Organizace IAF má před sebou druhý galavečer MMA. Na jaké bitvy se můžete těšit?

Organizace IAF má před sebou druhý galavečer MMA. Na jaké bitvy se můžete těšit? zdroj: Profimedia

Druhá akce IAF slibuje zajímavé zápasy s Tomášem Deákem v hlavní roli.

IAF je poměrně nový hráč na domácí MMA scéně a už tento pátek, tj. 6.března, se v nové aréně O2 Universum představí se svým dalším, v pořadí druhým turnajem. Čeká nás celkem 13 duelů, jejichž vrcholem bude zápas mezi Tomášem Deákem a nebezpečným Francouzem Mokterem Benkacim.

Tomáš Deák (20-9) je bezpochyby československá jednička bantamové váhy. Svůj poslední zápas svedl v září loňského roku v Bratislavě, kde po pětikolové bitvě jednoznačně porazil Filipa Macka a vybojoval si tak pás šampiona organizace Oktagon MMA. Deák je také držitelem titulu Fight Nights Global, který dokázal v minulosti obhájit. Zajímavé je, že kvůli nadcházejícímu zápasu s Benkacim přišel o svůj šampionský pás Oktagonu, protože svůj úmysl zápasit v jiné organizaci nekonzultoval s šéfy této organizace, kterým se to moc nelíbilo. Nyní se však zdá, že se situace uklidnila.

Deák má aktuálně na svém kontě šest výher v řadě a stanovuje si ty nejvyšší možné cíle. Před sebou má však nejtěžší překážku v dosavadní kariéře, kterou je potřeba zdolat.

Moktar „Le Kabyle“ Benkaci (19-7) je šestadvacetiletý rodák z francouzské Marseille. Posledních pět zápasů dokázal zvítězit a v zelených políčkách je připraven pokračovat i nadále. Benkaci rozhodně nemá v oblibě nechávat své zápasy na bodových rozhodčích, což dokazuje svými šestnácti ukončeními před limitem. Z celkových devatenácti vítězství, je držitelem devíti KO a sedmi submisí, což z něj dělá komplexního a o to nebezpečnějšího bojovníka. Zda vyzraje nad favorizovaným Tomášem Deákem, uvidíme už velmi brzy.

Poznáme také vítěze dvou finálových zápasů reality show IAF. V tom prvním se spolu v lehké váze utkají Petr Beran a Adam Herajn. Půjde o souboj dvou týmových kolegů trénujících pod vedením Petra Knížete, ve známém Monster gymu.

O druhého vítěze, se ve vyšší váhové kategorii (middleweight) proti sobě postaví Pavel Prachař a Daniel Ligocki. Půjde rovněž o střet dvou zápasníků, kteří reprezentují stejný tým, jimž je brněnský Jetsaam gym.

Jakmile se dozvíme oba vítěze jednotlivých finálových zápasů, bude následovat určení celkového vítěze reality show. O něm rozhodnou fanoušci pomocí SMS hlasování.

V kleci také uvidíme po dlouhé době obávanou těžkou váhu Alexandera Cvernu, který se ve svém návratu po zranění porve o  vítězství s Martinem Horským. Pro něj to bude teprve druhý zápas mezi profesionály, přičemž ten první si odbyl teprve v lednu na galavečeru GCF, kde vyhrál nad Tiborem Ondikem ve třetím kole.

Po více než dvouroční pauze, se do oktagonu také vrací dvoumetrový obr Bob Voves, který změří síly s Yevgenym Orlovem. Orlov pro domácí fanoušky není žádným nováčkem. Vidět jsme jej mohli proti Martinovi Budayovi, kterému podlehl v prvním kole via KO.

Na své si přijdou ale také milovníci postojových válek. V zápase K-1 v malých rukavicích se utkají dva tvrďáci - Tadeáš Růžička a Vladimír Lengál. Tadeášovo agresivní pojetí boje v postoji bývá ozdobou každého galavečera. Tady však narazí kosa na kámen, protože Vlado není žádné ořezávatko a jeho jméno na domácí scéně v poslední době pěkně rezonuje. Na svém kontě má například KO Vladimíra Říhy a v listopadu přejel jeho týmového kolegu Pepu Víta v semifinále pyramidy Fusion. Je tedy velká pravděpodobnost, že zápas těchhle dvou na body neskončí. 

Podobně akční zápas slibuje i další K-1 souboj. Český WMC šampion v muaythai Josef Talafous se postaví ruskému šampionovi v K-1 a MMA Maksimu Sulginovi. Znovu v akci uvidíme také Denise Farkaše, který ukázal na premiérovém gala IAF v zápase proti Fialovi neuvěřitelnou odolnost. Ani tentokrát ho nebude čekat nic lehkého, protože soupeřem mu bude Václav Holota z Reinders MMA, který posledně drtivě přejel legendu Jaroslava Poborského.

Těšit se můžeme i na další navrátilce jako je Tomáš Fiala či Daniel „Bruno“ Brunclík. Ten bude bojovat proti zkušenému Miroslavu Vackovi, který má na kontě celkem 25 zápasů. Premiéru v K-1 si naopak odbude rapper Jakub „Ironkap“ Studený, který nastoupí do zápasu s účastníkem reality show IAF, Ondřejem Maruškou. Poprvé v profi nastoupí také v amatérském MMA velmi úspěšný Petr Gabal, kterého bude čekat Pavel Pilný. Ten je původně karatista a kicboxer, avšak v profi MMA aktuálně jede na vlně 3 vítězství v řadě, přičemž všechny získal před limitem. Celý večer pak vykopnou Lukáš Choťěnovský - neporažený talent z hradecké All Sports Academy, a Štěpán Šlapanský, učitel tělocviku a sebeobrany, který naposledy na Fusion FN v Brně ukončil Ondřeje Starého. 

Nenechte si ujít druhý galavečer nově rostoucí organizace I Am Fighter, která startuje už tento pátek. Turnaj bude možné sledovat také na stanici O2 TV Sport.

Zdroje:  IAF

Nejnovější články