoval na tréninku, prozradil Ngannou před zápasem s Ganem. Jak tipuje výsledek? zdroj: Profimedia

Od bitvy o trůn těžké váhy UFC nás dělí už jen pár dní a Francis Ngannou věří, že se mu podaří bývalého týmového kolegu trefit svou smrtonosnou ranou.

Příběh nadcházejícího titulového zápasu v UFC je jasný, Francis Ngannou a Ciryl Gane byli kdysi týmoví kolegové v pařížské tělocvičně MMA Factory. Jenže kamerunský "Predátor" neodešel v dobrém a bývalý trenér Fernand Lopez mu nemůže přijít na jméno. Zřejmě, aby svého bývalého svěřence rozhodil, zveřejnil dokonce video ze sparingu, na němž nevypadá jako ten silnější.

Ngannou ale na tiskové konferenci vysvětlil, že se s Cirylem vlastně zas tak moc nezná. "Měli jsme spolu jen několik tréninků během tří týdnů, což bylo možná tak šest tréninků, určitě méně než osm. Bylo to v lednu 2019," zavzpomínal na časy, kdy Gane ještě ani nebyl v UFC. Tam totiž nastoupil až v srpnu téhož roku. "Nechápu, kde jste přišli na to, že jsme přátelé, sparing partneři. Krom toho, co jsem vám teď řekl, tam nebylo nic jiného. Věřím, že když se ho zeptáte, potvrdí vám to."

Ačkoliv měl údajně Gane při jednom z tréninků Francise ukončit kolenem, ten pro změnu přiznal, že svého někdejšího parťáka vypnul kopem do hlavy z přední nohy. Byla to prý ale spíš nehoda, KO rozhodně nebylo v plánu.

"Osobně na to nejsem nijak pyšný a necítím se drsně, že jsem svého sparing partnera knockoutoval. Takové věci se obvykle v tréninku stávají, ale je to pokaždé nehoda, protože nám jde o bezpečnost našeho parťáka." Ať už to ale na společných trénincích vypadalo jakkoliv, Francis předvídá, že Ciryla v ostrém zápase knockoutuje v prvních dvou kolech. 

Dalším narativem tohoto duelu je to, že je Gane supertalent. S bojovými sporty totiž začal až ve 24 letech a po krasojízdě v thajském boxu naskočil do MMA, kde po pouhých 3 výhrách dostal nabídku z UFC. A ani tam zatím přemožitele nepoznal.

"Znám někoho, kdo byl ve stejné situaci a sedí přímo tady před tebou," odpověděl Francis na dotaz jednoho z novinářů, který mu rychlý vzestup jeho soupeře předhodil. Před UFC ale absolvoval zápasů 6. "Ano, je dobrý, a když jsem ho viděl, tak jsem věděl, že se mu bude dařit," uznal ale posléze kvality "Bon Gamina", načež ihned dodal: "Ale to neznamená, že proti mně zvítězí."

Kdo nakonec těžkou váhu UFC ovládne, se dozvíme již v neděli ráno našeho času. Kromě toho se můžeme těšit také na dokončení titulové trilogie mezi Morenem a Figueiredem v muší divizi nebo na létajícího Michela Pereiru, který v UFC přivítá nováčka Adreho Fialha z Portugalska.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články