Děsivé KO na Oktagonu, Ryšavý padl pod náporem albánského ničitele

Děsivé KO na Oktagonu, Ryšavý padl pod náporem albánského ničitele Arijan Topallaj knockoutuje Karola Ryšavého | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

MMA umí být kruté. Bojovníci se dlouhé týdny intenzivně připravují na zápas, ten pak ale občas skončí dříve, než se do něj vůbec stihnou dostat.

Karol Ryšavý na sebe poprvé výrazně upozornil ve třetí řadě show Oktagon Výzva, kterou nakonec vyhrál. Od té doby patří mezi stálice největší česko-slovenské organizace, s níž nedávno podepsal novou smlouvu. Zástupce trnavského Spartakus fight gymu je zvyklý nastupovat do zápasů jako outsider, mnohokrát už ale překvapil.

Tentokrát se karta obrátila, podle kurzů sázkových kanceláří měl mít na vítězství větší šanci než neporažený Arijan Topallaj. Bylo ale jasné, že základním předpokladem k tomu bude přečkat úvodní nábor albánského orla, který většinu soupeřů rychle ukončí. Naposledy Karolova týmového kolegu Romana Pauluse.

Ačkoliv se Topallaj do útoku nijak zběsile nehnal, už ve 22. vteřině trefil levý hák a poslal Ryšavého na okamžik k zemi. Slovák se sice odrazil zpět na nohy, ale v tu chvíli ho zasypala nekonečná sprška úderů. Karol ji sice přečkal v krytu a podařilo se mu vycouvat, když už se ale zdálo, že je z nejhoršího venku, Albánec levým hákem znovu našel bradu a tentokrát bylo jasno, že je to definitvní konec.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Topallaj si tak do sbírky přidal už druhý skalp bojovníků z týmu SFG a dere se mezi desítku nejlepších v nabité lehké váze, kde rozhodně nebude mít nouzi o pořádné výzvy. Kam až to tenhle sebevědomý dravec dotáhne?

Poslední slovo samozřejmě neřekl ani Ryšavý, ten hořkou porážku vzal se vztyčenou hlavou. "Tak prý jsem prohrál. Moc si toho nepamatuju, ale jsem v pořádku," vzkázal na sociálních sítích. "MMA je o chybách, já jsem dnes udělal chybu a zaplatil jsem za ni asi tím nejhorším způsobem, jakým se v MMA dá. Ale i to je zkušenost, můj první knockout v kariéře. Věřím, že poslední, určitě mě to nezlomí, vrátím se a předvedu zase nějaký perfektní výkon. Tak jak jsem to dokázal vždycky, tak to dokážu i teď."

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články