Jak vybrat vhodný boxovací pytel pro svůj trénink?

Jak vybrat vhodný boxovací pytel pro svůj trénink? zdroj: tisková zpráva

Materiál, hmotnost, délka a typ náplně. To jsou čtyři základní parametry, kterými je třeba se řídit, když vybíráte boxovací pytel. Na čem dalším záleží? Především na vašich boxerských zkušenostech, ambicích a potřebách.

Materiál pytle má vliv na jeho životnost
V první řadě se zajímejte o materiál, ze kterého je boxovací pytel vyroben. Druh materiálu souvisí především s nároky daného sportovce a celkovou životností. Pokud s boxem začínáte a do pytle nechcete zbytečně investovat, vystačíte si s levnější variantou z koženky, vinylu nebo speciálního textilního plátna. Myslíte to s boxováním vážně? Vsaďte na kvalitu v podobě pytle z pravé kůže – odolnost, vysoká pevnost a dlouhá životnost zaručena.

pytel2 zdroj: tisková zpráva

Jak těžký pytel zvolit?
Ideální hmotnost boxovacího pytle se liší v závislosti na tom, zda si ho pořizuje začátečník, nebo zkušený boxer. Pro začátek je vhodnou volbou pytel do 35 kilogramů, který můžete plnit a postupně tak zvyšovat jeho váhu. Co když jste už nějaké ty zkušenosti s boxem nasbírali? V tom případě zvolte pytel o hmotnosti, která odpovídá polovině té vaší. S přibývajícími zkušenostmi sami poznáte, že potřebujete těžší pytel. Na profesionální úrovni pak váha pytle odpovídá 80 % hmotnosti boxera.

Podle čeho se řídit při výběru délky pytle?
Možná jste si všimli, že neexistuje univerzální délka boxovacích pytlů. Záleží totiž na tom, jestli ho používáte pouze na box nebo také k trénování kopů. Chcete se věnovat výhradně boxování? V závislosti na své výšce zvolte pytel o délce 80–120 cm. Zařadíte do tréninku i kopy? Investujte do boxovacího pytle o délce 150–200 cm.

Náplň pytle přizpůsobte svým zkušenostem
Sice není na první pohled vidět, přesto se bez ní neobejdete. Řeč je o náplni boxovacího pytle. Při jejím výběru hrají roli vaše zkušenosti a potřeby. Mezi levnější varianty patří textilní výplň, guma nebo plastové nadrcené kousky. Za pískovou nebo koženou výplň si už připlatíte a vůbec nejdražší variantou jsou boxovací pytle naplněné vzduchem, které zaručují naprostou tvarovou stálost.

Vybrat si můžete už předvyplněné pytle, stejně jako pytle plnicí, které jsou vhodné pro začátečníky, a pytle nevyplněné, které využijí profesionální boxeři.

Jak pytel správně zavěsit?
Součástí zakoupeného pytle je i řetěz pro zavěšení ke stropu. Jeho délku se nesnažte měnit – je totiž nastavena s ohledem na využití daného boxovacího pytle. Pokud vám délka nevyhovuje, zvolte jinou velikost pytle. Klasické boxovací pytle se doporučuje zavěsit tak, aby přesahovaly vaši výšku o zhruba 10 centimetrů.

Pokud to myslíte s tréninkem opravdu vážně, zvažte nákup i nějaké sportovní podlahy. Na tatami váš trénink dostane úplně jiný rozměr, lépe se vám pak budou trénovat i kopy.

Tak na co ještě čekáte?

pytel3 zdroj: tisková zpráva

Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články