„Dva nejlepší bojovníci Evropy proti sobě, ani nemrkejte!“ apeluje na fanoušky Sardari a dokonce odkryl plán na Keitu

„Dva nejlepší bojovníci Evropy proti sobě, ani nemrkejte!“ apeluje na fanoušky Sardari a dokonce odkryl plán na Keitu Losene Keita vs. Agy Sardari | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Zatímco Losena Keitu fanoušci Oktagonu dobře znají, Agy Sardari je pro většinu z nich nejspíš velkou neznámou. Bývalý šampion Cage Warriors ale věří, že "Černého pantera" v Oktagonu uloví a dokáže, že je nejlepším bojovníkem v Evropě.

Když se na konci roku 2021 v Oktagonu objevil Losene Keita, okamžitě bylo jasno, že se největší domácí organizaci povedlo ulovit bojovníka s hvězdným potenciálem. Charisma by samo o sobě nestačilo, "Černý panter" ale v kleci lovil jednoho soupeře za druhým. Karola Ryšavého zničil za necelé tři minuty a následně si poradil i s Paradeiserem a Buchingerem a získal titul v lehké váze, později pak přidal i pás pro prozatímního šampiona pérové váhy. Neztratil se ani v ringu, když v kickboxerském zápase dokázal na body porazit slovenskou jedničku Milana Paleše. Prohru v jeho resumé najdeme pouze jednu, šlo však o smolné zranění.

I proto má neprůstřelnou mentalitu a je považován za největšího favorita na celkové vítězství letošní pyramidy Tipsport Gamechanger. V prvním kole se mu to bude snažit překazit Agy "Wolverine" Sardari. Pro toho to sice bude v Oktagonu premiéra, o žádného nováčka se ale rozhodně nejedná, na kontě má 21 profi zápasů, z nichž prohrál pouze čtyři. „Je to pro mě jeden z nejlepších bojovníků v celé pyramidě, je to dvojnásobný šampion Cage Warriors, zkušený bojovník se skvělým skóre, takže už se nemůžu dočkat, až někoho takového ukončím,” říká na jeho adresu sám Keita.

Podobně to vidí i Sardari. "Jak už jsem hodněkrát říkal, je to pro mě vysněný zápas, že se můžu postavit současnému šampionovi. Vždycky říkám, že jsem nejlepší v Evropě a teď to dokážu," prohlásil v rozhovoru pro Frontkick"Má hodně výbušný styl, je atletický, má dobrý postoj, rychlé ruce a tomu jsme přizpůsobili náš plán a ukončíme ho na submisi," doplnil svůj pohled na Keitu v pořadu Na dohled. "Bude to určitě nejlepší zápas večera. Dva nejlepší bojovníci z Evropy, z celého světa, se utkají proti sobě. Radši nemrkejte, může to ve vteřině skončit," láká fanoušky. 

Sám si moc dobře uvědomuje, že stačí sebemenší zaváhání a padne. "Vím, že má Keita rychlé ruce. Když ztratím na zlomek vteřiny soustředěnost, může to skončit knockoutem. Patnáct minut absolutního soustředění je na tomhle zápase to nejtěžší, ale je to hezká výzva."

Pokud však Sardari obstojí, výraznější odpor už v cestě na vrchol Tipsport Gamechangeru neočekává. "Myslím, že až ho porazím, tak už to bude jen snazší a snazší. Ostatní soupeři jsou sice dobří, ale ne tak dobří jako on. Podle mého názoru je Keita nejnebezpečnější v celém turnaji."

Kdo zvítězí a postoupí do druhého kola pyramidy Tisport Gamechanger, se dozvíme již v sobotu večer. Turnaj Oktagon 57 startuje tradičně v 18:00 a přímý přenos bude možné sledovat na oktagon.tv. 

Zdroje:  Oktagon MMA , frontkick.online

Nejnovější články