Oktagon Underground: Mladá hvězda Tereza Bledá se v kleci utká proti zkušené bojovnici Magdaleně Šormové

Oktagon Underground: Mladá hvězda Tereza Bledá se v kleci utká proti zkušené bojovnici Magdaleně Šormové Tereza Bledá | zdroj: FOTO: Czech Fighters

Již zítra se můžeme v českém finále Oktagonu Underground těšit na největší ženský souboj v historii českých bojových sportů

Do finále české strany pyramidy ve váze do 61 kg se obě bojovnice probojovaly přes tvrdé soupeřky. Tereza Bledá oproti všem předpokladům dokázala zvítězit nad veteránkou UFC a největší hvězdou ženského MMA v ČR, Lucií Pudilovou, která Bledou fatálně podcenila a nezvládala její silný wrestling.

Teprve Osmnáctiletá Tereza Bledá z Reinders MMA do zápasu proti Lucii Pudilové nastoupila bez respektu a i když v postoji měla převážně navrch bývalá zápasnice UFC, Tereza dokázala skvěle implementovat svoji strategii a házela Pudilovou na zem. Ta zápas naopak po taktické stránce moc nezvládla a místo toho, aby ve třetím kole svoji soupeřku přebíjela v postoji, snažila se Terezu Bledou dlouhou dobu škrtit v gilotině, která ale na „českou Rondu“ neměla žádný efekt a Lucie se tak unavila a přišla o drahocenný čas. Tereza Bledá tak vyhrála sice těsně (na split decision), ale zaslouženě a postarala se o obrovské překvapení.

Když se však podíváte na Terezčino bojové resumé, zas tak velké překvapení to možná nebylo. Tereza je amatérskou juniorskou mistryní v boxu a v MMA, na bench press dokázala zvednout i 120 kg a také závodně plavala. Je jasné, že české MMA má novou vycházející hvězdu, a že o Tereze ještě uslyšíme.

Její kariérní růst se však pokusí zbrzdit zkušená Magdalena Šormová z pražského Penta Gymu, která už má něco odbojováno. Ve svých 31 letech je jednou z nejzkušenějších MMA zápasnic v Česku a za svou profesionální kariéru nasbírala 9 vítězství a pouhé 2 porážky. V roce 2018 se dokonce stala šampionkou ukrajinské organizace WWFC, když v prvním kole porazila Světlanu Gotsyk na armbar a bojovala i v prestižní organizaci Invicta FC, kde porazila Kay Hansen.

Do českého finále Oktagonu Underground se Magda dostala přes Terezu Dvořákovou. Scénař tohoto zápasu byl podobný jako mezi Pudilovou a Bledou. Tereza Dvořáková je postojářka a v postoji měla nad Magdou lehce navrch, ale Magda si pro jednomyslné vítězství na body došla skrze takedowny a skvělou práci u pletiva. Znovu tedy ukázala, že jí wrestling a klinče sedí, a že skvělou technikou dokáže vyvážit i menší fyzickou konstituci. Magda je totiž oproti ostatním bojovnicím o něco menší, obvykle bojuje ve váze do 52 kg a v Undergroundu nastupuje proti větším soupeřkám.

Tereza Bledá tak bude mít trochu silovou převahu a do zápasu vstupuje jako favorit. Na Magdině straně budou ale stát léta zkušeností a skvělá technika.

Sice se pod pravidly Oktagon Underground nejedná o klasické MMA, ale obě bojovnice mají takové kvality, že se můžeme se těšit na jeden z největších ženských zápasů v historii českých bojových sportů. To jestli zvítězí dravé mládí nebo léta zkušeností se dozvíme už v sobotu večer. Do té doby můžete obě zápasnice poznat blíže v tomto povedeném videu od Oktagonu:

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články