Paige VanZant odchází z UFC, aby se rvala v boxerských zápasech bez rukavic. A nechala si za to dobře zaplatit

Paige VanZant odchází z UFC, aby se rvala v boxerských zápasech bez rukavic. A nechala si za to dobře zaplatit zdroj: Profimedia

MMA bojovnice, ale také modelka a instagramová hvězda Paige VanZant podle očekávání opustila UFC a vyzkouší si nový brutální sport.

26 letá Paige završila svoji smlouvu s UFC zápasem proti Amandě Ribas na UFC 251, se kterou prohrála v prvním kole na armbar. Ani Dana White ani Paige VanZant nevypadali, že by stáli o budoucí spolupráci a tak se jen čekalo, kam se atraktivní bojovnice vydá dál.

Nakonec se Paige rozhodla poněkud překvapivě pro Bare Knuckle Fighting Championship a dala tak na chvíli sbohem MMA. S organizací podepsala smlouvu na 4 zápasy v hodnotě 1 milionu dolarů, plus bonusy.

Bare Knuckle Fighting Championship je asi ta nejbrutálnější možnost, kterou si mohla Paige vybrat. Jedná se o box bez rukavic, který je ještě více krvavější a nebezpečnější než MMA. Zápasníci nemají žádné rukavice a tak není nouze o tržné zranění v obličeji, ale také zlomené ruce. Navíc tím, že se v zápase jen boxuje, je nejčastějším cílem úderů hlava a mozkové buňky si tak zápas většinou příliš neužívají.

Paige VanZant Paige van Zant - Rachael Ostovich, UFC 143 | zdroj: Profimedia

Paige je ale z nové smlouvy nadšená a těší se, až si nový sport vyzkouší:

„Byla to skvělá smlouva, skvělá příležitost,“ řekla Paige VanZant pro ESPN. „Taky cítím, že to pro mě není krok zpátky. Je to krok do strany, k nové příležitosti a nové výzvě, k úplně novému sportu. Opravdu jsem v sobě pro tento sport zažehla novou vášeň a především ke strikingu obecně.“

„Navíc, cítím, že mám pořád stigma z MMA, že jsem jen pěkná tvářička a jaký je lepší způsob prokázat lidem, že se takhle vůbec necítím. Tohle je sport, kde lidi mají pravděpodobně největší počet tržných ran a já se dlouhodobých jizev vůbec nebojím. Je to prostě láska k soutěžení a já se moc těším, až do toho půjdu a ukážu se v tak úžasném sportu.“

Paige skutečně byla v UFC za hezkou tvářičku, i když měla své momenty a rozhodně se nevyhýbala tvrdým a krvavým soubojům. V UFC měla skóre 5 vyhraných a 4 prohrané zápasy, celkově 8 výher a 5 proher. Jejím hlavním zdrojem obživy však není zápasení, ale Instagram. Sama Paige prozradila, že si jedním příspěvkem na Instagramu dokáže vydělat více peněz než za zápas v UFC.

Paige VanZant zdroj: Profimedia

Jestli přechod do BKFC znamená konec s MMA ještě Paige sama neví.

„Nevím, jestli jsem skončila s MMA. Vím, že momentálně jsem skončila. Pořád mám pro MMA velkou vášeň a nedávno jsem se přestěhovala na Floridu, abych mohla trénovat s American Top Teamem, který je jedním z nejlepších MMA gymů na světě. Teď se výhradně soustředím na box, ale za pár let bych se mohla vrátit do MMA, nebo třeba budu vydělávat tolik peněz boxem bez rukavic, že nebudu dělat nic jiného.“

Podle Paige se o ní ucházelo velké množství MMA organizací a samotnou jí takový zájem překvapil. Mluvilo se především o Bellatoru a také ONE Championship, ale nakonec se Paige přece jen rozhodla pro BKFC a ráda by měla zápas už v listopadu.

Zdroje:  espn.com

Nejnovější články