Paulo Costa se odmítá vzdát spolupráce se svým suspendovaným lékařem: "Přezdívám ho Kouzelník!"

Paulo Costa se odmítá vzdát spolupráce se svým suspendovaným lékařem: "Přezdívám ho Kouzelník!" Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

Bojovník Paulo Costa má svého lékaře opravdu rád, prestože kvůli němu měl v minulosti sám problémy s antidopingovou kontrolou a půl roku nesměl bojovat.

Antidopingová agentura USADA, se kterou spolupracuje organizace UFC, před pár dny vystavila doktoru Lucasu Penchelovi stopku na 2 roky, během nichž nesmí spolupracovat s bojovníkem Paulem Costou. Tomu totiž po náročných shazováních váhy poskytl zakázané infuze. Sám bojovník kvůli nim následně strávil 6 měsíců mimo hru.

Na svého lékaře přesto nedá dopustit. „Doktor Penchel ví všechno, říkám mu kouzelník,“ nechal se slyšet. „Měl jsem problém s dehydratací. Byl jsem na hraně, že bych nemohl zápasit, bolel mě žaludek a tak. On nám pomohl s lékařským předpisem séra v povoleném množství. Ctil doktorskou etiku a neodmítl mi v souladu s pravidly USADA pomoct s tou bolestí. Ale měli jsme to problém dokázat. Potom mu dají takový trest. Ale to jeho povolání v žádném případě neovlivní, bude i nadále pokračovat jako můj doktor.“

„USADA má pro sport velmi důležitou roli, regulují doping, což opravdu podporuji. Učinili hodně dobrého a z MMA udělali respektovaný sport. Ale zároveň chtějí ukázat svou práci a tak přehánějí a trestají lidi, kteří si to nezaslouží,“ vysvětluje bojovník s přezdívkou „Borrachinha“ svůj rozpolcený názor. On sám je z užívání zakázaných látek přitom sám často podezříván, protože je až nápadně moc osvalený.

V profesionálním MMA zatím devětadvacetiletý Costa zůstává neporažený. Naposledy na body udolal Yoela Romera a příště by ho měl čekat rovněž neporažený šampion Adesanya, který proti němu vypadá jako by zápasil v jiné váhové kategorii. Oba borci se nemají vůbec v lásce a dávají to na sociálních sítích hodně najevo. Naposledy třeba „Stylebender“ prohlásil, že to bude on, kdo bude udávat tempo zápasu.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články