Veterán Matt Brown dokázal, že věk je jen číslo. Takovéhle KO jednou ranou se jen tak nevidí!

Veterán Matt Brown dokázal, že věk je jen číslo. Takovéhle KO jednou ranou se jen tak nevidí! Veterán Matt Brown ukázal, že ještě nepatří do starého železa. | zdroj: Profimedia

Je mu 40 let a jiní bojovníci v jeho věku končí, Matt Brown ale chce dostát své přezdívce "Nesmrtelný", a tak dál trápí soupeře v oktagonu.

Na břiše Matta Browna je vytetovaný nápis "immortal" – nesmrtelný. A Američan jako by chtěl ukázat, že tuhle přezdívku užívá po právu. Služebně patří mezi nejstarší a nejzkušenější bojovníky v UFC. K zápasům tam nastupuje už od roku 2008 a po víkendu se jejich počet prozatím zastavil na čísle 28 (celkově 41). Brown navíc rozhodně není jen někým do počtu, což rázně demonstroval na Diegu Limovi.

O 8 let mladší Brazilec přitom nezačal vůbec špatně. Využíval své rychlosti a statickému Brownovi z bezpečné vzdálenosti rozkopával lýtko na přední noze. Po prvním kole bylo jasné, že pokud Američan něco rychle nevymyslí, brzy nebude moci stát. Jeho pohyb byl značně limitovaný a Lima ho hned na začátku druhého dějství zasypal kombinací úderů. Ty ale zkušený veterán bez problému pokryl.

Brown věděl, že musí tlačit a vylákat pohyblivějšího Limu do přestřelky. Při ofenzivě ale vystavoval svou rozkopanou nohu, čehož Brazilec využíval. Zkušenosti ale nakonec zvítězily, když Mattův zadní úder prolétl obranou soupeře jako řízená střela a dopadl přesně na jeho bradu. Po fatálním úderu šel Diego okamžitě k zemi a nebylo potřeba žádného dalšího dobíjení na zemi. Nádherné walk-off KO, jaké se jen tak nevidí.

Zatímco Brown se mohl radovat dvojnásobně, krom výhry si totiž připsal také bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera, Lima prohrál druhý duel v řadě a s jeho kariérou v UFC to nevypadá vůbec dobře. Před pár dny navíc jeho starší bratr přišel o šampionský titul v Bellatoru, takže u Limů teď asi nebude panovat nejlepší nálada.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články