Kdo s koho? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC Vegas 11

Kdo s koho? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC Vegas 11 zdroj: Profimedia

Členové redakce opět zasedli ke klávesnicím, aby vám nabídli své tipy na vítěze a poražené nadcházejícího UFC Vegas 11, kde se představí i český bojovník David Dvořák.

Covington vs Woodley zdroj: Profimedia

Colby Covington vs. Tyron Woodley

Tom: Covington je zvláštní týpek. Pořád sice doufám, že v civilu je to hodný kluk a blbce jen hraje, ale mám stále větší pochybnosti. Tenhle fight má navíc tak trochu politický přesah, protože Woodley stojí na druhé straně pomyslné barikády. Woodley sice vyhlašuje, že v sobě znovu našel ztracený oheň a nebude se v zápase držet zpátky, ale já mu to už vůbec nevěřím. Říkal něco podobného minule i předminule i... Pokud v něm ale někdo má probudit obávaného bojovníka, tak je to právě šašek s červenou kšiltkou, který mu kvůli podpoře hnutí BLM nadává do teroristů.

Bohužel ale vidím reálněji scénář, že Covington Woodleyho drsně přejede a zadělá na souboj s Masvidalem. Je taky možné, že bude "The Chosen One" diskvalifikován za úder do slabin.

Tip: Covington na body


Ondřej: Moc bych Tyronovi přál vítězství, ale Colby bude až příliš velké sousto. Vzhledem k výkonům z posledních zápasů, kdy doslova trpěl pod tlakem svých soupeřů, si neumím představit, že by dokázal Covingtona porazit. Jedinou šancí je KO, čím déle ale bude zápas probíhat, tím větší šance jsou pro Colbyho. Covington drží rekord v počtu trefených signifikantních úderů ve welterové váze a několik desítek dalších, určitě schytá i bývalý šampion.

Tip: Covington na body

 

Aleš: Covingtonovi nebudu přát vítězství nikdy, ale je to vynikající fighter a myslím, že Woodley je na ústupu ze záře reflektorů. Očekávám, že Tyron bude čekat na svou jednu jedinou vypínací ránu u pletiva, jako ostatně většinu svých titulových obhajob a Colby do něj bude sypat svoje nepříliš silné, ale nepřerušované direkty. Jelikož jsou oba zápasníci, nečekám, že půjdou, podobně jako u Usmana, na zem. Jasně, Woodley může jednou ranou zápas rozhodnout, ale spíš čekám stereotypní zápas na jehož konci bude stát Covington.

Tip: Covington na body


Jakub: Zde se žádné překvapení konat nebude. Covington mi pije krev pokaždé, když otevře pusu. V kleci ale dokáže předvést parádní show, takže se na jeho zápasy vždy těším. Woodley naopak vyhořel, ztratil jiskru. Nezbývá než souhlasit s tipy nade mnou.

Tip: Covington na body

Kuba K.: I když nebyl Tyron Woodley nikdy mým extra oblíbencem, tak musím říct, že mě hodně mrzelo, vidět ho v posledních zápasech bez zápalu a dravosti v boji. Přijde mi, že v sobě zatím nemůže najít ten oheň zabijáka, který v něm vždycky byl. Nicméně proti Colbymu je to dost osobní (podstatně jako každý zápas Colbyho :D) a něco mi říká, že to Tyrona dost vyhecuje  na to, aby Covingtona hodně potrápil. Oba dva je strašně těžké ukončit, takže zřejmě čekám dlouhý průběh zápasu. Myslím si ale, že jeden z nich to ukončí ještě před limitem. Ať se liším od ostatních, dám jako svůj tip právě Woodleyho.

Tip: Woodley ve 4. kole

Cerrone vs Price zdroj: Profimedia

Donald Cerrone vs. Niko Price

Ondřej: Cowboye netřeba představovat. Legenda UFC, která neodmítne žádného soupeře a vždy předvede skvělý zápas. Po čtyřech porážkách v řadě potřebuje nutně zvítězit a Price nebude zrovna jednoduchý soupeř. Price ukončil 13 soupeřů před limitem, povedlo se mu vyhrát málovídaným up kickem, ví si rady v boji na zemi. Přál bych vítězství Donaldovi, ale věřím Pricovi, že Cowboye ukončí před limitem.

Tip: Price TKO

Jakub: Mladší, silnější, výbušnější a dravější. Niko Price se jeví jako jasný favorit. Cerrone ale stále umí podávat perfektní výkony, což předvedl v těsné bitvě s Anthonym Pettisem. Souboj s McGregorem bych snad ani nepočítal, tam bylo rozhodnuto ještě před tím, než hvězdný Ir vstoupil do klece. Nyní má navíc dvojnásobný tatík silnou motivaci v podobě čerstvě narozeného syna. Důležitého vítězství by mohl dosáhnout právě kvůli němu. Stejně to udělal i v případě staršího syna, pro něj kdysi porazil Mika Perryho.

Tip: Cerrone na body

  Chimaev vs Meerschaert zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev vs. Gerald Meerschaert

Ondřej: Chimaev se přiřítil doslova odnikud a nyní o něm hovoří celý svět MMA. Borec, který vydržel spárovat s Jirkou Procházkou a všichni o něm hovoří, jako o novém Khabibovi. Neporažený bojovník dokonce prohlásil, že porazí Nata Diaze a Conora McGregora během jednoho večera. Opravdu silná slova na to, že zatím nezápasil s nikým ze světové špičky. Bez ohledu na výsledek sobotního utkání, má již domluvený další zápas, takže zkusí zápas ukončit co nejdříve. Meerschaert se však Chimaeva nebojí a prohlásil, že po zápase bude v takovém zdravotním stavu, že do dalšího zápasu na podzim nenastoupí. Chimaev je největším favoritem hlavní karty a dá se očekávat, že zvítězí v prvním kole.

