Boxeři bojovali pro dobrou věc. Nová organizace vybrala čtvrt milionu na podporu malého Františka, který trpí mozkovou obrnou

Boxeři bojovali pro dobrou věc. Nová organizace vybrala čtvrt milionu na podporu malého Františka, který trpí mozkovou obrnou Box pro dobrou věc | zdroj: FOTO: Se svolením GREAT by 2J

Organizace GREAT by 2J se rozhodla, že bude prostřednictvím bojových sportů pomáhat. Premiérový galavečer získal na pomoc malému Františkovi 250 tisíc.

Minulý měsíc na domácí scénu vstoupila nová organizace GREAT by 2J a její první galavečer s názvem GREAT FIGHT NIGHT 1: Pro Františka, který se odehrál v Atletické hale v Ostravě, se opravdu vydařil. Bojovníci a organizátoři navíc společně získali 250 tisíc Kč pro malého Františka trpícího mozkovou obrnou. Mimo tento skvělý počin jsme viděli výborné sportovní výkony a opravdu krásné bitvy v olympijském boxu a K1.

Celý galavečer zahájili mladíci Šťastný a Vrbica, pro které to byl bezesporu velký zážitek a motivace do dalšího úsilí v tréninku.

V dalším zápase se představili borci, kteří den před zápasem ještě bojovali u maturitních zkoušek - domácí Robert Prázdný a brněnský Franko Lalik. Z vítězství na body se nakonec radoval první jmenovaný. 

Skvělým výkonem vyprovodil Daniel Bernold z ringu budějovického Marka Kellnera. A stihl to díky třem knockdownům již v prvním kole na TKO.

Dlouho se však v ringu nezdržel ani Tomáš “Beast” Novotný, který porazil také na technické KO v prvním kole Kristiána Péczku a jasně tím demonstroval svou obrovskou sílu.

Zápas Mravec vs. Žádanský zastavil ve druhém kole doktor pro velký cut ve tváři Mravce, a dost možná se můžeme v budoucnu těšit na odvetu.

Olomoucké derby Amoussa vs. Teplý nabídlo krásný box a hlavně to, co se přesně očekávalo, tedy srdce a obrovskou chuť vyhrát na obou stranách. Šťastnější se domů vracel reprezentant Hi-Tech Boxingu pod vedením novopečeného profi šampióna Polakoviče - Kim Amoussa.

Závěr prelims karty byla bez debat největší válka večera, kterou rozpoutali Biela a Holec. Boj o každý centimetr ringu, kde se misky vah převažovaly ze strany na stranu, nakonec dokázal před limitem získat na svou stranu Jakub Holec, který si také odnesl bonus za nejlepší výkon večera od partnera NED project.

Hlavní kartu zahájil ženský zápas Nátalie Poledníkové, které pár dní po galavečeru zazvonil telefon s pozvánkou na reprezentační soustředění do Maďarska, kam odcestovala. Že by však jela plná sil, se říct nedá, v Ostravě se totiž s bronzovou medailistkou Kamilou Wachal z Polska dost nadřela a nakonec zvítězila 2:1 na body.

Evropský box a velmi těsnou bitvu přinesl zápas šestinásobného mistra a úřadujícího vicemistra ČR Dominika Glosera proti čerstvému mistrovi Slezska z Katowic Hubertu Kaczmarkovi. Dominik ve velice těsném zápase zvládl zvítězit a po zápase oznámil přesun do nižší váhové kategorie a také se zařadil mezi borce, kteří by si rádi v budoucnu sáhli na pás GREATu.

Honza Strakoš si před galavečerem prošel peklem, které ovšem do tohoto sportu patří. Třikrát se mu změnil soupeř a nakonec i disciplína. Pro K1 bijce se totiž podařilo sehnat poslední náhradu až dva dny před galavečerem, a tak se nakonec představil v klasickém boxu. Před domácím publikem nakonec získal výhru před limitem a byl jistě rád, že celá příprava nepřišla vniveč.

Nejvyhecovanější a také možná jeden z nejdivočejších zápasů, co nejen Ostrava pamatuje, byla bitva Hartmann versus Gámez. Zápasu předcházelo spoustu slovních výměn, jak na Media Day, na vážení, tak na sociálních sítích. Hala praskala ve všech a s vítězstvím na body odcházel nakonec Denis Gámez, který se mezi šestnáct provazů úspěšně vrátil po osmi letech.

V hlavním předzápase se představil domácí miláček Martin “Emptyš” Prázdný, který již před galavečerem vyhlásil, že bude prvním šampionem v této nové organizaci. V prvním souboji jej však nečekal lehký úkol, v protějším rohu totiž stanul Pavel Zajíc, bronzový medailista z MČR, který si nedávno připsal také vítězný profi debut. V nelehkém zápase si Prázdný nakonec prosadil svůj styl a cestu za titulem tak zahájil vítězně. Martina bychom měli znova vidět již na dalším galavečeru GFN 2, opět v Ostravě.

V hlavním zápase jsme byli svědky velkého návratu. Ke svému možná poslednímu zápasu kariéry nastoupil do ringu Marek Vaněček. Bývalý dvojnásobný mistr ČR, vítěz extraligy a účastník kvalifikace na Olympiádu do Ria . Tváří v tvář mu stál vicemistr ČR a účastník nedávného Mistrovství Evropy do 22 let David Klíč. V duelu, kde létaly KO údery na obou stranách, jsme mohli sledovat strhující podívanou. Vítězství nakonec zůstalo doma v Ostravě na kontě Marka.

Organizace GREAT by 2J již brzy oznámí své další plánované galavečery, kde se opět představí špičkoví domácí boxeři a také zajímaví K1 fighteři. Mimo to, organizace také plánuje nadále pomáhat a pomocí galavečerů získávat finanční prostředky na dobročinné účely.

Organizátoři Františkovi věnovali 250 tisíc korun Organizátoři Františkovi věnovali 250 tisíc korun | zdroj: FOTO: Se svolením GREAT by 2J

Zdroje:  Tisková zpráva - GREAT by 2J

Nejnovější články