S Ďatelinkou i Hoškem zametl, teď dostane Avramovič šanci zabojovat o titul RFA

S Ďatelinkou i Hoškem zametl, teď dostane Avramovič šanci zabojovat o titul RFA Nenad Avramovič | zdroj: Profimedia

Soupeřem Dominika Humburgera v boji o titul RFA bude Nenad Avramovič. Vyláme si na českém válečníkovi zuby, anebo ho překvapí stejně jako Ďatelinku a Hoška?

Srbský MMA bojovník Nenad Avramovič má za sebou v rámci RFA dva zápasy a rovnou proti dvěma hvězdám organizace. Nejdříve uškrtil Milana Ďatelinu na gilotinu a pak dokázal odkontrolovat na zemi i nebezpečného tvrďáka Davida Hoška.

Stejný scénář očekává i v historicky prvním titulovém MMA zápase RFA proti Dominiku Humburgerovi. Tento šampionský zápas završí celý turnaj RFA 11 VIP edition v Bratislavě.

Nešťastný začátek

„Můj první kontakt s bojovými sporty byl nejprve na ulici, to nebyl ten nejlepší způsob. Pak mě někteří přátelé přivedli do Muay Thai klubu, to byl můj první správný kontakt s bojovými uměními,“ popsal své začátky Avramovič.

Kromě úpolových sportů se rád věnuje i jiným pohybovým aktivitám. „Mám rád i jiné sporty, ale především bojová umění. Kromě toho mám ještě velmi v oblibě pobyt v přírodě,“ popsal své volnočasové aktivity.

Do RFA přišel Avramovič jako poměrně zkušený bojovník, byť především ve welterové váze. Premiéru absolvoval na turnaji RFA Grand Opening v Bratislavě. V hlavním zápase zaskočil Milana Ďatelinku a po Slovákově takedownu nasadil perfektní gilotinu.

Následně se postavil Davidu Hoškovi. Českému ranaři nedovolil rozpoutat peklo v postoji a celá tři kola jej na zemi kontroloval. Tímto vítězstvím si vysloužil titulovou šanci.

Vyhraje ten, kdo si prosadí svou hru

Jeho soupeřem bude dosud neporažený Dominik Humburger. Srbský bojovník bude mít výhodu v tom, že už k pětikolovému duelu kdysi nastoupil. „Jeden titulový zápas na 5x5 minut už mám za sebou. Do šampionských kol jsem se ale nedostal, protože jsem ho ukončil ve třetím kole,“ zavzpomínal na svůj dosud jediný titulový souboj.

Podle Avramoviče bude klíčovým faktorem zápasu prosazení své strategie. "Vyhraje ten, kdo se lépe připravoval a kdo si prosadí svou hru," předpovídá. Kdo to bude, se dozvíme již 10. června na akci  RFA 11 VIP Edition.

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články