Riskantní taktika, Neil Magny si počkal, až Martinovi dojde fyzička a pak převzal otěže zápasu

Riskantní taktika, Neil Magny si počkal, až Martinovi dojde fyzička a pak převzal otěže zápasu zdroj: Profimedia

Důležitý zápas ve welterové divizi. Neil Magny znovu ukázal, že má nevyčerpatelnou fyzičku a v posledním kole deklasoval svého soupeře.

Neil Magny se po rok a půl dlouhé stopce od antidopingové kontroly USADA snaží dohnat ztracený čas. V březnu porazil na body Jinglianga a o tři měsíce později si došel pro další vítězství. I když to na začátku zápasu vypadalo, že Anthony Rocco Martin bude nad jeho síly. Ačkoliv Magny kopal hodně calf kicků do lýtek soupeře, většina prvního kola se odehrávala v nepříliš aktivním, ale pro bojovníky dost vyčerpávajícím, klinči. Tam měl navrch Martin.

Během minutové pauzy ale trenéři Magnyho uklidňovali, že jeho soupeř zpomaluje a dochází mu šťáva. Přesto se zdálo, že Martin má pořád ze zápasu víc. Trefil soupeře tvrdým úderem, bodoval také takedownem. Dvakrát se měl dokonce Magnyho chyceného v submisi, avšak ani jednou se mu nepovedla dotáhnout. Nebyla to ale drtivá převaha a výsledek zápasu zůstával otevřený.

Neil Magny má ale jednu velkou výhodu, nikdy se neunaví. Do třetího kola vlétl v tempu jako by zápas teprve začínal. Zato Martin dýchal hodně zhluboka a nezmohl se celé kolo prakticky na nic. Magny si s ním dělal v podstatě co chtěl, ale ukončit ho nedokázal. Přesto šlo kolo jasně za ním. Otázkou bylo, jak bodovali rozhodčí předchozí dvě. Zdálo se, že vítězství může jít na obě strany, podle rozhodčích to ale bylo jednoznačně 30:27 pro Magnyho. Díky výsledku se dostal na druhé místo žebříčku welterové divize v počtu výher, kde prvenství drží legendární GSP. Magny ho ale pravděpodobně v budoucnu překoná.

 

 

Nejnovější články