Profesionální voják Vojtěch Garba vyzve v Ostravě veterána UFC, příprava na životní zápas probíhala i u trenéra v garáži

Profesionální voják Vojtěch Garba vyzve v Ostravě veterána UFC, příprava na životní zápas probíhala i u trenéra v garáži Goran Reljić je novou posilou organizace RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Vojtěcha Garbu čeká v sobotu zatím největší výzva jeho profesionální MMA kariéry. Mistr Evropy v MMA se představí v hlavním zápase turnaje RFA 3 proti chorvatskému veteránovi.

Nově vzniklá MMA organizace RFA pořádá v pořadí již třetí turnaj a do hlavního zápasu nasadí slezského patriota Vojtu Garbu v souboji s ostříleným veteránem UFC či KSW Goranem Reljičem (21-9). Bývalý mistr Evropy, který nastupoval i ve finské organizaci CAGE, se konečně představí před českým publikem a v utkání proti chorvatskému favoritovi nemá co ztratit. 

Vojtěch Garba (6-3) patří mezi vycházející naděje českého MMA. Vynikající postojář s pěti knockouty na kontě, se živí jako profesionální voják. Vystudoval Univerzitu obrany v Brně a ukazuje, že i MMA zápasníci mohou mít vysoké postavení v bezpečnostních složkách České republiky. 

Vojta nám před svou premiérou v RFA odpověděl na pár otázek.

Vojto, jste mladý bojovník, kterého širší veřejnost příliš nezná. Mohl byste se představit našim čtenářům?

Zdravím čtenáře. Jmenuji se Vojtěch Garba, je mi 26 let a jsem profesionální zápasník a voják.

Vybojoval jste dvě zlaté medaile z Mistrovství Evropy v MMA. Jak na tento úspěch vzpomínáte?

Je to pro mě velký úspěch, být dvojnásobným mistrem Evropy v MMA a Striking MMA se nepoštěstí jen tak někomu. Vzpomínám na to velmi rád. Jak na zápasy, tak na atmosféru, která tam, i díky účasti kluků od nás z klubu, byla. 

Zápasil jste ve finské organizaci CAGE. Dá se porovnat úroveň českých organizací s Finskem, kde MMA není tak populární?

Ve Finsku jsem zažil maximální servis a komfort. O zápasníky se starají na 250 % a to se mi líbí. Atmosféra v CAGE byla vždy naprosto skvělá, protože jsou největší finská organizace a mají u lidí důvěru.

Z vašich šesti dosavadních výher jste 5 soupeřů ukončil před limitem. Na jaký knockout vzpomínáte nejraději?

Nejraději vzpomínám na knockout a celý zápas s Martinem Kaluczem, který měl v době našeho zápasu zhruba stejně profesionálních MMA zápasů, jako má v současné době Reljič, což ví málo lidí. Je to pro mě dost cenná výhra.

Vaším soupeřem bude Goran Reljič (29-9), veterán UFC či KSW. Čeká Vás opravdu velká výzva a případná výhra Vás může výrazně zapsat do povědomí českých fanoušků. Půjde o nejtěžší zkoušu Vaší kariéry. Připravoval jste se na soupeře nějak speciálně?

Reljič je obrovská výzva a podle toho vypadala i příprava, která byla extrémně náročná. Připravoval jsem se v našem gymu JMFS Ostrava a v garáži u trenéra Kuby Müllera. 

Turnaj v Ostravě bude na Vaší domácí půdě. Těšíte se na zápas, nebo cítíte tlak, který může přinést domácí prostředí?

Na zápas se velmi těším a žádný tlak necítím. Jak řekl sám Reljič, já nemám absolutně co ztratit a to mě žene dopředu ještě víc.

Dva roky jste nezápasil, protože jste řešil povinnosti v profesním životě. Určitě jste pořád trénoval, ale i tak nás zajímá, jaké to je, vracet se do klece po tak dlouhé době?

Na tuto otázku neumím odpovědět, protože ještě není sobota večer a nikam jsem se nevrátil. Každopádně to bude super a moc se těším. 

Jste profesionální voják. Jak se dá skloubit život profesionální vojáka a bojovníka MMA?

Pokud má člověk vstřícné velitele, tak se to dá. Moc jim za to děkuji. Každopádně je to dost náročné.  

Vystudoval jste Univerzitu obrany v Brně. Mezi zápasníky moc vysokoškoláků opravdu není. Známe vtípky, které kolují mezi bojovníky a sportovci obecně. Nedobírají si Vás jiný bojovníci a tréninkový partneři?

Ne, nikdo mě za to nešikanoval (smích).

Děkuji za rozhovor a za celou redakci Fights.cz Vám přeji mnoho štěstí v hlavním zápase turnaje RFA 3

Díky moc a přijeďte fandit do Ostravy.


Při premiéře ve finské organizaci CAGE, dokázal porazit Mikka Ahmalu, kterého zničil svými tvrdými kopy. 

https://youtu.be/p4BjDRj7uT0

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články