Pyramida do 100 kg přinesla velké překvapení, začínající Mané udolal velezkušeného kickboxera Tomáše Hrona

Pyramida do 100 kg přinesla velké překvapení, začínající Mané udolal velezkušeného kickboxera Tomáše Hrona zdroj: Profimedia

Tak trochu ve stínu výhry Terezy Bledé zůstává výkon Melvina Mané, který skvěle připravenou taktikou zaskočil favorizovaného Tomáše Hrona a připsal si největší vítězství své dosavadní kariéry.

Další ze zápasů turnaje Oktagon Underground, kde byl před zápasem jasný favorit. Aby také ne, vždyť Tomáš Hron má na kontě přes sto zápasů a v ringu čelil světové špičce. Zdálo se to jako velký nepoměr, když proti němu nastupoval amatérský mistr republiky v thajském boxu, který zatím stihl "pouze" dva profesionální zápasy bez chráničů. V ringu s velkými rukavicemi by si proti legendárnímu brněnskému "Chřestýši" dost možná ani neškrtl, ale netradiční pravidla Undergroundu mu dávala šanci překvapit.

"Melvinovy šance vidím v tom, že by využil techniky z thajského boxu a v tréninku se ukázalo, že mu jde docela dobře i wrestling," předvídal už před zápasem Viktor Petrlík, hlavní trenér Lanna gymu, kde Mané trénuje. A přesně to byla ta správná taktika, Melvin se sice nebál se zkušenějším soupeřem zůstávat v postoji a nehnal se po takedownech za každou cenu, ale když byla příležitost, zkusil boj vzít na zem, díky čemuž první kolo jasně ovládl.

Ani v postoji ale nezůstával pozadu, držel si delší vzdálenost, kterou v pravý čas zkoušel zkracovat za pomocí úderu loktem. Jedním z nich Hronovi dokonce způsobil tržnou ránu nad okem. Tomáš ale ukazoval, že je pan bojovník, nic nevzdával a neustále se snažil stupňovat tempo. Do třetího kola nastupoval Mané už značně vyčerpaný, jenže jelikož si "Chřestýš" nevěděl vůbec rady s jeho takedowny, tak mu tam prostě sázel jeden za druhým. S každým dalším pak bylo jasnější, že se právě rodilo jedno z největších překvapení večera.

Teprve 23letý Melvin Mané si připsal bezesporu největší vítězství své dosavadní kariéry a bude zajímavé sledovat, jak se bude jeho kariéra vyvíjet dál a jestli se v budoucnu rozhodne vyzkoušet také MMA, protože na takedowny má rozhodně talent.

 

Nejnovější články