MMA pomáhá, ambasadorem sbírky pro malou Jasmínku je Patrik Kincl

MMA pomáhá, ambasadorem sbírky pro malou Jasmínku je Patrik Kincl Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Nezisková organizace MMA Pomáhá spouští 15. května 2023 novou sbírku pro malou Jasmínku, která bojuje s vážným onemocněním. Sbírka je podporována šampionem Oktagonu ve střední váze, Patrikem Kinclem, který se stal ambasadorem projektu.

Jasmínka je skoro čtyřletá veselá holčička, která se však narodila se srdeční vadou. Po narození podstoupila operaci, při které bohužel vznikly komplikace. V důsledku všech zákroků zůstala od pasu dolů ochrnutá a v budoucnu ji čekají další operace. 

Jasmínka se narodila jako vymodlené dítě v roce 2019 rodičům Lence a Radkovi z Kolína. Radost z narozené holčičky pár dnů po porodu překazila zpráva, že Jasmínka má srdeční vadu. Dle lékařů naštěstí dobře operovatelnou s dobrou prognózou.

Jasmínku 14. 11. 2019 operovali v pražské Motolské nemocnici. Ač byli rodiče zprvu ujišťováni, že operace dopadla výborně, byla Jasmínka ještě týž den večer operována znovu a poté ještě dvakrát. Během první operace totiž došlo k závažným komplikacím, které pro malou holčičku znamenaly v dalších dnech doslova boj o život. Stav byl kritický, Jasmínka byla v umělém spánku, selhávaly jí orgány, byla připojena na dialýzu, ležela na JIP.

Bohužel v důsledku všech zákroků zůstanou Jasmínce do konce života následky. Má paraplegii dolních končetin – je od pasu dolů ochrnutá. Z důvodu neurogenního močového měchýře se musí každé dvě hodiny cévkovat, což má bohužel za následek neustálé užívání antibiotik a opakované infekty močového ústrojí a s tím spojené časté hospitalizace. Jasmínku proto do budoucna čeká operace močového měchýře. Dalším důsledkem je opožděný psychomotorický vývoj a hyposlenismus.

Přesto vše a přes prognózy lékařů, že asi nikdy neudělá první krůčky, je Jasmínka malá holčička, která má celý život před sebou a rozhodně se nevzdává. Proto by rodiče rádi vybrané prostředky využili na rehabilitace a rehabilitační pobyty a na nákup rehabilitačních pomůcek, vozíčku a do budoucna také na bezbariérovou úpravu bydlení.

Ambasadorem projektu se stal Patrik Kincl. "Sbírky, jako je tato, mají pro mě velký význam. Rád bych pomohl alespoň jednomu člověku nebo rodině a vím, že díky spolupráci s organizací MMA pomáhá mohu být součástí něčeho velkého. Pomoc druhým je pro mě velmi důležitá a jsem rád, že mohu být ambasadorem této sbírky a malé Jasmínky. Mám rád menší charitativní organizace, které si pečlivě vyberou, komu pomáhají a snaží se být s konkrétním člověkem nebo rodinou více v kontaktu. Doufám, že tato sbírka pomůže Jasmínce a její rodině alespoň trochu zmírnit tuto těžkou situaci," uvedl šampion střední váhy Oktagonu.

Projekt MMA pomáhá vznikl v roce 2016. Cílem celého je pomáhat postiženým dětem a jejich rodinám, vždy se vybírá na konkrétní věc. Za dobu svého působení zapsaný spolek pomohl již mnoha rodinám. Více informací naleznete na www.mmapomaha.cz.

Zdroje:  Tisková zpráva MMA pomáhá

Nejnovější články