Galavečer I Am Fighter 2 nabídl "bratrovražedné" finálové souboje, haku i skvělé výkony

Galavečer I Am Fighter 2 nabídl "bratrovražedné" finálové souboje, haku i skvělé výkony zdroj: Profimedia

Druhý galavečer organizace IAF předvedl skvělou podívanou plnou KO a submisí.


Organizace IAF ukázala, že nehodlá hrát druhé housle, druhé vydání galavečeru jednoznačně předčilo premiéru. Pojďme se tedy podívat na to nejlepší, co bylo k vidění.

Daniel Brunclík v zápase proti zkušenému Miroslavu Vackovi ukázal, že na sobě stále maká a i přes trnitější počátky MMA kariéry se s ním zkrátka do budoucna musí počítat. A to i na zemi, protože ačkoliv nejprve skvěle trefil soupeře v postoji, ukončil ho nakonec o chvíli později na zemi.

 

Zápas mezi Farkašem a Holotou sliboval divácky atraktivní podívanou. Kluci si nejprve v postoji vyměnili pár ran, ale bojovník Reinders gymu Holota si uvědomoval, že cesta k vítězství bude snažší přes zem, a tak tam boj přenesl. Tam Denis opět ukázal, že patří k největším tvrďákům domácí scény a ukončit ho nebude jen tak. Jeho soupeři se to ale ve druhém kole přesto povedlo na málokdy viděný Von Flue Choke. Holota si rekord v profi vylepšil na líbivých 3-0 a zřejmě o něm budeme slýchat víc a víc.

 

Následoval zápas dvou těžkotonážníků. Horský kolem statičtějšího Cverny dlouhé vteřiny jenom kroužil se záměřem těžšího a staršího borce unavit. Zhruba po minutě a půl zkusil zaútočit naskočeným kolenem, které však Alex zachytil a boj šel na okamžik na zem. Už už se zdálo, že se Cverna dostane Horskému do zad a bude konec, ale ten mu dokázal uniknout. Následovalo opět dlouhé vyčkávání. Až po minutě Cverna ukázal, že v těžké váze může na vítězství stačit jeden úder, když vypálil Capák a Martin šel na zem. Do konce kola ale dokázal přežít.

Od té doby se zdálo, že má Horský před soupeřem větší respekt. Alex držel střed oktagonu a vyčkával na další "vítězný" úder. To se mu nepovedlo a naopak Horský začal být aktivnější. Na bodovou převahu to už ale nemohlo stačit. Bylo jasné, že Horský bude muset ve třetím kole pořádně zabrat, nejlépe Cvernu ukončit, aby vyhrál. Jenže Alex zkušeně vzal boj na zem a tam jasně dominoval. Martin se sice na konci kola dostal zpátky na nohy, ale už nedokázal nic vymyslet, i když Alex dýchal hodně ztěžka.

 

Tenhle zápas zůstával neprávu celkem ve stínu ostatních. Muaythai v malých rukavicích a v hlavních rolích český WMC šampion Pepa Talafous proti ruskému šampionovi Maximovi Sulginovi. A kluci jakoby chtěli hned od prvního kola ukázat, že nemají tituly pro nic za nic. Oproti předešlému zápasu do očí bijící změna tempa, doslova sprint na třikrát tři minuty. Ve druhém kole Rus trefil předním hákem na bradu a posadil Pepu na zadek. Od té doby ucítil krev a šel po KO. Talafous ale dokázal přežít a bojovat až do konce. Nádherný bojovný zápas, který zkrátka musíte vidět.

Jestli byl předešlý zápas stranou mediální pozornosti, ten další byl naopak v jejím centru. První a nejspíš také poslední představení rappera Ironkapa v ringu a proti němu podle pravidel K-1 sympaťák z reality show Ondra Maruška. Pánové začali hodně v pohybu, ale dokázali slušné tempo udržet až do konce zápasu. Na začátečníky velmi koukatelný zápas a respekt oběma.

