KSW 87 - výsledky a průběh turnaje z Třince. Českou výsledkovou mizérii zachránil srdnatý výkon Lea Brichty

KSW 87 - výsledky a průběh turnaje z Třince. Českou výsledkovou mizérii zachránil srdnatý výkon Lea Brichty Leo Brichta | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky a průběh turnaje turnaje KSW 87 z Třince, kde hlavní zápas obstará český těžkotonážník Michal Martínek se srbským knockoutérem Darko Stošičem.

Darko Stošić vs. Michal Martínek (těžká váha, do 120,2 kg)

Hlavní zápas večera začal přesně podle předpokladů, Darko Stošić se pomalu sunul před Martínkem jako tank a každou vyslanou ránou hledal knockout. Martínek kolem něj tančil a pracoval hlavně přední rukou, a párkrát dokázal pěkně trefit přes Srbův dvojitý kryt. Michal odmítl taky jeden pokus o takedown a dobrý pohyb hlavou jej po tři minuty chránil před Stošičovými údery. Jenže pak stačil jeden jediný. Srb napřáhnul pravou za ucho, který Michal ještě ustál, ale následoval okamžitě levý hák přímo nad bradu a Martínek šel bezvládně k zemi, kde schytal ještě jedno zybtečné dorážecí kladivo.

Michalovi tak bohužel domácí vystoupení pořádně zhořklo a v příštím titulovém souboji tak uvidíme opět Darka Stošiče.

Vítěz: Stošić, KO (levý hák), 1. kolo (2:04)

 

Roman Szymański vs. Leo Brichta (lehká váha, do 70,3 kg)

Hlavní předzápas večera sliboval velkou bitvu, první dvě minuty však kolem sebe oba borci s respektem kroužili a nepřišel jediný úder. Poté se akce trochu více rozjela, přesto bylo první kolo velmi opatrné a Szymański jej nejspíše na svou stranu urval jedním dobrým jabem, kterým krátce posadil Lea na zadek. V druhém kole se pak Polák snažil přenést boj na zem, což Brichta nějakou chvíli bránil, v polovině kola ale už kapituloval a kolo skončilo kontrolou Poláka z horní pozice. Do třetího kola tak musel Brichta jít pro ukončení a vypadalo to, že se jej nedočká, protože jej Szymański opět dostal na zem. Jenže Leo se nevzdal, svého soupeře přetočil a začal jej zasypávat ostrými údery a lokty. Roman se sice bránil srdnatě, ale stále méně aktivně a sudí rozhodně mohl ukončit zápas dříve, než deset vteřin před koncem.

Leo tak za hlasitého aplausu přerušil českou výsledkovou mizérii a slaví největší výhru své kariéry. S trochou nadsázky si teď může říct klidně o další titulovou šanci.

Vítěz: Brichta, TKO (údery a lokty na zemi), 3. kolo (4:50)


Ivan Erslan vs. Rafał Haratyk (polotěžká váha, do 93 kg)

Nová akvizice KSW Rafał Haratyk, tkerý ještě v létě lehce koketoval s Oktagonem a vyzýval Karlose Vémolu se ve svém úvodním zápase představil nádherným knockoutem. Jedničku polotěžké váhy Ivana Erslana poslal hned v prvním kole krásnou pravou na kanvas klece a na zemi mu pak ještě přidal několik od cesty, než chorvatského zápasnika vysvobodil rozhodčí. Haratyka tak nejspíše v blízké budoucnosti bude čekat titulový zápas v polotíze proti šampionovi Chuzhigaevovi.

Vítěz: Haratyk, TKO (údery na zemi), 1. kolo (4:21)


Filip Macek vs. Oleksii Polischuck (bantamová váha, 61,2 kg)

Česká mizérie pokračuje. A přitom to většinu zápasu vypadalo pro Filipa Macka výborně, hned v první akci vzal Polischucka na zem a z vrchní pozice dokázal svému soupeři pořádně znepříjemňovat dnešní večer. Jenže Ukrajinec ukázal, jak kvalitním zemařem sám je a po několika krásných výměn pozic zamknul Macka nohama v trianglu a zapáčil mu ruku, takže Filipovi nezbylo nic jiného, než odklepat.

Vítěz: Polischuck, submise (páka na ruku), 1. kolo 4:06


Vojtěch Garba vs. Michał Dreczkowski (polotěžká váha, do 93 kg)

Zvláštní a divácky opět nepříliš atraktivní souboj předvedli Garba a Dreczkowski. Akce byla k vidění víceméně jenom na zemi, kam Polák Garbu neustále až příliš snadno házel. A ačkoliv Vojtěch dokázal i ze spodní pozice rozdávat tvrdé lokty, sám inkasoval asi o něco více a v očích bodových tak Dreczkowski vyhrál dvakrát poměrem 3:0 a jednou 2:1.

Vítěz: Dreczkowski na body


Adrian Dudek vs. Lukáš Dvořák (domluvená váha, do 87 kg)

Další český zástupce Lukáš Dvořák bohužel navázal na bídu domácích fighterů. V relativně nezáživném zápase nedokázal předvést prakticky žádnou ofenzivu. A i když Polák taky nehýřil aktivitou, v poklidu si došel pro výhru 3:0 na kola.

Vítěz: Dudek na body


Sahil Siraj vs. Ahmed Abdulkadirov (lehká váha, do 70,3 kg)

Velmi rychlá a násilná záležitost v podání Švéda Siraja. Jako poměrně velký outsider krásnou kombinací ukončenou přesným levým hákem poslal k zemi naturalizovaného Slováka Abdulkadirova. Ten se po této brutální ráně dokázal zvednout na nohy až po několika minutách, a to pouze z pomocí svého týmu.

Vítěz: Siraj, KO (levý hák), 1. kolo (3:16)


Josef Štummer vs. Dawid Kareta (pérová váha, do 65,8 kg)

Tak tohle se domácímu Štummerovi příliš nepovedlo. Josef nenavázal na vítěznou premiéru a proti veteránovi Oktagonu Karetovi se prakticky vůbec nedostal do zápasu. Kareta na něj od startu vyvíjel tlak a zasypával jej tvrdými háky a koleny. Štummer se aspoň krátce pokusil změnit rytmus a vzít fight na zem, ale byl Dawidem lehce odmítnut a ke konci kola poměrně snadno ukončen údery na zemi.

Vítěz: Kareta, TKO (údery na zemi), 1. kolo (4:10)


Carl McNally vs. Tobiasz Le (bantamová váha, 61,2 kg)

Divoký zápas hned na úvod turnaje, bratr dnes už promotéra Tomáše Le Syho, Tobiasz, se postavil favorizovanému Irovi McNallymu. V kleci to ale vypadalo spíše opačně, McNally sice vypadal sebevědomě, ale Tobiasz se svým buldočím výrazem byl mnohem nebezpečnějším fighterem. Jeho údery byly silnější a velký úspěch slavil hlavně se svými lowkicky, A to až takový, že McNally od začátku druhého kola nebyl schopný prakticky chodit. Ukončit se jej sice Tobiaszovi podařilo až ve třetím kole, kdy noha Irovi totálně vypověděla službu, přesto šlo o velmi přesvědčivý a dominantní výkon, za který si po právu vysloužil obrovský aplaus.

Vítěz: Le, TKO (údery na zemi), 3. kolo (2:52)


Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články