Tipsport a bojové sporty u nás

Tipsport a bojové sporty u nás zdroj: Tisková zpráva

Bojové sporty i v Česku získávají silnou fanouškovskou základnu. Proč a jak se na ně dá sázet? Co nabízí sázková kancelář Tipsport?

Jaké sportovní disciplíny patří mezi bojové sporty

Obecně jsou bojové sporty definovány jakožto ucelený systém bojových technik a chování v boji s protivníkem. Patří sem celá řada odlišných disciplín, jako je karate, jiu-jitsu nebo také box, ale i kickbox nebo MMA.

Právě MMA bývá pro svou komplexnost označováno doslova jako „královská disciplína“ bojových sportů. V současné době už se jedná o nejrychleji se rozvíjející sport na světě.

Bojové sporty tak mohou mít fomu boje se zbraní nebo bez nich. V případě zbraní se nikdy nejedná o ty střelné. Pak může být bojovník vybaven i tyčí, kopím nebo mečem. Využívají se různé techniky jako údery a kopy, ale i páky a škrcení. Mají nicméně řízenou formu a jednoznačně k nim patří i vzájemná úcta a respekt.

Zcela zásadní je u bojovníků kromě fyzické kondice také jejich mentální příprava. Především na vrcholové úrovni jsou na sportovce kladeny podobně jako v jiných odvětvích značné nároky.

Proč jsou bojové sporty populární

Bojová umění jsou napínavá a vzrušující. Proč nám vlastně zrovna takový sport připadá atraktivní? Jednoduše uspokojuje přirozenou lidskou touhu po respektu, kontrole a moci.

Jedním z faktorů, který bezesporu přispěl k rozšíření popularity bojových umění, je také jejich zobrazování na stříbrném plátně. Ve filmech se objevila plejáda známých jmén jako Bruce Lee, Jackie Chan nebo Jean-Claude Van Damme.

Konkrétně v Česku mají bojové sporty poměrně silnou tradici, ale dlouho současně byly chápány spíše jako hobby. Řada lidí se věnuje disciplínám jako judo nebo karate, později také kickboxu nebo muay Thai.

K masivnímu rozšíření celého odvětví přispěla hlavně popularita MMA, kterému se podařilo dostat bojové sporty obecně do povědomí širší veřejnosti. Důkazem narůstající popularity je to, že majitelům Oktagonu, největší československé organizace pořádající MMA turnaje, se už dokonce podařilo opakovaně vyprodat O2 Arenu, tedy největší českou halu.

Jak vsázet na bojové sporty

Přirozeně se tak o bojové sporty začaly zajímat také sázkové kanceláře. V těch v posledních letech dominuje především box a samozřejmě také již vzpomenuté MMA.

I v tomto případě platí obvyklé zásady zodpovědného sázení. To znamená, že je potřeba si vybrat spolehlivého bookmakera. Kromě bezpečnosti je na místě také posoudit výhodnost kurzů a případně se též zaměřit na to, zda můžete pro sázení využít bonusy.

I u bojových sportů je důležité si uvědomit, že jen informovaný sázkař může být úspěšný sázkař. Z tohoto důvodu by sázející měl respektovat zásadu, že by se neměl snažit obsáhnout všechny oblasti, ale zaměřit se například pouze na MMA. Následně je zapotřebí si nastudovat ty nejdůležitější informace v podobě sportovních statistik jednotlivých bojovníků, výsledků v předchozích zápasech i aktuální formy.

Vyplatit se vám v tomto případě také může technika tzv. arbitrážního sázení, nazývaná také sure bets neboli česky jisté sázky. V jejím rámci využíváte možnost podat si sázky na všechny výsledky jedné akce napříč různými sázkovými kancelářemi.

Jak si vsadit na bojové sporty u Tipsportu

Poskytovatelů, kteří v Česku nabízejí sázení na bojové sporty, existuje mnoho. Současnou tuzemskou jedničkou je však nejen v této sféře jednoznačně Tipsport. V současné době se jedná o největšího a také nejoblíbenějšího provozovatele kurzových sázek. Tipsport a nejlepší online sázkové kanceláře však přináší i online kasino.

Dominantní je mezi bojovými sporty v portfoliu tohoto subjektu jednoznačně MMA, v závěsu za ním se pak drží box. V nabídce Tipsportu se nacházejí zápasy jak prestižních amerických organizací UFC nebo Bellator, tak také japonského Rizinu, polského KSW, ale samozřejmě i těch tuzemských jako IAF.

A pozor, kromě „seriózního“ pojetí tohoto sportu zajišťuje Tipsport i možnost sázek na poněkud obskurní zápasy organizace Clash of the Stars, která se zaměřuje na zápasy influencerů, tedy nikoli profesionálních sportovců.

Tipsport jako generální partner organizace Oktagon

Sázková kancelář Tipsport se navíc s MMA propojila i na mnohem užší úrovni než coby poskytovatel četných sázkových příležitostí. Stala se totiž zároveň generálním partnerem už zmíněné přední tuzemské organizace Oktagon. Stalo se tak během podzimu 2022.

Následně tuto vzájemnou spolupráci potvrdilo i vytvoření turnaje Tipsport Gamechanger. Ten se stal dokonce největším projektem na tuzemské MMA scéně.

V roce 2024 startuje už druhý ročník, a to v Ostravě. Tentokrát se bude zápasit v lehké divizi (do 70 kg). Tipsport Gamecharger je složen z pěti dílčích turnajů, přičemž jednotliví zápasníci postupují pyramidovým systémem podobně jako při play-off. Celkem se ho účastní 16 bojovníků. Ti si mezi sebou rozdělí částku 1 000 000 eur, přičemž vítěz zinkasuje 300 000 eur.

Klíčovým prvkem se stávají i tentokrát diváci. Promotéři využili již z uplynulého ročníku osvědčený koncept, kdy samotní fanoušci mají možnost rozhodnout o tzv. o „lucky loserech“ neboli poražených zápasnících, kteří se mohou do hry vrátit na divokou kartu.

A atraktivních odměn se nedočkají pouze bojovníci samotní, ale i jejich fanoušci. Také na tuto příležitost totiž Tipsport v Oktagonu vypisuje kurzy a vy si tak můžete vsadit. Nejlepší tipující v daném hracím kole letos konkrétně obdrží 50 000 netů. Mimo to odměna čeká rovněž na prvních 20 000 soutěžících z celkového žebříčku.

Sledujte živě přenosy z Oktagon TV

Tipsport Gamecharger můžete navíc podobně jako jiné zápasy z produkce organizace Oktagon díky unikátnímu spojení sázkové kanceláře Tipsport a organizace Oktagon také sledovat přímo na Tipsport TV v rámci tzv. live streamů. Tato varianta je plně srovnatelná se sportovními kanály a také s oficiální nabídkou PPV.

Jedinou podmínkou je prosázet 30 Kč měsíčně. Zápasy tak sice nejsou dostupné úplně zdarma, ale cena je spíše symbolická. Sledovat jednotlivé přenosy lze na počítači, ale stejně snadno i prostřednictvím vašeho mobilního telefonu.

Zdroje:  Inzerce

Nejnovější články