"Bude to od Khabiba vyžadovat hodně sil, aby se ještě někdy vrátil k bojování," prozradil jeho kamarád DC

"Bude to od Khabiba vyžadovat hodně sil, aby se ještě někdy vrátil k bojování," prozradil jeho kamarád DC Khabib Nurmagomedov se svým otcem, který ho od mládí vedl k bojovým sportům. | zdroj: Profimedia

Ztráta otce zasáhla neporaženého Khabiba a jeho návrat k bojování je teď ve hvězdách. Cormier nevěří, že by znovu bojoval ještě letos.

Otec neporaženého šampiona Abdulmanap Nurmagomedov podlehl před dvěma týdny vleklým zdravotním potížím souvisejících s obávaným onemocněním covid-19. Ačkoliv tedy UFC původně plánovalo, že by Khabib mohl po náročném Ramadánu obhajovat svůj pás na UFC 253 v září, teď to samozřejmě nepřipadá v úvahu. Sám Dana White šampionovi vzkázal, ať si dá s návratem na čas.

Přestože Khabibův manažer před několika dny prohlásil, že se dagestánský orel vrátí ještě do konce tohot roku, jeho blízký kamarád Daniel Cormier tak optimistický není:

"Hned jsem věděl, že se Khabib v září nevrátí. Bude to pro něj strašně těžké, pere se s něčím, co je velmi tvrdé. Před pár týdny jsme spolu mluvili, jeho vztah s otcem byl úplně jiný, byl pro něj vším. A teď je pryč, takže to bude chvíli trvat, než Khabiba opět uvidíme."

"Upřímně si nemyslím, že bude letos bojovat. A bude to vyžadovat hodně sil, aby se ještě někdy vrátil do oktagonu. Já zkrátka vím, co pro něj Abdulmanap znamenal, a že to byla jejich společná cesta. Doufám, že ještě bude zápasit, ale nevím. Jak jsem řekl, bude muset sebrat hodně sil, a to je Khabib silný člověk. A jestli se vrátí, tak nevím, na jak dlouho. Možná bude bojovat, aby uctil památku svého otce dalším skvělým výkonem."

Cormier také připomněl, že Khabibův otec nemohl být kvůli problémům s udělením víza přítomen u většiny zápasů svého syna v UFC. "Ale vzpomínám na jeho zápas loni v září, když vyhrál nad Dustinem Poirierem, jak jeho otec reagoval. Jsem rád, že to mohli spolu sdílet."

Zdroje:  Ariel Helwani's MMA Show

Nejnovější články