Kontroverzní kulturista Grznár jde znovu do boje, pro jeho soupeře to bude premiéra

Kontroverzní kulturista Grznár jde znovu do boje, pro jeho soupeře to bude premiéra Frederico Komuenho vs. Filip Grznár | zdroj: Profimedia

V pořadí pátý turnaj organizace I AM FIGHTER budí pozdvižení i mezi MMA fanoušky. Kromě duelu Grznár versus Komuenho budí vášně také souboj dětí.

Organizace IAF už tento pátek pořádá turnaj v Plzni. Ačkoliv je na startovce spousta kvalitních bojovníků, většinu pozornosti na sebe strhává hlavní zápas. V tom se totiž opět představí kontroverzní kulturista a youtuber Filip Grznár, který zkouší prorazit i v kleci. Po dvou rychlých prohrách si loni na podzim připsal vytouženou první výhru a rád by v trendu pokračoval i před domácím publikem.

Filip není zrovna ideální vzor pro mladší generace. Kromě spousty jiných kontroverzních názorů se proslavil i svými výroky o steroidech. Příliš velké svaly jsou ale v kleci spíš na škodu, o čemž se už několikrát na vlastní kůži přesvědčil a otevřeně to přiznává:

„Názor na steroidy v bojovejch sportech mám v zásadě zápornej. Všichni čekali kladnej, nicméně neřeknu to, protože to pravda není. Prakticky to, že jsem léta užíval steroidy mě vlastně jako zápasníka v uvozovkách znehodnotilo, protože kdybych je neužíval, neměl bych dneska 100 kilo ale třeba 80. Byl bych rychlejší, byl bych lepší zápasník. Nebyl bych zápasník se 170 centimetrama a 100 kilama a tak dál. Jsem mnohem pomalější, mnohem nešikovnější, jsem prostě úplnej lempl kvůli tomu.“

A tak se teď bude muset opět popasovat s výškovou a nejspíš i rychlostní výhodou soupeře. Na Filipově straně budou ale tentokrát zkušenosti, Frederico Komuenha totiž půjde do svého prvního zápasu. To sám 30letý borec, který je i přes exotické jméno a vzhled rodilým Čechem, považuje za výhodu, Grznár prý totiž neví, co od něj může čekat. Jedno mu ale sám napověděl: „Chci jít pro káočko, ale myslím si, že se mě bude snažit dostat na zem.“ V zápase pak chce vsázet na lepší fyzičku. „Chci to tam nahnat tak, že soupeř nebude od první minuty zvládat,“ říká.

Za mlada Frederico sbíral úspěchy v atletice, 4 roky dokonce působil v české reprezentaci, dvakrát bral bronz na mistrovství Evropy. Jak to tak ale někdy bývá, sešel mladý muž později na špatnou stranu. Za ublížení na zdraví putoval za mříže. Trest odnětí svobody mu ale očividně prospěl.

„Tam člověk buďto totálně spadne, nebo se zvedne, úplně naopak. Buďto člověk selže, nebo to otočí ve svůj prospěch, což si myslím, že jsem udělal já. Začal jsem makat, trénovat. Skoro celý ty 3 roky jsem každej den trénoval. Ráno jsem chodil běhat, odpoledne cvičit a od 6 do 8 na lapy. Každej den, kromě třeba víkendů. Jestli jsem měl z těch 3 let měsíc volno třeba, tak to přeháním.“

Aktuálně se Frederico připravuje v Renegade Prague gymu po boku takových jmen jako Miroslav Brož, David Hošek či Lu Kai. V prvních zápasech ale hraje obrovskou roli také hlava, takže uvidíme, jak si poradí s tímto aspektem boje.

O hlavní zápas IAF 5 se postarají Filip Grznár a Frederico Komuenho O hlavní zápas IAF 5 se postarají Filip Grznár a Frederico Komuenho | zdroj: FOTO: I am Fighter

Na dva nesmiřitelné tábory ale dělí fanoušky bojových sportů také úvodní zápas. V něm totiž proti sobě nastoupí 8letý Nikolas Novák a 7letý Milan Flégr. Samozřejmě se bude bojovat s chrániči a upravenými pravidly, které nedovolují například údery do hlavy. Přestože i na české půdě občas zápasy dětí na galavečerech proběhnou, tento i kvůli větší propagaci vzbudil velkou míru nevole. Oba kluci už ale mají něco za sebou. Jejich cíl? UFC, shodují se. Kdo ví, pokud u tohoto náročného sportu vydrží i přes pubertu, třeba je jednou budeme vítat na náměstí podobně jako v pondělí Jiřího Procházku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Trochu ve stínu bohužel zůstávají ostatní zápasy, které budou pravděpodobně kvalitativně někde úplně jinde. Zajímavá bude bitva těžkotonážníků Orlova a Závody. První jmenovaný před lety reprezentoval Ukrajinu na Olympiádě, zatímco český bojovník posbíral zlato a bronz na loňském mistrovství Evropy asociace GAMMA. Jeho největším snem je získat šampionský pás, který by si pověsil ve vlastní tělocvičně Brothers gym. Cesta přes buldozera Orlova ale nebude vůbec jednoduchá.

Stát za to určitě bude také zápas K-1 v malých rukavicích. Denis "Atom" Hnídek z pražského Spejbl gymu je taková malá motorová myš, která do soupeře neustále buší. Zikpli Adams si ale z daleké Tožské republiky určitě neletí pro snadnou porážku. Zatím na něj prý v ringu nikdo nevyzrál a je dokonce držitelem afrisckého pásu WBC v thajském boxu. Uvidíme, zda na něj bude platit agresivní styl mladého českého dravce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Galavečer IAF 5 startuje v pátek od 18:00 v hale TJ Lokomotiva Plzeň. Pro přespolní poběží přímý přenos na O2 TV.

Zdroje:  iamfighter.cz

Nejnovější články