Mladému grapplerovi nevyšla riskantní technika, zůstal ochrnutý

Mladému grapplerovi nevyšla riskantní technika, zůstal ochrnutý zdroj: Profimedia

Naskočený armbar patří mezi nejriskantnější techniky v grapplingu, risk mladého bojovníka však bohužel nevyšel a skončil tragédií.

Tragédie poznamenala grapplingový turnaj Universal Fighters Open Cup v Petrohradu. 26letý Payzutdin Aliyev se pokusil protivníkovi nasadit techniku zvanou flying armbar. Ta je na BJJ a grapplingových soutěžích vidět celkem často, protože je nejenom líbivá napohled ale také velmi efektivní. 


Jedná se ale také o techniku velmi riskantní, na což tvrdě doplatil právě mladý dagestánský bojovník. Soupeř se mu totiž vysmekl a on se přetočil tak nešťastně, že dopadl na hlavu. Ozvala se hrůzostrašná rána a Payzutdin zůstal bezvládně ležet na zemi.

 

Aliyev byl okamžitě převezen do nemocnice. Výsledkem nepodařené techniky bylo podle listu The Sun pohmoždění mozku, kraniocerebrální trauma a zlomeninu v oblasti krční páteře, což údajně vedlo k ochrnutí prakticky celého těla. Na smutnou událost stroze reagovalo i dagestánské ministerstvo sportu: Nikdo v našich životech není v bezpečí před nehodami. Aliyev si vážně poranil páteř a nyní potřebuje finanční podporu."

Xray zdroj: Profimedia

Doufejme, že zranění nakonec nebudou mít tak závažné následky, jak se zatím zdá a mladý bojovník se brzy zotaví. 

Zdroje:  The Sun , givemesport

Nejnovější články