I ty se můžeš postavit do ringu! Začni takhle

I ty se můžeš postavit do ringu! Začni takhle zdroj: Pexels

Obdivuješ svět bojových umění a představuješ si sám sebe v ringu? Nemusíš zůstat jen u snů, fighterem se může stát každý! Musíš ale začít…

Zvedni zadek z gauče
Každý nějak začínal, práce se ale neudělá sama. Cesta do klece začíná tím, že nebudeš doma s pivkem v ruce vysedávat u televize.

Nemusíš si hned hledat trenéra a mlátit do pytle. Jestli si se sportem zrovna netykáš, bohatě bude stačit, když se postupně rozchodíš/rozběháš a doma si uděláš pár kliků, dřepů, shybů apod.

Do pořádku musíš dát taky jídlo. Alkohol nebo cigarety ke sportu nepatří. Skončit také musí hory sladkého a tučného jídla. Maso pěkně na grilu nebo na pánvi s kapkou oleje, k tomu zelenina – a tečka. Zkrátka si dej život do pořádku. Pak se můžeš posunout dál.

Najdi si sparingy a místo na trénink
Nevíš, co je to sparing? Jde o parťáky, se kterými na sobě budeš dřít. Nemysli si ale, že když spolu budete takzvaně „spárovat“, že to bude nějaká pohoda. Správný sparing tě nezraní, jinak tě ale nebude nijak zvlášť šetřit.

Kromě toho potřebuješ trenéra. Ten ti bude sestavovat tréninky, bude hlídat tvoji techniku a postupně posouvat tvoji úroveň. Správný trenér se nedívá jen na to, jak vypadáš na tréninku, ale na celý tvůj život. Kecat ti tedy bude minimálně do stravy.

Potřebuješ to nějak zafinancovat
Peníze jsou až to úplně poslední, co ti fight přinese. Na začátku je spousta neplacené dřiny. To ty naopak budeš muset sehnat peníze na to, aby sis zaplatil trenéra a měl kde trénovat.

Takže pokud tvoje současné zaměstnání zrovna nesype, budeš si muset říct o vyšší plat, nebo si najít zaměstnání jiné. Anebo začít podnikat, jako podnikatel bys měl i větší časovou flexibilitu, která se rozhodně hodí. Do začátku ti může pomoci i rychlá půjčka, než se podnikání rozjede.

A podnikat v čem? Fighting to je především velká show, jinak by se na to lidi nedívali. Takže jestli nejsi showman, rovnou se na to vykašli. Budeš si muset vybudovat osobní značku a být aktivní na sociálních sítích a v mediálním prostoru. Pak možná najdeš sponzory a vydělat si budeš moci i prodejem vlastních produktů.

Spousta fighterů byla nejdřív „v novinách“ a až pak se dočkala svého velkého zápasu a vysněné odměny v řádu milionů korun.

Začni zápasit – a nic nepodceňuj
Nikdo ale nezačal rovnou titulovým zápasem. Budeš muset začít na těch nejmenších akcích jako „bezejmenný“ zápasník, který jen „vyplňuje program“. To ale neznamená, že se tyhle zápasy nepočítají. Když to „poděláš“ hned na začátku, možná svoji kariéru předčasně ukončíš – další nabídku na fight už nedostaneš. Každý zápas musíš brát jako svůj poslední, jen tak uživíš naději na to, že poslední nebude.

Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články