“Beru to jako vrchol mé kariéry,” říká Martina Jindrová v exkluzivním rozhovoru o účasti v PFL

“Beru to jako vrchol mé kariéry,” říká Martina Jindrová v exkluzivním rozhovoru o účasti v PFL Martina Jindrová letos zabojuje v PFL o milion dolarů | zdroj: FOTO: Se svolením PFL MMA

Martina Jindrová už za pár dní zahájí cestu za jedním milionem dolarů v letošní sezóně americké PFL MMA. Jak se těší na první zápas a starty každé 2 měsíce? Na koho by v kleci chtěla natrefit a jaké to bylo bojovat proti Valentině Shevchenko? To a mnohem více se dozvíte v novém dílu podcastu Na otočku.

Martina Jindrová přijala pár dní před odletem do USA pozvání do podcastu Na otočku. Hned úvodem prozradila, že si účasti v PFL nesmírně váží. Aby také ne. Stala se totiž vůbec první českou bojovnicí, která se do prestižní zámořské organizace probojovala. “Jsem šťastná, že jsem se tam dostala, že mě tam vzali, protože si myslím, že si to zasloužím. Bojové sporty už dělám strašně dlouho, tohle je taková odměna, beru to jako vrchol mé kariéry. Užívám si to a těším se na každý zápas.”

V rámci prvního kola turnaje na ni čeká Brazilka Vanessa Melo. “Je strašně zkušená. Má za sebou 20 zápasů v MMA, což je fakt hodně, poslední 4 v UFC. Je mezi námi velký rozdíl - já mám zkušenosti hlavně v postoji, ona celkově v MMA.” Na zem soupeřka moc často nechodí, což Martina vnímá jako velké plus. “Ale úplně si nemyslím, že se mnou bude chtít být celá tři kola v postoji.”

Jindrová také připomněla, že soupeřka doposud zápasila v bantamové váze, nyní se ale posouvá o dvě váhovky výš až do lehké divize. A právě to by chtěla česká bojovnice využít ve svůj prospěch. “Myslím si, že by měla být pomalejší, hlavně má 165 cm, takže je i menší. Budu mít delší ruce, budu ji v postoji víc trefovat.” Martina očekává, že soupeřce její údery po prvním kole přestanou chutnat, takže se pokusí přenést dění na zem.

Řeč se stočila také více do historie. Martina například přiblížila zápas s Valentinou Shevchenko, aktuální UFC šampionkou, s níž v roce 2011 poměřila síly v thaiboxu. “V té době jsem ji pořádně neznala, úplně jsem ji nesledovala. MMA ještě nedělala, byla hvězdou thaiboxu, mám pocit že v té době měla už 22 titulů.” Martina tehdy sice prohrála na body, je ale přesvědčená, že šlo o pěkný souboj, zpětně se na něj občas podívá. “Ve třetím kole jsem kopla highkick, trefila jsem ji krásně holení do hlavy, byla to strašná řacha, bolela mě z toho noha. Ale ona jenom ohnula hlavu, vrátila ji zpátky a pustila se do mě (smích).” Koncem třetího kola navíc Jindrovou překvapila dobře načasovaným backkickem, čímž jí zlomila tři žebra.

Martina toho na sebe ale v pořadu prozradil mnohem víc, například, jaké další sporty má ráda, čím se živí, jak to vidí se svou kariérou v MMA a co říká na smolný zápas Viktora Pešty. Celý rozhovor si můžete poslechnout na Spotify, Apple Podcasts, Anchoru či Youtube.

 

Turnaj PFL 3 se uskuteční 6. května, začátek je naplánován na 23:30 hodin. Martina je ráda, že tentokrát půjde na řadu mezi prvními a doufá, že fanoušci budou zápas sledovat a držet palce. Přenos u nás poběží zdarma na oficiálním YouTube kanále PFL, podporu Martině můžete vyjádřit také na jejím Instagramu.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články