Oktagon Underground 5: Živý report

Oktagon Underground 5: Živý report Daniel Škvor vs. Jan Gottvald | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Nemůžete sledovat české finále turnaje Oktagon Underground živě? Nevadí, výsledky vám přinášíme živě.

Ivo Crhák vs. Stanislav Mašek

Crhák neustále pracoval lowkicky a občas zkoušel zvednou kop na hlavu. Ve druhém kole mu Mašek jeden z kopů zachytil a pokračoval úderem, který trefil tak smolně, že si nejspíš zlomil ruku. Ivo pokračoval v rozkopávání jeho stehen a po chvíli šel k zemi. To se pak opakovalo ještě dvakrát, což znamenalo konec zápasu.

Vítěz - Crhák, 2.kolo TKO

 

Tomáš Mazal vs. Bernard Plavec

Plavec nastoupil v tradičním thajském postoji s odlehčenější přední nohou a několikrát trefil tvrdý roundkick přímo na Mazalova žebra. Mazal naopak zabodoval takedownem a dobře trefoval rukama a v závěru kola měl navrch. Plavec ale ve druhém kole přitvrdil a začal využívat svých tvrdých kolen. Bylo vidět, že oběma trochu došla šťáva, ale Plavec na tom byl o dost lépe než Mazal a brzy ho poslal do počítání, ten se sice dokázal zvednout, ale jen oddálil nevyhnutelné, o pár vteřin později přišla konečná.

Vítěz - Plavec, 2. kolo KO

 

Tereza Dvořáková vs. Paula Marčišová

Dvořáková předvedla v prvním zápase skvělý výkon, přestože na Šormovou bodově nestačila. Slovenka Marčišová měla premiéru trochu kratší, Szabová jí totiž ukončila submisí za 22 vteřin. Díky tomu ale vyvázla bez zranění, takže mohla hned skočit po šanci na reparát. Bylo ale jasné, že proti zkušené postojářce Dvořákové ji nic lehkého nečeká. Česká bojovnice byla mnohem tvrdší a aktivnější a KO z její strany viselo neustále ve vzduchu, Marčišová ale ukázala, že má srdce bojovnice a dobojovala až do konce.

Dvořáková v pozápasovém rozhovoru znovu zmínila, že by se v Oktagonu ráda představila také podle pravidel MMA, takže zřejmě brzy rozšíří řady bojovnic, kde už je celkem dost zajímavých jmen.

Vítězka - Dvořáková na body

 

Jozef Janotík vs. Jan Pajtaš

Pajtaš po dvou prohrách nechtěl napotřetí znovu odcházet jako poražený a do zápasu doslova vlétl a nenechal Janotíka vůbec rozjet. Ke konci ho poslal tvrdě k zemi a pokud by bylo kolo delší, nejspíš by soupeře ukončil. Kolo ale i tak drtivě vyhrál. Druhé pak začalo ve stejně zběsilém tempu, avšak síly se začaly vyrovnávat. Pajtaš byl ale stále tím lepším a hodně neplechy nadělaly především jeho tvrdé lowkicky. Ve třetím kole už bylo jasné, že Janotík může vyhrát jedině knockoutem, což se mu ale nepovedlo a Pajtaš si pohlídal vítězství na body.

"Ty kráso, už jsem myslel, že to nedopadne, ale do třetice všeho dobrého i zlého," oddechl si Pajtaš, že konečně prolomil smůlu.

Vítěz - Pajtaš na body

 

Adrian Bartl vs. Petr Bartoněk

Petr Bartoněk je bývalý mistr republiky v řeckořímském zápase, takže bylo jasné, jaká bude v jeho případě strategie. První kolo díky takedownům vyhrál s velkým bodovým náskokem. V druhém kole ale Bartl trefil skvělý lowkick a Petr šel k zemi. Do konce zápasu zbývalo ještě dost času, takže se zdálo, že tohle by mohla být cesta k zápasu. Ačkoliv Bartoněk lowkicky nekryl a došlapoval hodně z těžka, dokázal neustále sázet takedowny jeden za druhým, díky čemuž bral jasné vítězství na body. A jeho pozápasové interview patřilo rozhodně k těm nejoriginálnějším, jaké jsme kdy v oktagonu mohli slyšet. Až bude dostupný záznam zápasu, určitě se podívejte.

Vítěz - Bartoněk na body

 

FINÁLOVÉ ZÁPASY

Daniel Škvor vs. Martin Horský

Tady bylo více než jasné, že Horský bude mít šanci jedině přes takedowny nebo nějakým "lucky punchem". Škvor ale ukázal, že není úplně snadné ho vzít na zem, Horského pomalu rozebíral a bylo jen otázkou, jestli ho ukončí před limitem či nikoliv. Škvor je tedy prvním postupujícím do československého superfinále.

Vítěz - Škvor, 2. kolo TKO

 

Matěj Peňáz vs. Jakub Klauda

Zdálo se, že Klauda oproti minulým zápasům začne ve větším tempu, ale Peňáz hned v úvodu trefil čistou bradu a už si nenechal výhru před limitem vzít. Tři počítání a rychlý konec. Matěj dal jasně najevo, že u nás zkrátka nemá konkurenci. Zároveň přidal svůj tip na slovenské finále ve váze do 90 kg: "Jestli půjde Pirát do bitky, tak dostane KO."

Vítěz - Peňáz, 1. kolo TKO

 

Tadeáš Růžička vs. Jakub Dyk

Dyk se asi inspiroval Tomášem Le Sym, který Růžičku trochu zaskočil rychlým nástupem, a do zápasu vlétl ve velkém tempu, ačkoliv ne tak agresivně jako jeho "předchůdce". Byl ale mnohem pohyblivějším a Růžičkovi chvíli trvalo, než ho docházal zaměřit, pak se ale ukázalo, že mít proti "Mawarovi" ruce dole se nevyplácí a šel dvakrát k zemi. Růžička započatou práci dokonal v dalším kole, po čtyřech počítáních rozhodčí zápas odmával.

Vítěz - Růžička, 2. kolo TKO

 

Magdalena Šormová vs. Tereza Bledá

Jelikož je Šormová proti svým soupeřkám o něco lehčí, očekávalo se, že bude mít Bledá silově navrch. Magda ale zabodovala v postoji, dokoce se pokusila soupeřce v postoji nasadit rear naked choke a povedly se jí dva takedowny, takže první dějství šlo za bodově za ní. Druhé kolo se Bledá pokusila o několik takedownů, ale Magda je vyjma posledního skvěle bránila. V posledním dějství se pak sama o několik takedownů pokusila, avšak proti silnější soupeřce se jí to nedařilo. Bledá naopak opět těsně před koncem kola zabodovala takedownem, díky čemuž získala těsné vítězství na body a pokračuje v krasojízdě Undergroundem.

Vítězka - Bledá na body

 

Leo Brichta vs. Matouš Kohout

Taktický výkon z obou stran, Kohout se snažil zápas dostat do klinče, ale přesně tomu se chtěl Brichta vyhnout, a tak se mu snažil utíkat do stran. Skvěle také bránil Kohoutovy pokusy o strh. Oba borci po zápase počítali s extra roundem, ale nakonec se rozhodčí v poměru 2:1 přiklonili na stranu Brichty. Ten po zápase přiznal, že už se mu do čtvrtého souboje během krátké doby moc nechce.

Vítěz - Brichta na body

 

 

Nejnovější články