Obhajoba postojového krále a velkolepý návrat z důchodu: Takhle vypadá turnaj RFA 10 v Havířově!

Obhajoba postojového krále a velkolepý návrat z důchodu: Takhle vypadá turnaj RFA 10 v Havířově! Vašek Sivák | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Turnaj RFA 10 se nezadržitelně blíží a startovka nevypadá vůbec zle. Kdo na stadionu v Havířově nastoupí?

V současnosti největší naděje domácí postojové scény Václav Sivák míří do své první titulové obhajoby pod organizací RFA. Vojtěch Garba sice po prohře s Brazilcem Soutem ukončil kariéru, ale turnaj na své domácí půdě si nemohl nechat ujít. Do boje se vrátí i vycházející hvězda Veronika Zajícová a v Havířově se ukáže také přemožitel Mikea Tysona Danny Williams.

Sivák proti rakouské senzaci

Václav Sivák se stal historicky prvním RFA šampionem na turnaji RFA 7. V neuvěřitelném 4kolovém zápase zdolal na body Patrika Záděru, který několikrát prožil klinickou smrt. Českému supertalentu však nedokázal nijak výrazně ublížit a historicky prvním přemožitelem Siváka mezi profesionály se tak nestal.

Tentokrát se o to pokusí rakouský bojovník Ruslan Tokhtarov, který na RFA Ring Tour naprosto zaskočil Jakuba Kroftu a ve skvělém zápase ho zdolal na body. Proti Sivákovi ho však čeká pod K1 pravidly až 12minutové peklo a aby ukončil neporazitelnost českého Bad Boye, bude muset podat nadlidský výkon.

Domácí bojovníci před vlastním publikem

Havířov disponuje mnoha velmi kvalitními bojovníky především díky práci Jakuba Müllera a jeho gymu Jayman MMA Fighting Systems. Na kartě RFA 10 se představí velké množství fighterů, které buď v minulosti trénoval, nebo stále trénuje.

Hlavní předzápas obstará navrátilec Vojtěch Garba, kterého ve své dlouho odkládané premiéře vyzve Tarhan Ibragimov. Garba má za sebou v RFA dva zápasy a v obou případech šlo o soupeře světové kvality. Nejprve šokujícím bodem ze spodní pozice přebodoval Gorana Reljiče a poté podlehl bývalému PFL bojovníkovi Soutovi Brucemu.

Do boje se vrátí i Veronika Zajícová, která před pár dny na RFA 9 zvítězila ve své premiéře mezi profesionálkami. Ukáží se také Jakub Batfalský a Jan Veselík a bude zajímavé sledovat, jak se po poslední prohře vrátí Boris Glezgo. Ten se totiž nedávno odloučil od JMFS a rozhodně to nebylo v nejpřátelštějším duchu.

I s přemožitelem Mikea Tysona

Velkou pozornost přitahuje také Danny Williams. Ten byl v roce 2004 proti Mikeovi Tysonovi obrovským outsiderem, ale těsně před koncem 4. kola šokoval svět. V současnosti devětačtyřicetiletý boxerský veterán to stále má v sobě a tentokrát ho prověří český boxer Jozef Pekarek.

Pod pravidly Real Boxing si to v odloženém zápase střihnou Vitalij Bojko a Martin Prázdný. Oba pod těmito pravidly mají po jedné výhře a rovnou proti společnému soupeři. Gruzínec Aleksandre Gogolodze nestačil na ani jednoho z nich a v tomto souboji jeden z bojovníků ztratí svou neporazitelnost v rámci organizace.

Turnaj RFA 10 proběhne již 13. května v Havířově, přímý přenos bude možné sledovat na realsport.tv.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články