Sobotní thaiboxerský turnaj PML 7 nabídne bitvu dvou šampionek a další dva titulové zápasy

Sobotní thaiboxerský turnaj PML 7 nabídne bitvu dvou šampionek a další dva titulové zápasy Turnaj PML 7 nabídne hned tři titulové bitvy | zdroj: FOTO: Se svolením PML

Sobotní večer bude patřit thajskému boxu. Chystá se totiž další galavečer pod záštitou organizace PML, na němž budou k vidění hned tři titulové bitvy.

Sedmý turnaj opět ozdobí Monika Chochlíková. Několikanásobná mistryně světa se chystá na svou první obhajobu titulu WMC. Soupeřku vybírala přímo organizace WMC, která se rozhodla nasadit obravdu silný kalibr, a sice úřadující mistryni Evropy Magdalenu Pircher. „Já si pás vzít nenechám,“ upozornila Chochlíková. „Vím, že se soupeřka velmi často tlačí dopředu, mám pro ni připravené nějaké věci,“ řekla a s úsměvem si poklepala na loket.

Chochlíková naposledy klopýtla v roce 2019 pod hlavičkou IFMA, tedy v amatérech, na porážku mezi profesionály si už ani nepamatuje. Do sobotního zápasu tedy bude právem nastupovat jako výrazná favoritka, byť bude čelit velmi kvalitní soupeřce. Italka se snaží prosadit především v klinčích, v tomto oboru ale domácí šampionku jen tak nezaskočí. „Věřím, že si na něco naběhne, že zápas nebude trvat pět kol, ale bude ukončen trochu dřív v můj prospěch.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Souboj dvou šampionek je koncipován jako zlatý hřeb celého večera, za pozornost ale rozhodně stojí i další zápasy. Na kartě jsou ostatně ještě dva titulové duely, za opaskem kráčí například Ondřej Malina, který si bez slitování proklestil cestu až na vrchol divize. Poradil si i s obrovskou výzvou v podobě Matouše Kohouta, na turnaji PML 4 ho loktem otevřel jako konzervu. „Zápas na celých pět kol jsem ještě nešel, ale těším se na to. Mám rád thajský styl, to pravé Thajsko, takže je to pro mě motivace víc dřít, abych na těch pět kol byl víc připravený,“ řekl Malina před zápasem.

Soupeřem mu bude talentovaný Juraj Tutura. Slovenského borce si možná budou pamatovat fanoušci Oktagonu, během koronavirové pandemie totiž zasáhl do projektu Oktagon Underground. Ve srovnání s Malinou se mu však tolik nedaří, z posledních čtyř zápasů zvítězil ve dvou případech, do boje o titul jde po březnovém knockoutu, který mu zařídil Mischa Eradus. Kurzy však slibují vyrovnanou podívanou.

A pak zde máme třetí titulový zápas, v němž se odehrála velká změna. Za zraněného Lea Boráka zaskočí český bojovník Jan Holec. Na zápas je připravený, jelikož s turnajem počítal, v ringu ho dle původních plánů měl uvítat Lukáš Cvecho (jeho náhradním soupeřem bude David Kohout). Holec poměří síly s Rastislavem Klimáčkem.

Holec bude v jisté nevýhodě, jelikož se připravoval na tři kola po třech minutách, o titul však bude bojovat na pět kol. Klimáček je navíc o něco vyšší než Cvecho a bojuje v opačném střehu. Jak ale upozornil Tomáš Tadlánek z pozice trenéra Klimáčka, „Kačer“ si vydobyl pověst neobyčejně chytrého válečníka a na kontě má i desetikolové duely v boxu, takže nepochybuje o tom, že jeho svěřence náležitě potrápí.

Na kartě najdete spoustu dalších známých jmen, například Jakuba Dobiáše, Jacoba Mikulu či Lukáše Mandince. Turnaj bude k dispozici na stránkách Oktagon.tv, vysílání odstartuje v 18:00.

Zdroje:  PML - YouTube

Nejnovější články