Problémy před RFA 11, dva bojovníci z hlavních zápasů odstoupili. Přihlásil se ale zajímavý náhradník a ve hře bude titul

Problémy před RFA 11, dva bojovníci z hlavních zápasů odstoupili. Přihlásil se ale zajímavý náhradník a ve hře bude titul Pavel Šach vs. Jakub Benko | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Noční můra všech promotérů, odstoupení bojovníků na poslední chvíli. Obzvlášť, pokud jde o očekávané zápasy na hlavní kartě. Přesně takovouto situaci krát dva musí řešit RFA.

Jak informoval promotér RFA Boris Marhanský, Nenad Avramovič, který měl s Dominikem Humburgerem bojovat o titul, se z nepochopitelných důvodů rozhodl ze zápasu odstoupit. Navíc se zranil i Polák Fratczak, který měl s Jakubem Benkem obstarat hlavní předzápas. Všechno jen pár dní před turnajem, který se odehraje už tuto sobotu v Bratislavě.

Šanci okamžitě využil Joilton Lutterbach, který se pobije se slovenským dlouhánem Benkem o titul v disciplíně real fight (thaibox v malých rukavicích). Oba se aktuálně vezou na vítězné vlně, Lutterbach naposledy přebodoval nebezpečného Sebastiána Fapša a Benko si stejným způsobem poradil s Pavlem Šachem. Slovenský thaiboxer navíc už předtím mluvil o tom, že by v případě výhry nad Fratczakem rád zabojoval o titul, nakonec se tak dočká o něco dřív.

"Takže chlapi, právě jsem skončil trénink a doslechl jsem se, že Benko potřebuje na sobotu soupeře. Samozřejmě budu bojovat a jsem na to víc než připravený. On tvrdí, že Muaythai jsou jeho pravidla, ale klec to jsou má pravidla, klec je moje kancelář a můj domov. Pojďme v sobotu na to," vzkázal Lutterbach, který má v MMA na kontě neuvěřitelných 49 zápasů a bojuje také v prestižní kickboxerské organizaci GLORY. Rozhodně tedy patří k těm nejkvalitnějším bojovníkům v řadách RFA a možnost získat titul si rozhodně zaslouží.

RFA 11 v Bratislavě tak dostává nový hlavní zápas. Stále ale existuje šance, že se organizátorům podaří získat náhradního soupeře pro Dominika Humburgera. Promotér Marhanský uvedl, že by v takovém případě byl ve hře pouze dočasný titul (což nedává moc smysl, když je titul volný). Existuje také možnost, že by na turnaji zápasil David Hošek, proti komu by nastoupil, není zatím známo.

Turnaj se odehraje už tuto sobotu, lístky jsou stále k dostání, přenos bude možné sledovat na realsport.tv. Na našem Instagramu aktuálně probíhá soutěž o PPV a vstupenky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Zdroje:  RFA

Nejnovější články