Brož: Měla to být remíza, respekt před Pukačem. Mrzí mě pískot na konci

Brož: Měla to být remíza, respekt před Pukačem. Mrzí mě pískot na konci Těsný zápas nakonec vyhrál Brož, Pukač si s ním ale okamžitě domluvil odvetu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Byl to asi ten divácky nejatraktivnější zápas posledního Oktagonu. Těsný bodový verdikt v souboji Brože s Pukačem rozdělil fanoušky na dva tábory. Jak to viděl sám Inkvizitor?

Zápasem Robert Pukač vs. Miroslav Brož začala hlavní karta turnaje. A jednalo se zřejmě o nejnapínavější zápas večera. Zpočátku měl navrch "Inkvizitor", poslední kolo na sebe zase jasně získal "Diamantový čávo", když vzal českého bojovníka na zem. V poměru 2:1 na body nakonec zvítězil Brož. S několika šrámy na obličeji a plný emocí se v útrobách 02 areny o zápase krátce rozpovídal. 

Tak jaké jsou po zápase první dojmy? 

Začnu úplně od začátku. Bylo to supr, pro tohle jsem se vracel. OKTAGON je absolutní fenomén a já bych chtěl touto cestou poděkovat Ondrovi, Palovi, fanouškům i Vám novinářům. Dávali jste mi dobrý otázky, chovali jste se ke mně supr, lidi mě krásně přivítali.

Měl jsem pásovej opar a antibiotika, v pátek jsem je dobral. Za mě to měla být remíza. Mně bylo jedno, jestli prohraju, já už jsem říkal předtím, že chci dělat především dobrý zápasy. Byl jsem smířenej, že můžu i prohrát. No a co, udělat dvě takhle dobrý kola, když jsem byl pod práškama. Třetí kolo jsem nemohl, ale pracoval jsem. Dával jsem mu údery. Radši bych tam chcípnul, než bych to vzdal. Nemohl jsem přitáhnout nohu, mám asi natažený vazy v koleni, mám něco s rukou, uvidíme…

No, člověk míní, pánbůh mění. Dává nám překážky, abychom je překovávali. A já dneska dostal těžkou překážku a o to je to sladší. A nemyslím to vítězství. To vítězství je hořký. Měla to být remíza, klidně ať nám dají odvetu, to je jedno. To je na Ondrovi. Já měl zápas prosinec, únor, květen. Teď pod těmi prášky, mám hokej, děti, mám hodně aktivit, kempů a musím se dát zdravotně do kupy. Velice Pukače respektuji a nedivím se, že byl nas*anej. Mám jedinou kaňku na zápase – to, že lidi začali ke konci mírně pískat. Asi to byli jeho fanoušci, ale mě to mrzí. Je to svátek sportu a je to strašně smutný. 

Vůbec jste kvůli zdravotnímu stavu nepřemýšlel, že byste ten zápas zrušil?

Bylo to možný 14 dní nazpět, když jsem přišel domů a myslel jsem, že je po mně. Bolely mě klouby, to jsem říkal, že tam nepůjdu. Víte o mně, že jediný, co mám, je srdce. Bylo to těžký, děkuju všem. 

Jaká byla vlastně taktika během zápasu?

Nechtěli jsme taktizovat. Já si říkal, že si ho od prvních minut trošku načnu a David říkal pojď se rvát hned. Mám 43 zápasů a nikdo mě nikdy neutahal, když beru i amatéry. Z toho mám 37 výher. Všechno je jednou poprvé. 

Těch klinčů tam bylo docela dost. Tak jak moc to bylo vysilující?

Je to asi moje zkušenost z hokeje. Dostal jsem brutálně ran do břicha… Ale musím říct, že nebyl tak silnej. Dal mi koleno, technický, bodoval, ale když semnou hodil, tak jsem věděl, že na zemi jsem silnější, i když už jsem nemohl. A dal jsem víc úderů. Ale musím uznat, že měl dobrou strategii. Klobouk dolů, byl to hezkej zápas.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Oba dva bojovníci si hned po zápase domluvili na turnaj do Bratislavy odvetu. Promotér Ondřej Novotný jim ji sice zatím oficiálně neposvětil, ale jelikož bude mít tenhle rematch pořádný náboj, nejspíš dvakrát váhat nebude.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články