A po nich jeden z vrcholů večera. Kdo trochu sleduje domácí scénu K-1/muaythai, Tadeáše Růžičku ani Vladimíra Lengála nemohl přehlédnout. Dohromady na kontě cca 350 zápasů. Souboj to byl o to pikantnější, že oba spolučně trénují. Jasným favoritem byl Růžička a od začátku byl aktivnější. Většinu kombinací navíc zavíral tvrdými lowkicky. Lengál sice na body ztrácel, ale neústale hrozil svým skvělým boxingem. Svého soupeře nachytal už v prvním kole a ačkoliv ho posadil na zadek, počítání z toho nebylo. Ve třetím už sice ano, ale ani tak to už nedokázalo převážit misky vah u bodových rozhodčích. Nesmírně divácky atraktivní zápas a doufejme, že oba uvidíme i na další pokračování IAF v červnu.

Skvěle sednul zápas Tomášovi Fialovi z Monster gymu. První kolo s Bezobrazovem předvedli pěkný boj na nohách, kdy oba střídavě trefovali. V tom druhém ale Fiji rozjelm"splašená kladiva" a v dlouhé ofenzivní kombinaci Rusa nejprve rozbil v postoji, aby ho nasléze utáhl na zemi na triangl.

 

Parádní výkon předvedl také Peter Gabal v zápase proti Pavlovi Pilnému. Pro Petera Gabala to byla premiéra v profesionálním MMA, ale v tom amatérském je velice dobře známý. Je to amatérský mistr ČR a také vícemistr světa. Pavel Pilný tak měl před sebou velice těžkého soupeře a zápas podle toho taky vypadal. Gabal se do ničeho nehrnul, ale když už něco udělal, mělo to většinou smysl a brzy bylo jasné, že minimálně v postoji je o třídu jinde než Pilný. Gabal má "southpaw" postoj, který je jako dělaný na to, aby svého soupeře nachytal svoji levou zadní rukou. A tak se taky stalo. V prvním kole zahnal Pilného ke kleci a tam mu dal pořádný levý capák, který Pilného poslal okažitě do bezvědomí. Peterovi Gabalovi nemohl jeho profi debut dopadnout lépe.

Na program přišly finálové zápasy reality show I Am Fighter a dva souboje týmových kolegů. První se představili pánové z brněnského Jetsaam gymu v těžší váze. Dan Ligocki šel do zápasu i přes zlomeninu malíčku, kterou si přivodil v semifinále o tvrdou hlavu Daniela Bureše. Zápas začal opatrně a Pavel ho z dálky okopával. Tahle technika skvěle fungovala, Dan měl až přílišný respekt a bál se jít pro takedown. Ve druhém kole už byla jen otázka času, kdy mu rozkopaná noha vypoví službu. To ho ale nakoplo k tomu, aby aspoň občas zkusil udeřit. Trenéři na něj do posledního kola měli jasné pokyny - takedown, dvě kola si totálně pros*al, musíš ho ukončit! Konec však nakonec přišel z druhé strany. Pavel sice nepochopitelně přestal kopat lowkicky, ale pak v jedné výměně přesně trefil bradu Ligockiho a ten šel bezvládně k zemi. Brutální KO, které bude do budoucna plnit highlightové sestřihy organizace.

Kluci z Monster gymu k vzájemnému souboji přistoupili trochu více "přátelsky" a na začátku šokovali všechny diváky, když společně s trenérem Petrem Knížetem zatancovali tradiční novozélandský tanec Haka. Krásné zpestření, po němž ale následoval tvrdý boj. Bylo jasné, že Petr Beran bude mít větší šanci utáhnout Adama Herajna na zemi. Ten budil dojem komplexnějšího bojovníka, který by mohl soupeře klidně natrefovat v postoji. Nakonec ho ale natrefoval na zemi a zvítězil v prvním kole TKO.

O vítězi reality show nakonec ale nerozhodly jenom výkony, nýbrž také divácké sms hlasování. V tom nakonec drtivě zvítězil Pavel Prachař a odnesl si domů šek na půl milionu korun, tedy výplatu, kterou by mu mohla závidět většina tuzemských bojovníků.

Galavečer pak vyvrcholil zápasem světové úrovně mezi Tomášem Deákem a Moktarem Benkacim z Francie. Na nejkrvavější bitvu IAF 2 se ale podíváme v samostatném článku.

Nejnovější články