Nejlepší evropští bojovníci UFC

Nejlepší evropští bojovníci UFC zdroj: Tisková zpráva

Americká organizace UFC je pro bojovníky MMA něco jako liga mistrů. Ti nejlepší proti těm nejlepším z celého světa. Největší popularitu však smíšené bojové umění stále drží v severní a jižní Americe. Pojďme si nyní představit ty nejlepší a nejzajímavější bojovníky pocházející ze starého kontinentu.

Jack Hermansson (Švédsko)
Na severského bojovníka s přezdívkou “Joker” rozhodně nemá ty nejlepší vzpomínky populární český bijec Karlos Vémola. Když se ti dva spolu v srpnu 2015 utkali, Hermansson skvěle chycenou pákou zlomil Karlosovi ruku.

Zápasí ve střední váze a mezi špičkou UFC se rychle zabydlel.Aktuálně mu patří sedmá příčka v žebříčku.
Vzhledem k tomu, že v posledních letech střídá výhry s prohrami, má k titulovému zápasu trochu dále, ovšem v kleci předvádí atraktivní zápasy se zvučnými soupeři a na to promotéři nejslavnější organizace slyší.

Jiří Procházka (Česká republika)
Český samuraj přišel do UFC už jako velké jméno. To si udělal titulem v japonském Rizinu. Promotéři tedy rodáka z Hostěradic nešetřili a postavili před něj dva bývalé titulové vyzyvatele po sobě.

Švýcara Oezdemira i Američana Reyese dokázal devětadvacetiletý Procházka vyřídit v takovém stylu, že nebyli schopni dostavit se na vyhlášení a celý svět MMA zíral, co je to v kleci za monstrum.

Od šéfa UFC Dany Whitea dostal už loni v květnu slíbenou titulovou šanci a tu také dostane. Už 11. června se Procházka stane prvním Čechem, který nastoupí k titulovému zápasu UFC. Proti němu bude stát nestárnoucí brazilský šampion Teixieira.
Stane se Jiří Procházka prvním českým šampionem UFC? Klikni na Promo kód a ponoř se do hry.

Ciryl Gane (Francie)
Začínal jako kickboxer v Paříži, ovšem když zjistil, že se v MMA točí více peněz, neváhal se Gane pustit do nového učení. 
Velmi rychle si vybudoval jméno a po pouhých 3 zápasech se mu ozvala UFC. Jak známo, těžké váhy jsou dlouhodobě nedostatkové zboží.

Během dvou let nasbíral Ciryl pod hlavičkou prestižní organizace sedm dominantních výher včetně té o prozatimní titul. O ten pravý se pak pobil letos v lednu s bývalým týmovým parťákem Francisem Ngannou.

Poprvé v kariéře bojových sportů okusil Ciryl Gane porážku. Zkušenějšími kolegovi podlehl na body, ovšem v MMA dokáže jedna velká porážka motivovat mysl bojovníka více než série výher.

Tom Aspinall (Anglie)
Mezi těžkotonážníky ještě zůstaneme. Na britských ostrovech totiž vyrostl nový a v UFC stále neporažený vyzyvatel.
Rodák z Manchesteru vypadá neuvěřitelně komplexně a s přibývajícími skalpy zvučných jmen ustát tlak. 

Když se UFC letos v březnu vrátila po 3 letech do Londýna, dostal hlavní zápas večera právě Tom Aspinall. A vedl si parádně. Zkušeného ruského bijce Alexandera Volkova vyřídil už v prvním kole a za jásotu plné haly ukázal, že to s tažením za titulem myslím vážně.

Conor McGregor (Irsko)
Irský bouřlivák už má, zdá se, největší sportovní slávu za sebou. Tři porážky z posledních čtyřech zápasů svědčí o mnohém.
Jenže bývalý dvojnásobný šampion to nebalí. Stále je v žebříčku, stále je hladový a stále je to pro UFC ten byznysově nejzajímavější zápasník ze všech.

To Conor dělá ty největší turnaje na kterých se prodávají PPV. Dokáže 33letý zápasník zastavit ústup ze sportovní slávy a kromě bitek v baru předvede velké věci i v kleci?

Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články