Tip: Chimaev KO

 

Jakub: Skoro to vypadá, že je o výsledku rozhodnuto dávno před zápasem. Že má Chimaev už nyní domluveného dalšího soupeře vnímá Meerschaert jako velkou urážku, čemuž se vlastně ani nedivím. Američan přitom není úplně bez šance, mohlo by se mu podařit dotáhnout submisi, čímž by se postaral o největší překvapení celého večera. Rád fandím outsiderům, dám tedy na Meerschaerta.

Tip: Meerschaert submise


Kuba K.: O Khamzatovi se momentálně hodně mluví. Na můj vkus až příliš. Líbí se mi jeho aktivní zápasení a schopnost nastoupit proti komukoliv a kdekoliv. Během 10 dnů stihl 2 zápasy, které dokázal oba vyhrát a to dokonce před limitem. V tomhle musím před Chimaevem smeknout, ale takové zápasové tempo nejde vydržet věčně. Khamzat slibuje jasné vítězství s tím, že Meerschaerta bez debaty ukončí. Dokonce už teď plánuje další zápas na 6. října, což je šílený. Ve vítězství mu věřím, ale nebude to podle mě tak jednoduchý.

Tip: Chimaev na body 

Tom: Mě si Chimaev zatím získal. Tuším, že o něm kdysi někde v rozhovoru mluvil Miloš Petrášek a od té doby jsem čekal, kdy se v UFC objeví. A mám z něj pocit, že bude jedním z mála bojovníků, kteří vylétnou k titulu na první dobrou, protože bude trvat, než na ně někdo najde recept. Samozřejmě je to hodně předčasné a počkáme, až se poměří s někým z TOP borců. Meerschaert je ale solidní prověrka a nemuselo by to být vůbec tak jednoznačné, jak spousta lidí čeká.

Tip: Chimaev ground and pound


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC Europe (@ufceurope),Zář 18, 2020 v 12:48 PDT

Johnny Walker vs. Ryan Spann

Ondřej: Johnny Walker po dvou porážkách ztratil svůj hype a již nepatří mezi nejobávanější bojovníky polotěžké váhy. V zápasech udivuje neobvyklým stylem boje. Má skvělý pohyb a pestrou škálu úderů a velkou knockoutovou sílu. I když bude v utkání ztrácet, stačí jedna dobrá rána a zápas končí. V zápase uvidíme souboj rozdílných stylů, protože Spann je typický zemař, který utáhl jedenáct soupeřů. Je tedy jasné, že Spann v každém kole zkusí prosadit svou hru a vezme Walkera na zem. Johny určitě zlepšil obranou proti strhům, ale dá se očekávat, že nejméně jednou na podlaze skončí. Věřím, že Spann uplatní svůj gameplan a utrápí Walkera na zemi.

Tip: Spann na body

 

Jakub: Johny Walker nejprve působil jako nezastavitelný stroj na knockouty, v posledních dvou zápasech ale prohrál, čímž o božskou auru přišel. První neúspěch svedl na trenéra, ve druhém případě pak překvapivě našel nedostatky i u sebe. Možná na nich i zapracoval, možná se právě s Ryanem Spannem vrátí do sedla. Dám mu tedy ještě jednu šanci.

Tip: Walker TKO

 

Tom: Bublina s názvem "Johnny Walker" a nadějný Brazilec se hledá. Tentokrát ho okolnosti zavedli na přípravný kemp do SBG Ireland, kde na něj dohlížel "lišák" John Kavanagh. Uvidíme tedy, jestli mu to konečně pomůže v restartu kariéry. Já věřím a doufám, že ano.

Tip: Walker na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david),Zář 18, 2020 v 12:46 PDT

David Dvořák vs. Jordan Espinosa

Ondřej: Český hrobník hodlá pochovat dalšího soupeře. David se veze na vlně čtrnácti vyhraných utkání a celkově má ve své bilanci úctyhodných patnáct ukončení před limitem, což jsou na muší váhu neskutečná čísla. Ve své premiéře suverénně porazil Bruna Silvu a svým výkonem zaujal mnoho odborníků. Espinosa nemá knockoutový úder a spíše se zaměřuje na boj na zemi. Tam je však i David velmi silný a měl by najít zbraně, jak odolat pokusům o submission. Pokud Dvořák nastoupí ve své klasické formě, namotivovaný a stoprocentně zdravý, měl by utkání vyhrát a dokonce před limitem. 

Tip: Dvořák TKO

 

Jakub: Premiérový zápas v UFC Dvořák sice nechtěl nechávat na bodových rozhodčích, přesně to se ale nakonec stalo. David naštěstí ukázal srdíčko a po ne úplně šťastném prvním kole dokázal souboj otočit ve svůj prospěch. Věřím, že právě v duelu s Espinosou si dokáže prosadit svou a rozhodne před závěrečným hvizdem.

Tip: Dvořák TKO


Tom: Tady není o čem, věřím, že David urve druhou výhru a tentokrát před limitem.

Tip: Dvořák KO

Nejnovější články