Na Oktagon do Německa vyráží bojovat pětice Čechů, dva budou hájit neporaženost

Na Oktagon do Německa vyráží bojovat pětice Čechů, dva budou hájit neporaženost Miroslav Brož vs. Jan Malach | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Časy, kdy měla naprostá většina zápasů na turnajích Oktagonu české nebo slovenské zastoupení, jsou zřejmě nenávratně pryč. V sobotu v Oberhausenu ale bude české barvy hájit hned pět bojovníků. Ukradnou si show pro sebe?

Hlavní zápas večera obstará v Oberhausenu domácí šampionka Katharina Dalisda. Na tu už přes dva roky nikdo nevyzrál, tentokrát se o to pokusí Francouzka Eva Dourthe. Ta má momentálně sice 3 vítězství v řadě, do klece s německou "Tygřicí" ale bude nastupovat jako výrazná outsiderka, není divu, první vzájemný souboj před lety prohrála.

I v druhém nejvýše postaveném zápase bude mít Německo svého zástupce. Islam Dulatov sice pochází z Čečenska, u našich sousedů ale žije od dětství a právě tam začal s tréninkem bojových sportů. Jako první se věnoval boxu, dnes už se ale jedná o komplexního bojovníka, který mezi profíky zatím zaváhal pouze ve svém prvním duelu a od té doby všech 10 protivníků ukončil před limitem. U našich sousedů už platí celkem za hvězdu, udělá dojem ale i na české a slovenské fanoušky? Zabránit se mu v tom bude snažit Ioannis Palaiologos. Řeckému tvrďákovi vstup do Oktagonu sice moc nevyšel, naposledy ale umlčel německé publikum, když v prvním kole uškrtil populárního Jungwirtha. Podaří se mu tentokrát něco podobného? Bookmakeři sázkových kanceláří mu moc nevěří.

Pojďme ale pěkně od začátku startovky, právě v úvodním duelu, který bude možné sledovat i zdarma na Youtube, uvidíme prvního českého zástupce. Půjde o souboj mladých talentů. Jakub Batfalský sbíral úspěchy na amatérské scéně, zkušenosti nabíral i v jiných bojových disciplínách, mezi profíky má zatím 3 vítězství, všechny před limitem. V premiéře pod Oktagonem se postaví 23letému Samimu Zarabimu, který to má zatím mezi profíky 3-1. 

Jakub Batfalský vs. Sami Zarabi Jakub Batfalský vs. Sami Zarabi | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Také v dalším duelu uvidíme nové tváře. Zatímco německý zástupce Emir-Can Al je spíš vytrvalec, který vítězí na body, Slovák Tomáš Votava naopak raději nespoléhá na rozhodčí a 7 z 8 výher mezi amatéry získal před limitem.

Jan Fajk se do Oktagonu vrací po třech letech. Zástupce Reinders gymu to má zatím mezi profíky 4-0. Jeho soupeřem bude Endrit Brajshori, který sází na agresivní nástup a tvrdé údery. Naposledy se mu to ale nevyplatilo, vyčerpal se a Daněk ho ve druhém kole utáhnul na rear naked choke. Přes zem by asi mohla cesta k vítězství vést i pro mladého českého bojovníka.

Jardu "Juboxe" Pokorného asi netřeba představovat, naposledy se se shazováním trápil zbytečně, když ho pak Angličan Shem Rock na vážení nakopnul do žeber a lékař po kontrole doporučil zápas raději zrušit. Nyní Jubox v Oktagonu přivítá Gjoniho Palokaje, který je stejně jako Jubox zvyklý vyhrávat před limitem. "Moje predikce je KO nebo TKO, v každém případě ho ukončím nejpozději ve druhém kole," vzkazuje sebevědomě německý fighter.

Prelims část uzavře Jan Malach, pro něhož to bude jubilejní 30. zápas kariéry. Změna soupeře dva dny před bojem by ho tedy neměla rozhodit. Mladý Chorvat Luka Milidragovič je naopak v podstatě na začátku kariéry a nemá co ztratit, o to bude možná nebezpečnější.

Úvodní fight hlavní části vypadá možná zdánlivě nenápadně, pozornost si ale rozhodně zaslouží. Cihad Akipa je další z eltiních kickboxerů, kteří rozšířili svou působnost na MMA. Prvních 6 zápasů vyhrál, premiéra v Oktagonu mu ale nevyšla, Matthew Bonner eliminoval jeho striking přenesením boje na zem. O stejnou strategii se patrně pokusí i Ivica "Terror" Trušček, chorvatský tvrďák ze staré školy, který má na kontě neuvěřitelných 81 profi MMA zápasů a byť ne vždy vyhraje, do klece se vždycky jde porvat.

Davida Zawadu a Hojata Khajevanda už fanoušci dobře znají, oba se již v rámci střední váhy etablovali a pomalu si dělají zálusk na titul. Pokud budou pokračovat v započatém trendu, celá tři kola neuvidíme.

A pak přijde na řadu poslední český zástupce Miroslav "Inkvizitor" Brož. Podle kurzů je obrovským favoritem, to se ale může celkem záhy změnit, obzvlášť, pokud se Tomovi Crosbymu povede boj přenést na zem. I v postoji ale "Viking" z Anglie umí štípnout, takže nás s největší pravděpodobností čeká parádní bitva.

Tom Crosby vs. Miroslav Brož Tom Crosby vs. Miroslav Brož | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oktagon 53 startuje v sobotu tradičně v 18:00, přímý přenos je možné sledovat přes platformu oktagon.tv

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články