Bojovnice Tereza Bledá, která se už tento víkend utká o titul šampionky Undergroundu, podstoupila antidopingové testy

Bojovnice Tereza Bledá, která se už tento víkend utká o titul šampionky Undergroundu, podstoupila antidopingové testy V turnaji Oktagon Underground se Tereza Bledá blýskla | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Mladá bojovnice se rozhodla před velkým československým finále ukázat, že bojuje fair-play.

Měla by to být samozřejmost, ale bohužel tomu tak není - řeč je o antidopingových testech v MMA. Fanoušci spekulují, kdo je "nasypaný", promotéři vysvětlují, proč je zavedení kontroly nereálné a bojovníci konají podle svého svědomí.

Debatu na domácí scéně nedávno rozvířil Matěj "Money" Peňáz, když si rýpl do slovenského finalisty a svého nadcházejícího soupeře v Undergroundu Vlasto Čepa (Pozn. zápas byl zrušen kvůli zranění Peňáze). Bez důkazů se ale jedná pouze o spekulace. Podobně někteří fanoušci pochybovali o "čistotě" Terezy "Rondy" Bledé, která je na svůj věk opravdu neskutečně fyzicky vybavená a Lucii Pudilovou házela jako by vážila o polovinu méně.

Proto se nadějná česká bojovnice před posledním zápasem v Undergroundu nechala otestovat. "Po salvě komentářů a všemožných hejtů o tom, jak jsem “nasypaná,” jsem se rozhodla podstoupit dobrovolně antidopingové testy. Krev i moč mi brali ve čtvrtek 24.6. a dnes dorazily výsledky. Zcela očividně jsem nic zakázaného nebrala ani neberu, výsledky mluví za vše. Od dětství tvrdě trénuji a to se na těle prostě projeví. Někdo využívá zkratky, ale já si jdu svou cestou," komentovala výsledky na sociálních sítích sama Bledá.

Jedna vlaštovka ale jaro nedělá, takže doufáme, že vhozenou rukavici přijmou i další bojovníci. Zejména někteří, jejichž jméno se v souvislosti se zakázanými látkami často skloňuje, by to měli brát jako možnost vzít "haterům" vítr z plachet.

Tereze přejeme hodně štěstí do finálového boje, kde na ni čeká nebezpečná Lucia "Silent Killer" Szabová. Ta má za sebou spousty zápasů v judu a thajském boxu a bude typově úplně odlišnou soupeřkou než Pudilová nebo Šormová, se kterými se Bledá utkala v předchozích kolech.

Nejnovější články