Překvapení se nekonalo, Sivák uhájil neporaženost, výzvu od boxerského talentu ale neskousl

Překvapení se nekonalo, Sivák uhájil neporaženost, výzvu od boxerského talentu ale neskousl Vašek Sivák vyhlíží dalšího soupeře | zdroj: Profimedia

Vašek Sivák ukázal, že v kickboxu nemá na domácí půdě konkurenci, kaňku za parádním výkonem ale udělala zbytečně vyostřená reakce na výzvu od boxera Soquessy.

Jedním z vrcholů včerejšího galavečera Heroes Gate 26 byl zápas v disciplíně K-1 mezi neporaženým Vaškem Sivákem a Vladem Lengálem, který jej vzal jako náhradník doslova za minutu dvanáct, když všechny snahy dovézt zahraniční soupeře selhaly.

Zkušený znojemský fighter si rozhodně nepřijel jen pro peníze, ani do zápasu nešel s přehnaným respektem jako mnozí před ním. Sivák byl ale rychlejší, explozivnější a střídal v útocích širokou paletu technik. S postupem času začala být převaha na jeho straně výraznější, Lengál navíc zpomaloval a daň si na jeho fyzičce vybíraly i tvrdé údery na spodky. Přesto zůstával nebezpečný až do závěrečného gongu. O vítězovi však nebylo pochyb.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON.TV (@oktagon.tv)

Zatímco Lengál si získal Sivákův respekt, o tom nemohla být ani řeč v případě Kelvina "Goldenboye" Soquessy, který ho po zápase přišel do ringu vyzvat. Nervy pracovaly a Vašek ho po krátké slovní výměně agresivně odstrčil. Mladý boxerský talent ale zachoval chladnou hlavu: 

"Prvně bych chtěl Vaškovi se vší úctou pogratulovat k dnešnímu výkonu, byl to krásnej zápas a o jeho výkonu bych řekl, že byl skvělý. Je jedním z nejlepších postojářů tady u nás v Český republice a je to hlavně taky mistr ČR v boxu. Tak bych ho tady chtěl vyzvat. Řekl bych, že jsem první Čech, první Čechoslovák, který Vaška vyzývá do prvního profizápasu. Já bych řekl, že to pro mě bude debut víc jak adekvátní a se vší úctou mu znova gratuluju. K nějakým jeho aktům, to respektuju, vím, že je to show."

Sivákovi se ale nelíbilo, že si na něm chce dělat jméno začínající profi bojovník, který si ještě nic nevydřel. To je pochopitelné, v záplavě emocí to ale vyjádřil až zbytečně moc vulgárně. To se nelíbilo ani moderátorovi Michalu Frabšovi:

"Dámy a pánové, já vím, že to k tomu asi trochu patří, ale já jsem oldschool, já to prostě neberu. Byl jsem tu před třiceti lety u zrodu kickboxu i boxu defacto a tohle bych nikdy nedovolil. Výzva je výzva, já to beru trošku ty trashtalky, ale opravdu jsem rád, že už jsem starej. Tohle kdyby mi udělal reprezentatn, a Vaška si velmi vážím, já tohle neberu, nežeru. To se prostě nemá dělat! Respekt máme všichni vůči sobě, jsme z masa a kostí. Narodili jsme se sami a jednou natáhneme brka sami. A pak nás to bude mrzet, takže tyhle trashtalky já nejsem schopen kousnout."

V zákulisí už ale Vašek volil jiný slovník a v rozhovoru s Vilémem Caem vysvětlil, co ho tak dopálilo. "Kdyby mě na to aspoň připravili, nebo mi to řekli. Vždyť já se s tím klukem normálně bavím a on pak přijde do ringu a kouká na mě, kouká mi do očí jakože s nadhledem. Tak tohle já nesnáším. Jsem real a nechci blafovat lidi prostě. Já si na nic nehraju, jsem a budu real. Doufám, že se mu přeplo v hlavě a nebude si hrát na to, že je pokornej. Protože tohle já nesnáším. Když seš takovej pokornej, ty kokos, tak bys tam nelezl prostě. Blafoval lidi, chápeš? Tohle nesnáším. On ví, že se mnou nemůže zápasit. Přišel tam jen, protože je z Kutil gymu. To je spolupořadatel. Oni mu to stoprocentně řekli, že tam má jít na největší hvězdu. Co to je? Měli mi to aspoň říct a ještě mi za to zaplatit."

Na zápas tak s největší pravděpodobností v nejbližší době nedojde, leda by promotéři byli ochotni se plácnout přes kapsu. Sivák se na box nesoustředí, takže nemá důvod přijímat v této disciplíně výzvu, obzvlášť když má s profi skóre 21:0 skvěle nakročeno do prestižních světových organizací.

Zdroje:  Heroes Gate , Instagram – Vilém Cao

Nejnovější články