TATAMY 7: Češi a Slováci se v Brně poměří s polskou grapplerskou elitou

TATAMY 7: Češi a Slováci se v Brně poměří s polskou grapplerskou elitou Český tým slaví vítězství v TATAMY turnaji týmů | zdroj: FOTO: Se svolením TATAMY

Milovníci grapplingu si opět přijdou na své. V pořadí sedmý turnaj TATAMY se odehraje v sobotu v Brně, sledovat jej ale bude možné i na Youtube.

TATAMY – turnaj, který se koná pravidelně čtyřikrát ročně v Brně a počtem zápasníků a zápasů se jedná o největší grapplingovou akci v České republice, na Slovensku i v Rakousku.

Na otevřeném turnaji startuje kolem 750 zápasníků (dospělí i děti dohromady), většina z nich má minimálně 4 zápasy. Turnaj probíhá na 15-18 žíněnkách (v závislosti na počtu zápasníků), ve třech tělocvičnách v Univerzitního kampusu Bohunice (Fakulta sportovních Studií Masarykovy univerzity, Brno).

Následovat bude turnaj GALA, jehož hlavním tahákem bude souboj pětičlenných týmů, které mohou dohromady vážit maximálně 400 kilogramů. Češi a Slováci spojí síly proti Polákům, bojovat se bude podle pravidel ADCC profi. Bude se jednat jako vždy v týmovém souboji TATAMY o dvoukolový souboj. První polovina zápasu je bez bodů a druhá polovina s body. Za výhru dostane tým 1 bod, za submisi, diskvalifikaci, zranění či walkover 3 body a za remízu 0 bodů.

Tým s větším počtem získaných bodů vítězí. V případě shodného počtu bodů rozhodne o vítězi dodatečný zápas kapitánů a v případě remízy v tomto zápase rozhodne jejich jednokolové prodloužení podle pravidel EBI. U EBI prodloužení jde o to, kdo koho rychleji porazí nebo uteče soupeři z pozice škrcení ze zad (RNC) nebo z páky na ruku (pozice spiderweb). 

Nejdříve nasazuje československý tým svého zápasníka a na to reaguje Polsko. V druhém zápase se pozice otočí a takto se pořadí výběru zápasníků střídá až do posledního zápasu.

Složení týmů:

ČESKO-SLOVENSKO

Jan Stach – kapitán, šampion TATAMY do 77 kg, který nově figuruje v trénérském týmu Jiřího Procházky

Samuel Karas – šampion TATAMY do 99 kg (podcast s ním k poslechu zde)

Robert Delič

Martin Rapčan – finalista TATAMY do 66 kg

Petr Mynář

POLSKO

Marcel Kwiecień – kapitán

Adam Niedzwiedz

Piotr Dudzinski

Tomasz Niewiara

Lukasz Pawlina

 

Na programu bude také superfight Linda Stach vs. Magda Nowak.

Vstupné na celou akci je zdarma a bude také streamována na YouTube kanále TATAMY.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TATAMY (@tatamy_bjj)

Zdroje:  Tisková zpráva TATAMY

Nejnovější články