Neuvěřitelný obrat v posledních vteřinách nebo krádež? Rozhodčí odmával boxera vteřinu před koncem

Neuvěřitelný obrat v posledních vteřinách nebo krádež? Rozhodčí odmával boxera vteřinu před koncem zdroj: Profimedia

Nikdy to nevzdávej, to je motto boxera Abela Ramose. Na body sice s Perellou jasně prohrával, avšak v posledních vteřinách zaútočil.

Bojové sporty jsou krásné i zrádné v tom, že o vítězi není jasno až do poslední vteřiny zápasu. O víkendu jsme se o tom přesvědčili například na galavečeru Oktagon Prime 3, když Michal Konrád sice vyhrál první 2 kola, avšak pak udělal chybu a Jakub Tichota ho donutil odklepat.

Méně často se samozřejmě vstává, že fatální obrat přijde doslova v poslední vteřině. Vzpomeňme ale třeba na legendární KO loktem z dílny Yaira Rodrigueze, kterým v poslední sekundě ukončil "Korean Zombie" Chang Sung Junga.

Teď se něco podobného odehrálo v boxu. V posledním desátém kole vedl Bryant Perella jasně na body a jedinou šancí pro jeho soupeře Abela Ramose bylo KO. Pravděpodobnost, že přijde, se však každou další vteřinou snižovaly. Stačilo ale vteřinové zaváhání a Ramos tvrdým zvedákem na bradu Perellu málem vystřelil z ringu.

Na okamžik to vypadalo, že je konec, ale Perella rychle vstal a chtěl v boji pokračovat. Moc dobře si uvědomoval, že do konce zbývá už jen pár vteřin a nechtěl si nechat ukrást výhru před nosem. Rozhodčí ho na osm pustil dál, ale bylo vidět, že už se jen snaží přežít do konce kola. Ramos překvapivě nespustil agresivní útok, ale svého soka doslova rozebral a zadní přímkou ho znovu sestřelil k zemi.

Perella opět vstal a na záznamu vypadal spíše unavený než nějak výrazně otřesený. Přestože navíc do konce zbývala doslova poslední vteřina, ringový rozhodčí ho odmával a Ramos mohl slavit neuvěřitelné vítězství.

"Zápas nikdy nekončí, dokud není konec," řekl po zápase šťastný vítěz.

Poražený samozřejmě spokojený vůbec nebyl. "Byl jsem otřesený, ale mohl jsem pokračovat. Zbývala jedna sekunda. To mě musíš nechat pokračovat. Je to směšné."

Samozřejmě se teď objevují pochybnosti, jestli rozhodnutí rozhodčího nebyla krádež. Podívejte se na video a dejte nám vědět svůj názor v diskuzi pod článkem.

 

Zdroje:  Boxingscene.com

Nejnovější články