Garbrandt vs. Assuncao - Zápas, který rozhodnou emoce. Nakopne kdysi neporažený šampion svou kariéru?

Garbrandt vs. Assuncao - Zápas, který rozhodnou emoce. Nakopne kdysi neporažený šampion svou kariéru? zdroj: Profimedia

O víkendu uvidí UFC velice důležitý zápas, který může pro oba bojovníky znamenat zisk titulové šance anebo naopak konec kariéry.

Codyho Garbrandta asi není třeba nijak zvlášť představovat, protože jeho příběh o rychlém vzestupu a tvrdém pádu asi zachytila většina fanoušků bojových sportů. Po fenomenálním výkonu, kdy doslova deklasoval jednoho z vůbec nejlepších bojovníků bantamové divize Dominicka Cruze a sebral mu korunu šampiona, byl na vrcholu. Jenže čekala na něj Nemesis v podobě bývalého týmového kolegy T.J. Dillashawa, pod jehož údery dvakrát padl KO. A scénář se opakoval také v následujícím zápase proti Pedro Munhozovi.

Kamenem úrazu byla Codyho hlava. Zatímco v zápase s Cruzem se jasně držel taktiky a nehnal se za každou cenu po KO, v dalších bojích to byla jiná písnička. Z Dillashawa si udělal úhlavního nepřítele a chtěl ho za každou cenu sestřelit. Málem se mu to dokonce povedlo, ale na kdyby se v MMA nehraje.

T.J. Dillashaw vs. Cody Garbrandt Proti nenáviděnému Dillashawovi to Codymu dvakrát nevyšlo | zdroj: Profimedia

S Munhozem se pak jasně potvrdilo, že "No Love" se v kleci krotit neumí. Zápas s Munhozem začal výborně, ale když ho soupeř ke konci kola krásně trefil a začal mít navrch, Garbrandtovi doslova přeplo. Natolik věřil, že zvládne svého protivníka ukončit, že se hnal do přestřelky, kde to bylo buď a nebo. Pár vteřin před koncem šel tvrdě k zemi.

Cody ale věří, že se použil z chyb a zvládne v nadcházejícím souboji krotit svou horkou hlavu. Udělal také zásadní změnu a nově se nepřipravoval v domovském týmu Alpha male, ale započal spolupráci s trenérem Markem Henrym a BJJ černým pásem Ricardo Almeidou. Druhý jmenovaný už v rohu Marlona Moraese proti Assuncaovi jednou vítězství oslavil a dá se říct, že tedy "zná recept".

"Raphael je dost porazitelný. Bude to moje noc, těším se, že ukážu Codyho verze 2.0," věří si Garbrandt. "Věřil jsem ve své ruce a svou rychlost, ale teď věřím ve všechno. Umím tě vzít na zem, mlátit tě tam, nasadit submisi. To je mé nové já a hodlám být ten večer ten lepší."

Podobně jako Garbrandt je na tom i jeho soupeř Assuncao. Na vrcholu bantamové váhy už se pohybuje dlouhá léta, ale v osudný okamžik měl vždy smůlu. Se sedmi výhrami v řadě ho nejprve zastavil Dillashaw a po čtyřech dalších mu titulovou šanci vyfoukl pro Moraes. Oba přitom v prvních zápasech dokázal porazit. Prohrál pak i následující souboj a pokud chce na sklonku kariéry ještě pomýšlet na titul, musí teď vyhrát. Do karet mu bude hrát chladná hlava. Klid neztrácí ani v těch nejtěžších okamžicích a umí skvěle kontrovat. Pokud se tedy "No Love" utrhne ze řetězu, mohl by na to šeredně doplatit.

A Raphael vzkazuje: "Snažím se, abych předvedl nejlepší výkon svého života. A cítím se skvěle, právě teď jsem strašný soupeř." Podaří se mu v bezmála 38 letech konečně dojít k titulové šanci anebo Garbrandt ukáže, že jeho dnům není konec? Hlavní předzápas UFC 250 nám nejspíš hodně napoví o dalším směřování bantamové divize. Ta je aktuálně bez šampiona, protože Henry Cejudo se rozhodl ukončit MMA kariéru a v neděli ráno možná uvidíme v akci jeho budoucího nástupce. 

 

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články