Calvin Kattar zvítězil nad Danem Igem v atraktivním a taktickém zápase na body

Calvin Kattar zvítězil nad Danem Igem v atraktivním a taktickém zápase na body zdroj: Profimedia

Hlavní zápas na dalším turnaji UFC ukázal dobrou technickou a taktickou bitvu.

UFC pokračovalo dalším turnajem na Fight Islandu a v hlavním zápase večera se představili borci z pérové váhy Calvin Kattar a Dan Ige.

Kattar byl před zápasem na 6. místě v žebříčku a určitě mu stoupnulo sebevědomí, když před dvěma měsíci porazil veterána a bombardéra Jeremyho Stephense, kterému dal pekelný loket přímo do zubů a zakončil jej údery na zemi.

Dan Ige byl na 10. místě a má za sebou pořádnou jízdu. Vyhrál 6 zápasů v řadě a naposledy, sice hodně těsně a trochu i kontroverzně, porazil dokonce i Edsona Barbozu, který si udělal výlet do pérové váhy. V souboji s Kattarem se chtěl probojovat do vyšších pater žebříčku pérové divize, ale Calvin Kattar mu to nedovolil.

V prvním kole oba borci začali trochu opatrněji a spíše se oťukávali. Ige byl nižší než Kattar a měl nevýhodu v menším dosahu, ale dokázal to kompenzovat skvělým timingem a Kattara několikrát úspěšně zakontroval. Pokusil se o takedown, ale ten Kattar ubránil a sám jej po kopu strhl na zem, kde mu dal několik dobře mířených tvrdých ran. Tohle kolo bylo hodně vyrovnané.

Druhé kolo patřilo Danu Igovi. Ten zařadil vyšší rychlost, tlačil Kattara před sebou a vytvářel si příležitosti na protiútok. Kattara dobře kontroval a dokonce mu i pravděpodobně nalomil nos. Na konci kola sice Kattar zahrozil dobrou kombinací a naskočeným kolenem, ale i tak tohle kolo vyznělo pro Iga.

Ve třetím kole už Kattar Igovi nedovolil tolik tlačit a sám jej trefuje z dlouhé vzdálenosti. Oba borci mají své momenty a znovu to bylo vyrovnané kolo, které ale vyznělo spíše ve prospěch Kattara.

Čtvrté kolo zahájil Ige pokusem o takedown, ale Kattar jej dokázal ubránit. Naopak to byl Kattar, který vzal Igeho na zem a snažil se mu tam vecpat svoje tvrdé rány. To se mu moc nedařilo a tak Iga pustil zpátky na nohy. Ige už vypadá trochu unaveněji a evidentně se snažil o ukončení zápasu jednou ranou. Jeho přesnost ale není taková jako na začátku a Kattar vypadal více zrelaxovaně a kontroloval čtvrté kolo.

V pátém kole Kattar začal více tlačit a dařilo se mu Igeho zasahovat, ale i Ige měl světlé momenty při svých kontrech. Ige se snažil vzít Kattara na zem pomocí single leg takedownu, zvedl jej ze země, ale Kattar ukázal skvělou rovnováhu a podařilo se mu takedown ubránit. Páté kolo zakončil Kattar tvrdým kolenem na Igeho hlavu, vzal ho na zem a tam mu ještě nadělil pár úderů.

Calvin Kattar tak silně zakončil páté kolo a rozhodčí mu udělili celkové vítězství. Calvin Kattar tak ukázal, že má vyzyvatelský potenciál a v budoucnu se s ním bude muset počítat.

I přes lehký trashtalk, kterým se snažili oba borci zviditelnit zápas bylo vidět, že mají před sebou respekt.

„Mám pro Dana uznání, je to tvrdý kluk, věděli jsme, že to nebude lehké, ale udělali jsme svoji práci,“ řekl Calvin Kattar.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články