Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 253

Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 253 zdroj: Profimedia

Souboj neporažených, souboj o opuštěný trůn polotěžké váhy a premiéra prvního Slováka v UFC. Tohle rozhodně bude stát za brzké ranní vstávaní. Jak výsledky odhadujeme my?

Israel Adesanya vs. Paulo Costa

Adesanya vs Costa staredown zdroj: Profimedia

Tom: Israel oběhne klec a pomalému Costovi nasadí standing rear naked choke. Ne, teď vážně. Já Israelovi fandím a věřím, že jeho striking je prostě lepší, i když nemá takové svaly jako Costa. Na druhou stranu si ale neumím představit, že se mu povede rychlé ukončení, jak sebevědomě prohlašuje. Spíš to bude napínavý zápas až do úplného konce. A i kdyby měl Stylebender prohrát, bude to se ctí v jednom z těch nezapomenutelných zápasů, které si budeme dlouhé chvíle znovu pouštět i po letech. Ne jako ten s Romerem.

Vítěz: Adesanya, na body

 

Lukáš: Ano, moc dobře si pamatuju, jak jsem říkal, že pokud Adesanya porazí Romera, už o něm nikdy nebudu pochybovat. Jenže tomu utíkání kolem klece se moc nedá říkat vítězství, takže odvolávám, co jsem slíbil. Adesanya je technik, který když dostane prostor, tak může porazit kohokoliv. Jenže Costa mu ten prostor rozhodně nedá. Je to typický “pressure fighter”, s kterými má Adesanya problémy (viz Kevin Gastelum). Costa ho bude nahánět po kleci a nedovolí mu rozjet svoje finty. Bude si muset dávat pozor na Adesanyovi kontry, ale myslím, že to ustojí, a že si dojde pro vítězství. 

Vítěz: Paulo Costa, TKO ve třetím kole

 

Aleš: Achjo, další zápas, kdy vím zcela jasně koho bych chtěl jako vítěze (Adesanyu), ale nejsem si jistý reálným výsledkem. Hra to bude klasická, Adesanya bude sázet na tvrdé countery a distanc, Costa na to, že vypadá jako zmenšený Hulk. Vše se bude odvíjet od toho, jak moc bude Costa agresivní. Jak píše Lukáš, Gastelum ukázal, že Adesanya má problémy proti buldozerům, kteří jdou pořád dopředu. Na druhou stranu se vyvíjí a když Whittaker šel také tvrdě dopředu, bylo z toho knockdown a pak knockout. Co ale bude hrát největší roli je fakt, že jde o pětikolový zápas. Adesanya má za sebou už tři takové. V tom druhém přestál válku s Gastelumem, v tom třetím ukázal trpělivost proti absurdně pasivnímu Romerovi. Naopak Costa proti Romerovi začal lapat po dechu už v druhém kole a byl to jeho jediný zápas, který se dostal do třetího, kde zvítězil na body. Pokud se Adesanya nenechá složit nějakým brutálním overhandem, počítám, že od třetího kola vyčerpaného Costu rozebere na kusy.

Vítěz: Israel Adesanya, na body

 

Dominick Reyes vs. Jan Blachowicz

Dominick Reyes vs Jan Blachowicz zdroj: Profimedia

Lukáš: Jan Blachowicz je určitě top fighter, ale Dominick Reyes tak trochu porazil i Jona Jonese. Reyesovo resumé je šílené a právě v zápase s Jonesem ukázal, že to není náhoda. Navíc se ze zápasu s Jonesem určitě poučil a připraví se i na potenciální poslední dvě kola zápasu. Blachowicz má sice granát v pravé ruce, ale to Reyes taky a je rychlejší než Blachowicz. Jediná šance Blachowicze je, že z toho udělá dirty fight, obouchá Reyese u pletiva, potahá jej po zemi a pořádně vyšťaví. To se ale podle mě nestane a vidím to na poměrně jasnou výhru pro Dominicka Reyese.

Vítěz: Dominick Reyes, TKO ve druhém kole

 

Aleš: Blachowicz je sympaťák a myslím, že je na vrcholu své formy a kariéry. Zničit Rockholda, prosím, zdemolovat Coreyho Andersona, to je jiný level. Nevylučuju, že Polish Power může Reyesovi poslat nějaký zvedák na bradu a konec, ale celkově je Reyes kompletnější a komplexnější fighter a v pětikolovém zápase soupeře utahá a dodělá. Navíc si tak konečně vyslouží pás, který mu náleží a kteří sudí v jeho minulém zápase nepochopitelně darovali Jonesovi.

Vítěz: Dominick Reyes, TKO ve 4. kole

 

Tom: Jankovi bych to aj přál, ale Reyese okradli o výhru nad Jonesem a ten opasek už prostě měl být jeho. Navíc se papírově zkrátka jeví jako jasný favorit, i když nějaká rána s pořádknou polskou silou  samozřejmě může najít cíl a bude konec. Vidím to ale spíš opačně a odvážně tipuju, že to skončí hned v 1. kole.

Vítěz: Dominick Reyes, TKO v 1. kole

 

Lajoš Klein vs. Shane Young

  Shane Young vs Ludovit Klein zdroj: Profimedia

Lukáš: Slovensko má konečně svého zástupce v UFC a nikdo jiný si to nezasloužil více než Lajoš Klein. Teď se veze na vlně 7 výher v řadě a sice se o zápase proti Youngovi dozvěděl na poslední chvíli, ale věřím, že si s Novozélanďanem poradí. Shane Young není na takové technické úrovni jako Lajoš, jeho silnou stránkou je jeho odolnost a vytrvalost, ale Lajoš má zbraně (třeba levý highkick), aby jej ukončil. Young bude chtít tlačit a vnutit Lajošovi rvačku a ten se tak nesmí nechat strhnout a hezky jej technicky rozebrat. Pokud se mu to podaří, věřím, že vyhraje.

Vítěz: Lajoš Klein, KO ve 2. kole

 

Tom: Spousta fanoušků říká, že Lajoš se ještě neměřil s elitou a teď se ukáže. Narodit se ale tenhle slovenský zázrak v USA nebo nějaké jiné větší zemi, už by v UFC dávno byl. Teď se ale ukáže. Možná to nebude další highlight KO, ale určitě předvede pěkný boj a věřím v jeho vítězství.

Vítěz: Lajoš Klein, na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články