Úškrt si po srážce s Norem zatančil čardáš, pak se vytasil s pekelným KO a řekl si o místo v Tipsport Gamechangeru

Úškrt si po srážce s Norem zatančil čardáš, pak se vytasil s pekelným KO a řekl si o místo v Tipsport Gamechangeru Radovan Úškrt | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Radovan Úškrt přežil v zápase perné chvíle a pak Ole Magnora brutálně vypnul. Teď by rád naskočil do pyramidy Tipsport Gamechanger. 

 

Závěr roku ve vodách domácího MMA patřil Oktagonu 38 a ač ho trápily nepříjemnosti se složením startovky z důvodu řady zdravotních problémů, zakončil nakonec rok 2022 ve velkém stylu. Prelims kartu galavečeru v pražské O2 Areně otevřel zápas dvanáctky a třináctky divize střední váhy. 

Radovan Úšrkt se v září vrátil do boje po dvou letech a ukázal, že neztratil nic ze svých pověstných bomb. Na Oktagonu 35 v Brně zvítězil po pouhých 72 vteřinách nad Kurdinovem. Slovenský divočák v zápasech s ničím neotálí, do druhého kola se podíval pouze ve dvou případech, a to se Samuelem Krištofičem a Maté Kertészem. V obou případech prohrál. 

Svou vlastní medicínu ochutnal také hned v prvním profesionálním zápase kariéry, kdy v prvním kole prohrál se současnou hvězdou UFC Marvinem Vettorim. Všechny ostatní souboje ale dokázal ukončit v prvním kole, což je statistika, kterou se může chlubit jen málokterý bojovník na světě. 

Tentokrát se mu postavil rozjetý norský vlak Ole Magnor, který tahal šňůru tří vítězství v řadě. Naposledy na červencové Štvanici překvapil navrátilce Michala Kotalíka, kterého uškrtil ve druhém kole. 

Očekávalo se, že Magnor nebude chtít riskovat s nebezpečným knockoutérem v postoji a pokusí se přenést boj co nejrychleji na zem. První minuta zápasu ale ukázala, že Nor si přece jen na svého soupeře troufne i ve stoje. A byl to právě on, kdo dostal poprvé soupeře do úzkých. Drtivá pravá zadní roztancovala slovenského bijce a ten měl co dělat, aby stál na nohách.

Magnor ale udělal zásadní chybu a místo toho, aby dokončil Úškrta dalšími údery, rozhodl se vzít souboj na podlahu, čímž slovenském bijci umožnil vydechnout. Rado pak dostal souboj zpět do postoje, kde potvrdil svou extratřídu. Těsně před vstupem do poslední minuty prvního dějství zasáhl Nora tvrdou kombinací, která jej poslala k zemi, a další salvou úderů donutil rozhodčího ukončit zápas. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Rado Úškrt tak opět ukázal, kdo je králem prvního kola. Všech svých sedm vítězství ukončil v úvodním dějství a pokračuje v úctyhodné statistice. V pozápasovém rozhovoru v kleci se vyjádřil k samotnému zápasu a zejména k momentu, kdy se dostal do značných problémů po tvrdé ráně Magnora

„Pamatuju si všechno, nevím, co mu tam prošlo, cítil jsem, že jsem si trochu zatančil čardáš, ale ustál jsem to,“ popisoval ihned po vítězství nelehký moment. Z toho se ale dostal a nakonec svým klasickým stylem dokázal zápas ukončit. „Bylo to trochu na krčmára, věděli jsme, že byl šikovný na zemi, ale chtěli jsme to klasicky dokončit co nejdříve, což se povedlo,“ vyjádřil se ke svému dalšímu vítězství v prvním kole. 

Nejvíc ale překvapil, když odpověděl na otázku, kterého soupeře by si teď přál. „Máme nějaké plány, ale šel bych klidně do toho Gamechangeru, co na to říkáš,“ ptal se promotéra Oktagonu Ondřeje Novotného. Dostaneme tak dalšího zajímavého účastníka pyramidy? Rado Úškrt sice zápasí ve váze do 84 kg, je ale pravda, že patří spíše k menším bojovníkům a se splněním limitu 77 kg by neměl mít problém. Svým stylem by každopádně mohl v tomto projektu hodně zamíchat kartami. 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články